[#1] CDTV możliwośći rozbudowy
Pytanko koledzy, chcę nabyć i rozbudować CDTV. Interesuje mnie wyłącznie KS 1.3-3.1.
Czy jest jakieś rozszerzenie które posiada IDE i RAM w jednym? Jeśli tak, gdzie mogę je nabyć?
[#2] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@BomberMAX, post #1

[#3] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@_Skiba, post #2

Ja czekam na możliwość kupienia tego z niecierpliwością. Jakoś mi nie poszło szczęśliwie z kontrolerem SCSI do CDTV, prawda Skiba ?

Pozdrawiam,

Azz
[#4] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@Azzorek, post #3

Nie z mojej winy, ja już CDTV sprzedałem.
[#5] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@BomberMAX, post #1

Zapytaj się Dez3'a, może mu starczy PCB dla Ciebie.
[#6] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@Azzorek, post #3

Ja czekam na możliwość kupienia tego z niecierpliwością.

ja też, ale nie wiem czy trzeba kogoś zgwałcić dodatkowo czy co, bo wszystko jakoś się dzieje po cichu...
[#7] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@_Skiba, post #4

No przecież wiem, że nie z twojej :D . Następnym razem pięć razy obejrzę molex zanim wcisnę wtyczkę .

Co do CDTV, to już nie będziesz miał? Szkoda :( .

Pozdrawiam,

Azz
[#8] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@Azzorek, post #7

Ciężko rozbudowywać ten sprzęt. Wolę duże Amigi
[#9] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@zmiennik, post #6

Zgwałcić to może nie... ja mam wersję prototypową i bardzo sobie chwalę :)
[#10] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@zmiennik, post #6

Obejdzie się bez gwałtu, niedługo będzie wszystko wiadomo
[#11] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@Architect1200, post #10

:) petardeczka
[#12] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@BomberMAX, post #1

Podepnę się pod temat. Mam golutką CDTV (niedawno zakupioną) i pytanie - gdzie nabyć do niej rozszerzenia? Interesuje mnie pamięć FAST i ewentualnie kickstart 3.1 (bo takie miałem jak kiedyś miałem CDTV).

Interesuje mnie wyłącznie rozszerzenie na port Expansion Amigi. Żadnego otwierania obudowy itp. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
[#13] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@Hexmage960, post #12

Do portu Expansion w CDTV to mozna tylko podlaczyc kontroler SCSI.

Bez otwierania nie da rady.
[#14] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@Phibrizzo, post #13

Dziękuję za odpowiedź.
Rozumiem. CDTV posiadałem dawno temu i zapomniałem.
Na razie nie będę Amigi rozbierać.

Tak się składa, że akurat kontroler SCSI dostałem razem z tą CDTV, ale jeszcze nie próbowałem zamontować. Obecnie poszukuję zewn. twardego dysku na to SCSI. Czy ktoś posiada takowy na sprzedaż lub wie gdzie taki dysk znaleźć?
[#15] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@Hexmage960, post #14

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5072903447
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5159468167

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2015 21:54:30 przez Aro78
[#16] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@Aro78, post #15

Te dyski beda dzialac na tym kontrolerze?
[#17] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@_Skiba, post #16

Tu są ciekawe informacje nt. SCSI:

http://www.exec.pl/artykul.jsp?nid=48&SCSI_-_podstawy

Wynika z nich, że jedynym wymogiem by dysk działał z Amigą to tryb pracy - SE. Ze względu na wewnętrzną kompatybilność pomiędzy standardami SCSI teoretycznie nawet najnowszy dysk zadziała ze SCSI-1 oczywiście za pomocą przejściówki.

Z tego co widzę, to kolega podlinkował dyski, które pracują w obu trybach SE i LVD więc zapewne zadziałają. Martwi mnie jednak, że są to dyski wewnętrzne. Potrzebuję dysku zewnętrznego i jakieś źródło zasilania.
[#18] Re: CDTV możliwośći rozbudowy

@Hexmage960, post #17

mógłbyś zamieścić fotkę tego kontrolera SCSI który posiadasz?

Właśnie niektóre te kontrolery miały wyjście na dysk zewnętrzny i też się kiedyś zastanawiałem jak to ugryźć, żeby coś pod te złącze podłączyć... ktoś ma taki kontroler ze złączem na zewnętrzny dysk lub wie jak to wykorzystać? Co to za kabel?

Wiem, że był jakiś zewnętrzny dysk do CDTV w czarnej obudowie, ale chyba był rzadszy niż same kontrolery z takim złączem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem