kategoria: A1200
Wątek zamknięty
[#61] Re: Obudowa A1200 nowa

@Krashan, post #59

No wiem doskonale o co ci chodzi. Ja wsparlem projekt o 99 euro juz w pierwszy dzien kampani, ale jak to pisalem na poczatku tego watku, jesli tutaj nam sie akcja uda (daje sobie 1% szansy) to wtedy wezme 2 obudowy, a z tamtej zrezygnuje. Mozna po prostu ustalic jakis tam deadline, na przyklad czekamy do 5 ostatnich dni kampani i jesli nie zbierze sie 50 ludzi na ppa to wtedy kto bedzie chetny moze juz sobie wesprzec projekt osobiscie.

Ostatnia aktualizacja: 23.09.2015 14:37:47 przez sordan
[#62] Re: Obudowa A1200 nowa

@sordan, post #61

60 euro za nową obudowę (w dowolnym kolorze lub przezroczystą) to niespotykana okazja, zgłaszać się, potrzebujemy jeszcze chętnych na 20sztuk!

w razie co obecni zainteresowani musieli by wziać jeszcze po sztuce więcej :P
najwyżej się odsprzeda później jak już nie będzie.

aha, jak to jest? Jak oni uzbierają żądaną sumę pieniędzy to uruchamiają produkcję tylo tych na które mają zamówienie, czy ogólnie już wtedy będzie można sobie kupić nawet po tej akcji?
[#63] Re: Obudowa A1200 nowa

@zmiennik, post #62

Jak oni uzbierają żądaną sumę pieniędzy to uruchamiają produkcję tylo tych na które mają zamówienie, czy ogólnie już wtedy będzie można sobie kupić nawet po tej akcji?

Zasadniczym kosztem projektu jest wykonanie form do wtryskarki. Potem można te obudowy robić w setkach tysięcy, formy są bardzo wytrzymałe. Zakładam więc, że potem będą te obudowy dorabiać w miarę zapotrzebowania. Dlatego też niechętnie podchodzę do idei „weźmy po dwie”, sprzedaż może stać się problematyczna.
[#64] Re: Obudowa A1200 nowa

@Krashan, post #63

Dokładnie, jeśli wszystko pójdzie jak trzeba , to ceny nowej obudowy a1200 powinny spaść (w koncu będzie uruchomiona linia produkcyjna i konkretna podaż, na złość spekulantom ;)
Także ja to traktuje jako inwestycje w Amigę jako całość, w społeczność raczej, niż ekonomicznie.
(zresztą sam mam w miarę białe obudowy w obydwu sztukach i jeszcze jedną prawie nową na zapas w szafie)

Co do tego że będzie je można robić setkach tys., to zgoda, ale realnie raczej je będą wykonywać tylko w setkach :)
[#65] Re: Obudowa A1200 nowa

@Ankuz MkOne, post #64

Już tak niewiele brakuje, panowie zgłaszać się :)
[#66] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #1

Być może wezmę 1 sztukę - białą, tylko ile ona kosztuje?
[#67] Re: Obudowa A1200 nowa

@Hexmage960, post #66

Jedna transparentna dla mnie OK Kto ogarnie zbiórkę?

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2015 15:58:36 przez _arti
[#68] Re: Obudowa A1200 nowa

@_arti, post #67

Ty OK
[#69] Re: Obudowa A1200 nowa

@sordan, post #68

[#70] Re: Obudowa A1200 nowa

@sordan, post #68

LOL szeroki uśmiech
[#71] Re: Obudowa A1200 nowa

@_arti, post #70

właściwie to masz już duże doświadczenie w tym temacie :P
[#72] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #71

Ale chyba nie chce. 1000 Euro na kluczyki to trochę inna liga niż prawie trzy i pół koła i całe mieszkanie zawalone obudowami
[#73] Re: Obudowa A1200 nowa

@_arti, post #72

Ale chyba nie chce. 1000 Euro na kluczyki to trochę inna liga niż prawie trzy i pół koła i całe mieszkanie zawalone obudowami

Oj tam, oj tam. Przecież ten ekwipunek nie będzie długo u Ciebie leżał. Wystarczy sukcesywnie powysyłać i szybko się rozejdzie. Po za tym... ja mogę odebrać od Ciebie swoją obudowę osobiście, to wtedy na starcie będziesz miał o jedną sztukę mniej na składzie
[#74] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #1

tu sa orginaly jakby ktos chcial: http://81.169.185.103/shop-boingbox2/index.php?route=product/product&product_id=43 obudowa i klawiatura DE lub UK - do wyboru. Petro T. za tym stoi, wyczesali w jakim magazynie jako zestawy naprawcze niby. News na AND byl wczoraj.
[#75] Re: Obudowa A1200 nowa

@Valwit, post #74

Hello Guys,

The online BACKERS_GROUP interface we're working on will be ready very soon !

