[#15]
Re: Emulator stacji na pen drive jako DF1
@xtro,
post #14
Faktycznie powiem, że to wszystko testowałem i zauważyłem, że gotek na wewnętrznym gnieździe Amigi 1200 chodzi prawie ok ten hxc, choć nie idealnie. Np przy Pinball Fantasies wczytywała się pierwsza dyskietka i zamierała bez możliwości wybrania stołów. z 2 Gotkami 1 wewnątrz, cortex a drugi na zewnątrz hxc gryzły się totalnie. Gdy odpiąłem z wewnętrznego gniazda gotka i zostawiłem tylko na zewnętrznym hxc było lepiej dużo ale też błędy miałem bo wiadomo - to i owo odwołuje się do DF0.
Gotek HXC i cortex najlepiej działają na wewnętrznym gnieździe, a na zewnętrznym stacja dysków zwykła mechaniczna (ja adapter od strima używałem tylko aby uruchomić Gotka Zmiennika, gdyż mnie o to poprosił). Sam mam podobny adapter od stryker'a, różni się tym że jest wpinany bezpośrednio w gniazdo Amigi i jest przelotowy. Z tym, że ja nie mam gniazda do przylutowania. A stacja u mnie leży bez dodatkowej obudowy jak i sam Gotek.
Dopowiem że najlepiej się wczytuje system - workchbench i jeszcze to, że obsługa softu w gorteksie jest dużo przyjemniejsza i wygodniejsza.
Ostatnia aktualizacja: 07.08.2015 17:43:48 przez gilban