kategoria: Sprzęt
[#1951] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@Vato, post #1950

Może warto wskazać aukcję albo nick sprzedającego, bo póki co jeśli czyta to ... co najwyżej śmieje się z tej dyskusji.
[#1952] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@misiek2, post #1951

http://allegro.pl/amiga-1200-pobijamy-rekord-obserwowanych-i6254458517.html

Pełna desperacja:)
[#1953] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@lekarz_med, post #1918

Ta i jeszcze numer buta, fi..., rozmiar i średnicę.
Kolejny oskarżyciel i sędzia w jednym będzie żądał dowodów.
Koleś napisał że miał stłuczkę i oddaje kasę wiec o co ci chodzi? W czym szukasz sensacji?
Nawet gdyby napisał "rozmyśliłem się i nie sprzedaję Amigi" to jego prawo.

lekarz, ja się już przyzwyczaiłem w sumie tutaj do Twojej specyfiki, ale weź tak powiedz uczciwie, czy Ty w ogóle bierzesz pod uwagę, że kiedykolwiek mógłbyś stanąć w tych wszystkich historiach na temat których się tu wypowiadasz, po stronie kupującego?

I naturalnie jedno zastrzeżenie - Ty nie możesz być tym kupującym

...albo jeszcze drugie pytanie, co w historii musiało by się pojawić abyś uznał ją za mało prawdopodobną? Kosmici? Zielone ludziki z Krymu? Chuck Norris?
[#1954] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@dawid84, post #1952

Napisałem właśnie zapytanie:

"Proponuję 356zł.
Czy pasuje Panu taka propozycja?"

Czekam na odpowiedź
[#1955] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@Duracel, post #1954

[#1956] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@lekarz_med, post #1937

po pierwsze to szczerze Cie zaluje, musi byc Ci ciezko zyc w naszych realiach bedac tak latwowiernym...

po drugie

"Gdyby ode mnie jakaś obca osoba oczekiwała jakiegoś udowadniania przypadku losowego to po prostu bym go wyśmiał bo niby jakim prawem."

to chyba dlatego jeszcze jakos zyjesz bo jestes oderwany od rzeczywistosci. Widze tu spore przejawy egoizmu, rozmowy z takim to jak kamien o sciane, nie rozumiem tylko po co jeszcze siedzisz na tym forum.. wracaj do swojej utopii, gdzie nikt nie oszukuje, i nikt nikomu nic nie musi udowadniac bo ma takie widzi mi sie :)
[#1957] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@Duracel, post #1954

[#1958] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@F7sus4, post #1945

Także, weryfikacja sprzedawcy to jedno, a sraczka w głowie kupujących to drugie i wcale nie rzadsze/-a, niż pierwsze.

Oczywiście, nie nakłaniam do flame-wara; raczej chodzi mi o ukazanie, że przysłowiowy medal ma dwie strony.

Cóż masz rację, choć podejrzewam, że trafiłeś jak ja na handlarza co chciał Cię wydymać przy sprzedaży. Szkoda opowiadać i strach sprzedawać.
[#1959] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@F7sus4, post #1

Nie znam się na cenach gier na CD32, czy to naprawdę tyle może kosztować, czy sprzedawca optymista?

link :

Surf Ninjas CD32 / 949,00 PLN
The Big 6 Dizzy CD32 / 949,00 PLN
Wild Cup Soccer CD32 / 699,00 PLN
Super Stardust CD32 / 349,00 PLN
Top Gear 2 CD32 / 349,00 PLN
itd
[#1960] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@vojo, post #1959

Ten sprzedawca ma takie kosmiczne ceny na wszystko co sprzedaje.Fakt-ma dużo różnych perełek zarówno jeśli chodzi o gry jak i o sprzęt ale to i tak nie tłumaczy tak absurdalnych cen.Widocznie ktoś to za taką cenę kupuje.
[#1961] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@vojo, post #1959

Diggers & Oscar

Kilka miesiecy temu sprzedalem ta gre na eBay za 4 euro, wiec wyglada na to, ze sprzedawca ma przelicznik na swoje gry razy 600%.

Zreszta tutaj masz to samo o 1 euro drozej: Diggers & Oscar i nikt nie bierze od dluzszego czasu.

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 23:14:41 przez sordan
[#1962] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@dawid84, post #1960

Dziś na Allegro pojawi się nowa Savyna68k od 1 zł. Zapraszam. link

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 23:33:47 przez pong777
[#1963] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@pong777, post #1962

Ile za to na kup teraz?
[#1964] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@Andrzej11, post #1963

Na razie tylko licytacja.
[#1965] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@vojo, post #1959

Jak podzielisz przez mniej więcej 4 to ceny będą w większości przypadków rynkowe.
Ten gniot SurfNinjas, przez to że jest takim gniotem, jest też rzadko spotykany, a przez to poszukiwany przez maniaków zbierania gier i warty troszkę więcej niż pozostałe.
Ale każdy może sprzedawać za ile mu się podoba, też bym tanio swoich gierek nie oddał.

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2016 08:27:30 przez flops
[#1966] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@pong777, post #1962

Za takie kupowanie na forum i sprzedawanie na allegro powinien Pan @pong777 trafić na czarną listę zbiórek forumowych. Jeszcze się tym chwalić, aby cenę większą podbić.

Kupić 4 sztuki tylko po to aby jak tylko dostanie sprzedać na allegro, a ponad 50 osób czeka w kolejce: link
To może osoby które siedzą, lutują niech odpuszczą sobie listę i od razu na allegro wystawiają.

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2016 10:54:52 przez robertos231
[#1967] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@robertos231, post #1966

Za takie kupowanie na forum i sprzedawanie na allegro powinien Pan @pong777 trafić na czarną listę zbiórek forumowych. Jeszcze się tym chwalić, aby cenę większą podbić.

Wyczuł biznes nosem ...

Prawdziwym Amigowcem to on na pewno nie jest

Mnie smuci to ze tak naprawdę nie zarabiaj konstruktorzy tego sprzętu lecz pazerni pośrednicy typu wywołany Pan @Pong777

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2016 11:31:56 przez AmigaPL
[#1968] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@vojo, post #1959

Tutaj dopiero można powiedzieć - mózg rozjebany :P
[#1969] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@AmigaPL, post #1967

a pamięci A6095 - 9,5 MB FAST/SLOW RAM - zamówił 15 sztuk!

wkrótce będzie pewnie promocja na alle..
[#1970] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@winder, post #1969

Bym nie przesadzał. Wiele osób nie śledzi forum
ppa i nie bierze udziału z zamówieniach, dzięki
pongowi te osoby również będą mogły zakupić sprzęt
dostępny dla forumowiczów. A że być może nieco
drożej, takie są odwieczne prawa natury.

Skoro architect sam nie sprzedaje na allegro,
to pong się tym para.

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2016 12:19:52 przez Andrzej11
[#1971] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@pong777, post #1962

Dziś na Allegro pojawi się nowa Savyna68k od 1 zł. Zapraszam. link

Co za tupet, jeszcze śmiesz się ogłaszać na PPA i wrzucać link do aukcji czerwona kartka

BTW. Jak ktoś z Lublina lub okolic potrzebuje przeprogramować Goteka wsadem Cortexowym to służę pomocą. Koszt takiej usługi u mnie to tylko 0 zł + VAT (ew. piwo, jakieś dobre, może być miodowe ).

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2016 12:48:08 przez MarX
[#1972] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@MarX, post #1971

A ja popieram Ponga i kij wam w oko forumowi faszysci dbajacy o czystosc
[#1973] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@Aniol, post #1972

Popierasz, bo ... Może rozwiniesz swoją myśl? Faszystów poszukaj sobie pod innym adresem. To nie portal polityczny.
[#1974] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@misiek2, post #1973

Uderz w stol a nozyce sie odezwa.
[#1975] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@MarX, post #1971