This is what you'll be able to do:
  • The group manager, will create an account and we'll grant him rights to create a Backers groups on the interface.

• The "Backers Group", will have a name like "PPA.PL Backers".

• Then, all people from your group are going to create an account on the interface, select the reward they want (1x case, 2x cases etc...), then select which group they want to join.

• If more than 50 cases, the group manager can create another "Backer Group", with name like "PPA.PL Backers 2" etc..

We'll keep you updated, stay connected ;)

Thanks to all of you for your support.
Phil
[#76] Re: Obudowa A1200 nowa

@_arti, post #72

Wszyscy mają do Ciebie zaufanie, wiadomo że 3,5 koła euro i tak życia nikomu nie zmieni, poza tym wymiatasz po angielsku w razie czego :P
I nie musisz trzymać skorupek na chacie, coś się wymyśli ogarnę jakiś garaż albo w firmie to złożę i będzie szło wysyłać po 10 do userów, może mi się uda tanio kurierów załatwić bo nasza firma wysyła dziennie około 150 paczek.
No i do ogarnięcia transport z Francji, też większych problemów nie powinno być, ale nie wiem jeszcze jakie mogą być koszta bo francja jest spora, nasze chłopaki najczęściej jeżdżą do bordeaux, calais, lile, w Lile mamy biuro tylko nie wiem jak duże bo tam nigdy nie byłem
[#77] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #76

@Quad:

The 50x cases pack is to pick from withing 30km around the area of the city of Strasbourg ;)
[#78] Re: Obudowa A1200 nowa

@amenophis, post #77

Dobra panowie. Mogę się podjąć jak chcecie. Jutro zrobię odpowiedni wątek, muszę tylko ustalić z @amenophis pare rzeczy. Napisałem, czekam na e-mail.

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2015 19:23:02 przez _arti
[#79] Re: Obudowa A1200 nowa

@_arti, post #78

szacun , dzięki ! pokłony

Jaką będziemy mieli metodę płatności?
[#80] Re: Obudowa A1200 nowa

@Ankuz MkOne, post #79

[#81] Re: Obudowa A1200 nowa

@_arti, post #80

ja się zapytam tylko
na stronie jest informacja że obudowy będą w różnych wersjach nie chodzi mi o kolory
tylko do te dodatkowe elemety: dziura na wyświetlacz hcx, dziura na kartę cf, wyjście na monitor, klapka z otworami itp. ale czy to w tej obudowie standardowo czy trzeba jakoś domawiać specjalnie że che to i to? cienki jestem z angielskiego i nie doczytałem
[#82] Re: Obudowa A1200 nowa

@JacK_Swidnik, post #81

Dziury na wyświetlacz, CF-kę i wyjście na monitor są niewidoczne z zewnątrz, od spodu w tych miejscach obudowa ma jakby „linie prowadzące” (cieńszą ściankę) do wycięcia nożem tych dziur, które są potrzebne. Klapka dolna z otworami jest chyba standardowo.
[#83] Re: Obudowa A1200 nowa

@Krashan, post #82

szkoda, że jeszcze nie znamy kolorów. W ogóle z tym wyborem kolorów to jest trochę paranoja.
dał tam ponad z 1.5k kolorów i weź mu wybierz... jak tam jest z kilka set odcieni np zielonego... jaka jest szansa, że ktoś zagłosuje akurat na ten odcień co ja?
[#84] Re: Obudowa A1200 nowa

@zmiennik, post #83

trza zamówić żółtą bo i tak klawira Ci zżółknie i będzie git :P
[#85] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #84

nie wiem czy wiesz, ale na kickstarterze jest też zbiórka na nowe klawiatury oraz same klawisze. One też mają nie żółknąć. Swoją drogą to bardzo ciekawy projekt i warto go wesprzeć.
link
[#86] Re: Obudowa A1200 nowa

@zmiennik, post #85

Ale to nie są klawisze do Amigi.
[#87] Re: Obudowa A1200 nowa

@SuperBuster, post #86

Poproszę 2 sztuki - Czarna oraz standardowa biała ok, racja
[#88] Re: Obudowa A1200 nowa

@biax, post #87

@Biax
Tu! OK
[#89] Re: Obudowa A1200 nowa

@SuperBuster, post #86

Ale to nie są klawisze do Amigi.

racja źle doczytałem. Myślałem, że robią za jednym zamachem obudowy i klawiaturki kolorowe. Szkoda, bo fajnie można by było sobie to skomponować.
[#90] Re: Obudowa A1200 nowa

@zmiennik, post #89

Z uwagi na to, że mamy dedykowany wątek do zbiórki i że niektórzy się mylą, odhaczając się tutaj, zamykam ten wątek. Na temat nowych obudów można dyskutować w temacie zbiórkowym OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem