kategoria: A1200
[#1] Amiga 1200 CF ??!!
Witam.... a więc działam już dni dwa z CF w Amidze według tego TUTKA https://www.youtube.com/watch?v=Zd42RsKHm5Y i chyba dam rade ale!!....... nie mogę znaleźć skąd się dorwać do pobrania kickstart.lha i WHDLoad.key.....co ogólnie muszę pobrać ze strony WHDload ?!.......żeby grać
P.S czemu w Rzeszowie impreza Amigowa :( bliżej mnie nie można było......
[#2] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@RTRkiller, post #1

Whdload jest darmowy, po zarejestrowaniu usuniesz monit o prośbie o wsparcie itd oraz +1 do wsparcia amigowej społeczności ;p ot dobry uczynek
po zakupieniu klucz dostajesz od autora (WHDLoad.key z Twoimi danymi)
Ze stronki pobierasz instalator whdload i odpalasz automatyczną instalkę na gotowym workbenchu.
Kickstarty cóż poszukaj w necie

Ostatnia aktualizacja: 05.11.2015 16:47:54 przez BlackTiger
[#3] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@BlackTiger, post #2

to WHDload jest za darmo czy trzeba płacić za klucz ?? bo na stronie jest odpłatny
[#4] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@RTRkiller, post #3

Jest darmowy. Ale jeśli chcesz wesprzeć projekt to wykupujesz klucz.
Dzięki temu robisz dobry uczynek i czekasz krócej na uruchomienie wsadu bo nie wyświetla się prośba o finansowe wsparcie.
Kolega BlackTiger jasno nakreślił sprawę.

Ostatnia aktualizacja: 05.11.2015 17:07:24 przez Sounder
[#5] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@Sounder, post #4

funkcjonalnością wersja darmowa od wspartej niczym się nie różni
poza tym o czym było wspomniane, choć słyszałem kiedyś że w niektórych grach nie działał np: zapis "hiscores" ale nie wiem czy to był błąd i czy w ogóle prawda.

Co jakiś czas organizowane są zbiórki na tańszy kluczyk na PPA
(wiadomo w grupie taniej i zabawniej)
do wsparcia projektu jak najbardziej namawiam ;p
[#6] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@RTRkiller, post #1

P.S czemu w Rzeszowie impreza Amigowa :( bliżej mnie nie można było......

Przecież w połowie listopada będą Amigi na Koszalin Retro Show...
[#7] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@BlackTiger, post #5

Niektóre (nieliczne) gry w ogóle nie ruszą z niezarejestrowanym WHDL.
[#8] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@recedent, post #7

Np. MOONSTONE bodajze wylacza sie zaraz po intro.
[#9] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@nostrum666, post #8

Czy można gdzieś i jakoś ustawić zegar w Ami 1200 lub inny sposób żeby sprawdzić czy bateria trzyma w karcie rozszerzeń Turbo 4MB ??
[#10] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@BlackTiger, post #5

Wersja darmowa nie odpala niektórych gier.
[#11] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@RTRkiller, post #9

Najlepiej w Workbenchu w prefsach tam gdzieś jest data i zegar i inne ustawienia.
A jeżeli bateria stara to lepiej ją wylutować.
[#12] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@RTRkiller, post #3

Polecam kupić ten klucz. Wielkie udogodnienie :) Kupujesz raz i masz święty spokój z tym tekstem whdload.
[#13] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@Art, post #12

popieram, jest to udogodnienie i to spore. Niby te parę sekund ale za każdym razem to oglądać i czekać to może się znudzić...
[#14] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@nostrum666, post #13

Może więcej ludzi by kupowało licencję od autora, gdyby klucz nie był dostępny za darmo w internecie...
[#15] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@RomanWorkshop, post #14

akurat tym postem nie przyczyniasz się do zwiększenia kupowania licencji. Mogłeś od razu podać linka jak już... OK
[#16] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@RomanWorkshop, post #14

Qrde a jo gupi kupiłem se oryginała I co teraz?...
[#17] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@Vato, post #16

sprzedaj w "promocyjnej" cenie i ściągnij pirata ;)
[#18] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@zmiennik, post #15

Kto ma kupić, ten kupi - kto chce znaleźć ten znajdzie. Swoją drogą na jakim poziomie była cena ze zbiórki ppa?
[#19] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@codi, post #18

tak jak za dwoma poprzednimi razami, 25% zniżki, czyli cena promocyjna to 15 Euro lub ~65PLN

ostatnia zbiórka

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2015 13:34:48 przez Vato
[#20] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@Vato, post #19

Skoro ostatnia zbiórka miała miejsce prawie rok temu to może czas na kolejną? Znajdą się chętni?
[#21] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@RTRkiller, post #1

No w czerwcu miałeś w Koszalinie "Koszalin Amiga Day" - były nawet 2 dni :P

A w przyszłym tygodniu Koszalin Retro Games Show gdzie również będzie podobne stadko Amig w natarciu ;)
[#22] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@jimmy, post #20

Ja byłbym chętny.
[#23] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@jimmy, post #20

Taaa Arti będzie zachwycony :P :D

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2015 14:25:57 przez QUAD
[#24] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@QUAD, post #23

Pewnie konto na ppa skasował. Ja bym tak zrobił ;)
[#25] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@codi, post #24

Kiedyś nieśmiało sugerował, że może uda się zrobić jeszcze zbiórkę. Tak czy inaczej, nalegam, żeby dać mu trochę luzu bo zbiórka na obudowy kosztowała (zapewne) wiele czasu i nerwów (nie mówiąc o dodatkowych kosztach). Pozdro @_arti szeroki uśmiechOK
[#26] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@baderman, post #25

jestem za :) bo za chwilkę jak będzie zbiórka na nowe klawiatury to kto ją poprowadzi ? hehe
[#27] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@jimmy, post #20

Też byłbym chętny
[#28] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@KRISS, post #27

Dołączę się do akcji zbiórkowej !! :)
[#29] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@RTRkiller, post #28

tany tany i huurrraaaa....udało się i działa Super Frog :) to się połówka cieszy. Dziękuje wszystkim za pomoc, sugestie i emaile :D jak w rodzinie......ale żeby nie by za kolorowo nie świeci/mryga mi się kontrolka HDD w Ami podczas czytania z CF a wiem że kontrolka jest sprawna......czyżbym coś namodził lub nie zrobił ?!
[#30] Re: Amiga 1200 CF ??!!

@RTRkiller, post #29

Jak bywa z niektórymi adapterami kart CF ... W każdym razie nic złego nie dzieje się.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem