[#31] Re: Brak prądu w blizard PPC

@Benedykt Dziubałtowski, post #30

Przeczytaj artykuł na PPA, zwie sie bodajże... Nakarmić PowerPC

[#32] Re: Brak prądu w blizard PPC

@Malin, post #31

a o to chodzi. mam to zrobione ale nic to nie zmienia w dzialaniu mojego ppc.

macie jeszcze jakies pomysly???

Benedykt

[#33] Re: Brak prądu w blizard PPC

@Benedykt Dziubałtowski, post #32

Spróbuj na innej płycie "głównej"?

[#34] Re: Brak prądu w blizard PPC

@Malin, post #33

prubowalem na 3 . dlatego pytam czy pamieci do ppc musza miec jakies szczegolne prametry???

Benedykt

[#35] Re: Brak prądu w blizard PPC

@Benedykt Dziubałtowski, post #34

Nie każdy simm działa z BPPC.

[#36] Re: Brak prądu w blizard PPC

@Benedykt Dziubałtowski, post #34

Pamićtam, że nie działała znaczna czćść SIMMów typu EDO (ale i tak działała wićcej, niż w przypadku kart APOLLO)...

A co do parametrów - trudno powiedzieć... Zawsze sprawdzałem metodą prób i błćdów...

Pozdr. KQ
[#37] Re: Brak prądu w blizard PPC

@quantor, post #36

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

UDALO SIE PPC MI DZIALA WSZYSTKO MI SMIGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Quake ,The Setllers(nie dzialalo) Mp3 MPEG !!!!!!!!!! TADAAAAAAAAAAAAAAA

Wiecie w cyzm był problem??? Myślałem ze sraczki dostane jak to odkryłem (i tak dostałem ale ze szcęścia)

Winny był..............os3,9...............

fakt faktemn brak prądu to też był truble. Rozwiązałem go podpinając zasilanie pod oscylatory z PPC natomiast zasilanie z FFD WYPIOLEM poniewaz powodowalo mi spadki napięć na sammym ppc. Owszem zasilało płyte główną amigi jednak tam miałem dosyć prądu. CO dalej. Zainstalowałem os 3.1 i szok.!!!!!

odpalam osadników nie ma zwisa. bawie się s-s nie ma zwisa na #80000000004

Odpalam Quake (AukaePPC AwinQuakePPC) śmiga aż miło (na tyle ile może śmigać na Adze)

Paypack zawsze był zwis po wyjściu z gry (#800000004) teraz nic

Jutro potestuje wiecej i cos napisze jak mi to działa póki co jestem HEAPY :D

Benedykt

[#38] Re: Brak prądu w blizard PPC

@Benedykt Dziubałtowski, post #37

A mówiłem... :P

A nie chciałeś mnie słuchać...

[#39] Re: Brak prądu w blizard PPC

@Benedykt Dziubałtowski, post #37

Winny był..............os3,9...............

Zawsze wiedzialem ze to zly wynalazek. Nigdy nie dzialal mi tak jak chcialem. Ogolnie WB3.9 nalezy kupic tylko dla kilku biliotek, klas i paru tooli, aby dodac je do WB3.1 (za jakis czas pewnie odkryjesz ze ktorys z nowyszch programow bedzie potrzebowal jakiegos pliku).
Tak czy inaczej dobrze zalatany WB3.1 moze byc tak samo funkcjonalny i nawet ladniejszy od swiezo zainstalowanego WB3.9. Jedynym problemem jest brak multitaskingu podczas np. kopiowania plikow, dlatego niektorzy zainstalowali na niego Scalosa lub Magellana. No, ale od czego jest Dopus4 :)
[#40] Re: Brak prądu w blizard PPC

@Andrzej Drozd, post #39

Ciekawostek przyrodniczych ciąg dalszy.

Uradowany działeniem amigi podpiołem wiekszy hdd (na 30g byl os 3.9 a na 1,6g mialem wb.3.1) podpiolem wiec hdd 3,2g wzucilem dyskietke install do paszczy fdd i............ error C:Verisobn $80000000004........ przetestowalem kilka twardzieli. Zaden powyzej 2g niechcial dzialac zwis na opisanej komendzie obojetnie czy startowal system z hdd czy fdd....... ja juz naprawde nie wiem co o tym myśleć dodam tylko ,że nie mam fast aty. Na hdd 1,6 wszystko śmiga powyzej sie pier**li...... ;(

Benedykt

[#41] Re: Brak prądu w blizard PPC

@Benedykt Dziubałtowski, post #40

Sprawdż dyskietkę - mój dysk, dokładnie:

Seagate Medalist 3210
Model ST33210A
3,200 Mbytes

poszedł bez zająknięcia na konfigu:
A1200 ROM/WB 3.0, 8MBFast
[#42] Re: Brak prądu w blizard PPC

Wiec posziukaj innych wersji 'version'.
podeslalem ci moje

[#43] Re: Brak prądu w blizard PPC

@11MASTEr, post #42

oki sprawdze jutro dzięki za maila.

Zainstalowlem playera2 i fblita na wb 3.1 efekt na hdd 1.6 giga c:version zwis... ajak pomijam te komende to zwis na c:adddataypes normanlnie jazda

Jak nie pomoze zmiana tych bibliotek to se chyba kupie amige 500 i wb 1.3 :(

Benedykt

(w/w) twardziele smigaja na karcie 030 z romem 3.1

[#44] Re: Brak prądu w blizard PPC

Przeciez WB3.1 nie ma standardowo obslugi HD powyzej 4GB. Zostaje FastATA albo...kiedys sprobuje zalatac WB3.1 plikami z WB3.9, tak aby widzial wieksze HD. Miale juz sie kiedys za to zabrac, ale okazalo sie ze FastATA wystarczy.
[#45] Re: Brak prądu w blizard PPC

tez tak mam na dysku 40gb bez fastaty i nie wiem co sie spier... dopiero pomoglo wylaczenie nowego scsi.device, ale nie mam dostepu pod AmigaOS do parycji powyzej 4gb, pod MorphOS gitara gra, ale zas partycja w sfs2 nie dziala, w ogole sfs2 na mosie kur.. nie dziala.

[#46] Re: Brak prądu w blizard PPC

@Andrzej Drozd, post #44

A więc tak:

Właśnie wróciłem od mojej ukochanej amisi i sie zorientowalem ,ze cza przesunli za bardzo chce mi sie spac zeby sie zorientowac ktora tak faktyczni jest godzina ...mniejsza z tym.

Podmienilem verion i setpatcha tak jak master radzil i!!!!!!!!!!! Dziala. o matko ale sie ucieszylem. System ruszyl ze wszystkich trzech twradzieli jakie mialem pod reka. instalnolem os 3.9 i smiga. bawie sie cykam i zwis $8000000004 hmm znowu podmieniam vesrion via setpatch i znowu smiga..cos mi smierdzi. bawie sie dalej po kilku resetach znowu to samo. Ale jaja se mysle i nagle cos mnie tknęło!!!!! sieglem po plytke acs pierwsza lepsza z brzegu i odpalilem viurs Z efekt??? KU%*%^*%&^*% Mać ponad 160 virosow 2 siedzialy zgadnijcie gdzie ..... Verion i setpatch.......

Prosze sie ze mnie niesmac hoć(samo h celowe) domyślam się ,że po przeczytaniu tego posta jakieś 100% was będzie się śmiać w sumie sam się śmieje ze na to wcześniej nie wpdłem ale odkad mam amige nie zdazylo mi sie az do teraz miec syfa.........

Holerstwo(znowu samo H celowo) nazywa sie HapyNewYear 1996 i za &^%*&% nie umiem tego wytepic. Prubowalem 2 programami virus extractor oraz virus z po wykasowaniu wszystkich syfow z wszystkich parytcji robie reset i znowu mam 13 nowych na partycji systemowej miedzy innymi dluble ntsc vga only version setpatch assign addbuffers adddatatypes w suumie we wszystkim co sie odpala poddczas s-s.

Czy jest to mozliwe ze to swinstwo siedzi w boot blocku??? jesli tak to jak to wytepic??? te programy co mam robia to ale tylko z dyskietek. Jaki jest najlepszy anty vir na ami? i czy jest jeszce wogole jakis rozwijany??

Macie moze namiary na autora tego virusa?? Bardzo chetnie z dzika przyjemnoscia i bezskurpułów zrobie mu krzywde (ternuje kung fu od dawna :) )

Benedykt

[#47] Re: Brak prądu w blizard PPC

@Benedykt Dziubałtowski, post #46

Miałem kiedyś to cholerstwo (kiedyś=2000 rok po Satellite w Szczecinie, na której kilkanaście osób bawiło sie moją Amigą)...

A vira AFAIR wywalił VTTest (czy jak to sie nazywało, niemiecki programik)...
Ale z tego co pamietam, HNY'96 potrafi uszkodzić pliki nieodwracalnie (mają mniejszą pojemność niż niezakażone), ale co o tego ostatniego zdania mogę sie mylić....

Pozdr!!

Ostatnia modyfikacja: 29.10.06 11:31
[#48] Re: Brak prâdu w blizard PPC

@Benedykt Dziubałtowski, post #46

hehe
no to teraz jest takie wyjscie:
hny96 siedzi sobie w zmienionej komendzie mount (inna wielkosc) wystarczy przeskanowac system i pozamianiac wszystkie pliki zarazone.
Nie zapomnij o MOUNT, od niego sie zaczyna zarazanie po wczytaniu systemu.
powodzenia

p.s.
prez ta cholere instalowalem z 5x system (kiedys na samym poczatku, bardzo dawno temu..)

p.s.2
o ile dobrze pamietam zarazal tez HDTB (lecz moge sie mylic)

Ostatnia modyfikacja: 30.10.06 11:20
[#49] Re: Brak prâdu w blizard PPC

@11MASTEr, post #48

sytuacja opanowana (chyba) system zachwouje sie stabilnie virusu executor nie wykrywa w plikach systemowych zadnego virusa tylko..... wiesza sie na plikach ktore maja wiecej niz pol mega najczesciej na rom update boing bag i na plikach ktore sa obrazami rom nie mniej jestem i staram sie byc dobrej mysli.

Benedykt

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem