Panowie czepiacie się bez sensu.
Nie czepiam się bez sensu. Uzasadnij swoje twierdzenie.
Jak jesteście w stanie kupić taniej (+Vat 23%, paczka) z Chin to droga wolna.
Jestem w stanie zakupić taniej. Przy tak tanim zakupie nie muszę płacić cła, ani podatku VAT.
Sprzedający dodał informację o vat i cle, ale nie napisał, czy wystawia faktury vat, ew. paragony.
Znając nasz aparat wymiaru sprawiedliwości, w razie jakby co, to wolę Chiny. Serio. Tym bardziej, że koszty przesyłki zbliżone.
Jedynie, co mogłoby mnie przekonać, to czas realizacji. W ogłoszeniu allegro nie ma napisane.
A z procesorami MC68060 z Chin, to możecie dostać też piękny szlif i to nawet nie rev. 1, a wersję EC bez MMU i FPU.
Wtedy robię screena z programu/w inny sposób udowadniam, że to szlif i sprzedawca figę zobaczy prędzej, niźli moje pieniądze. Spróbuj tak w Polsce na aledrogo. Pozostaje Ci sąd.
W moim np. przypadku oczekuję już ponad rok na zwykłe wydanie kwitu, że jestem spadkobiercą, który to kwit sąd wydaje na podstawie dostarczonych odpisów akt. W przypadku tak skomplikowanej sprawy, jaka jest różnica w rewizji procesora obiecanego, a sprzedanego... powodzenia.
Oczywiście możecie oddać procesor, tylko wysyłka do Chin $2 już nie kosztuje, a połowę ceny tego procesora.
Nie trzeba oddawać. Sprzedawca sobie może sam odebrać, czego z wiadomych względów nie czyni.
Poza tym moża sobie zobaczyć oceny. W przeciwieństwie do aledrogo, na ali kupujący nie boi się, że otrzyma negatywa, za to że wpłacił w terminie, a dostał nie to, co zamówił.
A jak już kupicie za 100pln te procesory i będą ok, to wrzućcie na Allegro za 100pln i wykończycie drogich sprzedawców (i bólu dupy nie będzie ).
Ale że po co? Zwykły kupujący może się sam zarejestrować na Ali. Ja płatności dokonałem poprzez mTransfer. Nie muszę mieć konta paypal, czy co innego. Prościej się nie da. Nie widzę więc sensu w tego typu biznesie.
Widziałbym sens, gdybym np. wykonywał usługę wlutowania/modernizacji/wykonania turbo do Amigi. Wtedy to co innego, trzymanie zapasu serwisowego, lutowanie, testowanie, ew. koszty wymiany na sprawny, to kosztuje.
Można mieć nie chęć co do niektórych osób, ale inkwizycji nie ma co organizować co rusz.
Ani chęci, ani nie chęci nie mam, po prostu napisałem, że ja wolę na ali. Nie widzę, w jaki sposób oferta z alledrogo miałaby być okazją i ta myślą, odpowiednio ja uzasadniając, podzieliłem się na portalu.
M.
PS. Jeszcze chciałem się odnieść do treści ogłoszenia zawartego na allegro:
"Odnośnie komentarzy niektórych ćwierćinteligentów z pewnego portalu oraz bezmózga selura (...)" Hm... Interesujący sposób zachęcania klientów do zakupu.
(...) "to kupując takie procesory w Chinach należy opłacić dosyć drogą przesyłkę, (...)
O tu:
68060 patrzymy, i co widzimy? $2,63. No przyznam się, że drogo/tanio rzecz względa, ale mi te prawie 3 dolary budżetu nie rujnuje.
(...)prowizję od sprzedaży, którą tam opłaca kupujący(...)
A to w Polsce prowizji się nie płaci? Nasi handlarze charytatywnie sprzedają nam towary ? Ja gupi myślałem, że prowizja od sprzedaży to w cenę towaru jest wliczona, a tu proszę.
(...) oraz po nadejściu paczki, jeżeli w ogóle nadejdzie, (...)
Normalnie moje doświadczenia z allegro sprzedawca opisuje.
Nie wiem, gdzie sprzedający procesory kupował i nie chcę wiedzieć, ale strasznie się musiał namęczyć.
(...) 23% cła liczonego od całej kwoty łącznie z kosztami wysyłki.(...)
No ale to przy przekroczeniu pewnej kwoty. W przypadku pojedynczych zamówień, gdy nie przekraczają pewnej kwoty, tych kosztów nie ma. Mnie naprawdę nie interesują koszty handlarza i jego prowizje od zakupu.
(...) Także gwarantuję, że zakup tam procesora nie wyjdzie taniej. (...)
No to muszę Panią moją od matematyki z podstawówki odwiedzić i złożyć reklamację, że mnie nauczyła źle: 250 zł > 100 zł. Ale w sumie podstawówkę dawno skończyłem, to może się coś od tamtej pory zmieniło w matematyce. Skoro biel potrafi być bielsza...
Ale oczywiście jak zawsze najwięcej szczekają ci co nie mają o tym pojęcia.
Widzę tu brak zwykłej kultury, więc powstrzymam się od odpowiedzi na ten fragment teksu.
Parafrazując: Jaki kraj, tacy kulturalni handlarze.
M.
Ostatnia aktualizacja: 08.12.2015 10:11:26 przez moneo
Ostatnia aktualizacja: 08.12.2015 10:11:45 przez moneo