Pierwotnie też chciałem skrytykować @pong777 za ewidentną próbę zarobienia na pracy innych (Savy, A6095 czy wcześniej Vampire). Zastanówmy się jednak dobrze:
1) @pong777 jest już od dłuższego czasu źródłem różnych dodatków do naszych Amig - w szczególności legalnych licencji WB, kości kickstartów i wielu innych drobiazgów. Przede wszystkim jest to źródło pewne i w razie problemów @pong777 służy daleko idącą pomocą dla kupujących. Pewnie, że niektóre rzeczy można kupić taniej - tylko albo trzeba się naszukać albo ponieść ryzyko.
2) Przy takim hurtowym zakupie do dalszej odsprzedaży bierze na siebie ryzyko, że nie znajdą się chętni. Tak było np. z nowymi myszami. Dodatkowo taki zakup może być motywacją dla producenta - żeby wykonać partię i od razu dostać kasę. Choćby przejściówki od @Krashan.
3) W przypadku takich hurtowych zamówień jest od razu jasne, że celem ma być zarobek i Architect1200 czy Krashan wezmą to pod uwagę przy ew. wycenie zamówienia. Już bardziej byłbym na ich miejscu niezadowolony jeśli ktoś zamówiłby sobie 1 sztukę nawet nie mając Amigi. Tak czy inaczej jest to kwestia umowy między wykonawcą a zamawiającym. Cieszmy się, że mamy jeszcze takie osoby w Polsce, którym chce się tworzyć i rozwijać projekty dla naszych retrosprzętów i takie osoby, którym chce się sprowadzać i sprzedawać lokalnie tak trudno dostępne części.
[#1976] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@jimmy, post #1975

I pod tym sie podpisuje obiema rekami.Dzieki Pongowi mam sporo retro zabawek.Np ostatnio kupilem od niego boot selektor a do niego zamowilem sobie w Retroami zew. stacje za calkiem spora kase.Facet robi sporo dobrego i konkretnego.A marudy,ze handlarz itp to dla mnie jedynie anonimowi i bezwartosciowi z mojego punktu widzenia randomgaje z internetu.
[#1977] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@jimmy, post #1975

Mam podobne zdanie, skoro Pong777 coś ma i sprzedaje to tylko i wyłącznie jego sprawa, przecież on nikogo nie zmusza do zakupów u siebie, można szukać gdzie indziej. Ja u tego kolegi nabyłem już mnóstwo rzeczy i jestem ze wszystkich zadowolony.
[#1978] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@Fest3r, post #1977

przecież on nikogo nie zmusza do zakupów u siebie,

zmuszać nie zmusza ale jakaś na siłę reklama jego aukcji/giełdy w postach PPA co jakiś czas się przewija...drażni to niecy oczy

" Vampire v2 A600. Sprawny. Niewiele używany. Cena to 999 zł + koszty wysyłki 15 zł kurierem DHL. Proszę o kontakt na prv. Decyduje kolejność zgłoszeń. "

Ja tam mu nie dałbym zarobić - wolę poczekać i kupić u autora.

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2016 13:46:27 przez AmigaPL
[#1979] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@Aniol, post #1976

W moim odczuciu kupowanie sprzętu takiego jak Savyna na przysłowiowy "handelek" (kiedy cała rzesza ludzi czeka grzecznie w kolejce) to zachowanie mocno nieprzyzwoite. Zrozumiałbym gdyby Pong był jedynym kanałem dystrybucji tego sprzętu, ale przecież jest lista i chyba obowiązują nas pewne reguły postępowania w stadzie. Chyba, że ja żyję w jakiejś innej galaktyce amigowania...

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2016 13:46:36 przez MarX
[#1980] Re: Ciekawostki aukcyjne 2016

@Fest3r, post #1977

Jasne, że nikogo nie zmusza tymczasem później forumowi producenci zabawek zarzucają, że tanio sprzedają swoje produkty, bo niektórzy wykorzystują to i pchają na allegro za znacznie większą kasę. W rezultacie taka savynaa podrożała znacznie względem ceny wyjściowej. Ponadto parę osób czeka na tą konkretną zabawkę. Jeśli savynaa znudziła się użytkownikowi to mógłby zaoferować to komuś z kolejki.

BTW kto wie czy to nie jest badanie rynku.

Doceniam zaangażowanie Jacka zwanego Pongiem imo z tym linkiem mógłby zachować wstrzemięźliwość i darować sobie umieszczanie tego w wątku ciekawostki aukcyjne.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem