CDTV to jest wyjątkowy model Amigi. Albo się ją nie docenia i ignoruje, albo się ją kocha. Dla mnie bez wątpienia jest to najładniejsza nie tylko Amiga, ale komputer w ogóle.
Wrażenia z użytkowania są umiarkowane. Niewątpliwie zajebiście jest sobie ją włączyć z pilota bezprzewodowego, popatrzyć jak leży przy nowoczesnym TV i jak się ładnie tam komponuje, i się jarać gierkami i muzyką z CD przez głośniki... Jest to też chyba jedyna Amiga, która ma aprobatę żon, aby mogła swobodnie leżeć w salonie...
Jednak przez to, że jest tak niedoceniana, nikt nie wypuszcza na nią nic. Z dodatków to masz:
- jakiś mityczny 020, którego nikt na oczy nigdy nie widział bez fastu...
link
- 2/8mb fast elboxu, jeżeli 2mb jest jeszcze w miarę spotykane, to 8mb, to już chyba tylko mitologia jedynie...
- rozszerzenie CHIP do 2mb, drogie i rzadkie
- sanjyuubi's 8mb fast + 1.5 slow + ide - to jedynie (niestety) tylko mitologia i porzucony benkart ojca projektu, którego nikt tak naprawdę (chyba) nie ma ochoty zaadoptować

choć trzeba wierzyć do końca!
- kontrolery SCSI - rzadkie i drogie.
także z dopałek tyle, więc w skrócie, o tyle, że fajnie się prezentuje, whdload na tym to wyzwanie i trudna sztuka, ze względu na brak czegokolwiek (lepszego proca, fastu)
Bardzo trudna do rozbudowy, choć piękna maszyna

Jest to chora miłość, jednak ja nie zrezygnuję... ma u mnie (chyba) dożywocie...
Ostatnia aktualizacja: 25.11.2015 23:55:08 przez zmiennik