kategoria: A1200
[#31] Re: Jak i z czym ?? najlepszy obraz......

@dragon_x, post #30

Taki Eizo chyba ma tylko DVI i D-SUB.
Najlepiej mieć LCD z eurowtyczką i już.

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2015 06:40:35 przez Vato
[#32] Re: Jak i z czym ?? najlepszy obraz......

@Vato, post #31

Najlepiej mieć koszerny monitor co przez VGA wyświetla PAL, obraz jest z reguły lepszy niż przez SCART.
[#33] Re: Jak i z czym ?? najlepszy obraz......

@Vato, post #31

kabelek sobie zrobiłem i jest żyleta, całość podłączona do monitora LG z funkcją TV ale to monitor żony, ja mam zwykłe monitory stąd wynika konieczność zakupu czegoś :)
[#34] Re: Jak i z czym ?? najlepszy obraz......

@dragon_x, post #30

Przez Indivision ECS. To Scandoubler, bez niego nie wyświetlisz obrazu na tym Eizo, bo to monitor VGA.
http://retroami.com.pl/index.php?id_product=28&controller=product&id_lang=6

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2015 11:32:32 przez wali7
[#35] Re: Jak i z czym ?? najlepszy obraz......

@codi, post #32

[#36] Re: Jak i z czym ?? najlepszy obraz......

@michalmarek77, post #35

Nie rozumiem co to jest ten PVM.
[#37] Re: Jak i z czym ?? najlepszy obraz......

@ZbyniuR, post #36

Monitory studyjne SONY. Ktoś chyba opisywał na forum. W swoich czasach takie CRT kosztowały majątek, obecnie tańsze bo wymieniane są na nowsze technologie, ale niezmiernie trudne do znalezienia.
[#38] Re: Jak i z czym ?? najlepszy obraz......

@infboras, post #37

RGB 50Hz/60Hz to full wypas jak dla mnie. Tylko pozostaje kwestia dobrego kineskopu w monitorze/telewizorze. Monitory 1084S są eleganckie, ale do retro zabawy - którą z resztą lubię. Do grzebania w Workbenchu itd. przydało by się coś lepszego, większego. Mam zamiar przerobić płytę z telewizora 14 lub 21 cali, by obsłużyła kineskop 17-19 cali monitora VGA. Jako, że głównym problemem jest dopasowanie cewek odchylających, to trochę mam zabawy. Testy wstępne już były, obraz był bardzo ładny, co nie znaczy, że komuś innemu się będzie podobało Tak ogólnie, chodzi o monitor RGB/PAL 50/60Hz z kineskopem i obudową monitora VGA. Myślę, że to najtańszy sposób. Czas pokaże.

Ostatnia aktualizacja: 04.12.2015 21:55:43 przez Esio
[#39] Re: Jak i z czym ?? najlepszy obraz......

@Esio, post #38

kiedyś dopasowałem pecetowy czarno-biały monitor MDA/Hercules do obsługi sygnału analogowego (obszedłem TTLe) i uzyskałem bardzo fajny obraz z kartą VGA przeprogramowaną na timingi PAL. Szkoda, że wówczas nie miałem jeszcze Amigi bo podrążył bym temat. Co prawda był tylko czarno-biały, ale obraz miodek, scanlines ostre jak żyleta.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem