kategoria: A1200
[#1] Prośba o wycenę ?
Witam !

Po pewnych świątecznych perturbacjach będę zmuszony się rozstać z moimi pochomikowanymi rzeczami, tzn:
A1200 w obudowie infinitiv (nie do końca kompletnej, chyba brakuje przycisku power i 2 wąskich boków od podwyższenia) wraz z zasilaczem ok 200W z kickstartem 3.1
Klawiatura
CD-Rom na SCSI na CD-Caddy + 3 szt caddy
FDD 1.76 MB
+Orginalny FDD
+Zewnętrzny FDD
Sloty Zorro II Micronik 6860 rev 5.43
Blizzard 1240T/ERC opisany na płytce jako 1260
Blizzard SCSI Kit
CyberVision 64/3D
Oryginalna obudowa od A1200 wraz z kabelkami (zestaw Amiga Magic)
Przejściówka HDD 2.5"-3.5"
kupa taśm SCSI 50 i 68 pin
Terminatory SCSI
Pamięci 1 szt 32 MB
1 szt 128 MB niesprawdzana
Myszki 2 szt z Amiga Technologies czarna, i beżowa
Myszka od A3000 "garbata"
Kable Serial, SCSI, DB23-VGA itp
Przełącznik mysz-klawiatura
Do tego jakiś HDD 1.6 GB ATA i 2 GB SCSI
Video Backup System :)
Modulator A520
Sampler
Chyba 2 joysticki
Brak oryginalnego zasilacza.

Najlepiej byłoby mi sprzedać wszystko razem, niestety nie wiem ile za to zawołać by się nie zbłaźnić.
Na razie muszę złożyć wszystko do kupy i zobaczyć czy wszystko jest na chodzie, A1200 działa, FDD 1.76 też. Reszta optycznie wydaje się ok.
Kolejnym rozwiązaniem jest wystawić na Allegro od złotówki, i tak to się pewno skończy.
[#2] Re: Prośba o wycenę ?

@ra20, post #1

Słaba przynęta
[#3] Re: Prośba o wycenę ?

@_arti, post #2

Słaba ?
Ostatnio poszedł mój monitor A1538S na OLX :/
[#4] Re: Prośba o wycenę ?

@ra20, post #1

Wycena jest niemożliwa, ponieważ w tym obfitym zestawie masz sporo rzeczy, które rzadko się pojawiają na Allegro, stąd ich cena jest bliżej nieokreślona. Myślę, że jeżeli chcesz zmaksymalizować urobek, to warto jakoś to logicznie podzielić i sprzedawać oddzielnie. Na pewno oddzielnie bym puszczał Blizzarda, CyberVision i sloty Zorro, no może jeszcze tę oryginalną obudowę o ile jest w dobrym stanie i... kabel RGB/VGA, ze względu na posuchę na złącza DB23.

Chyba, że chcesz się po prostu pozbyć złomu z garażu, wtedy tak jak mówisz, BCM, odbiór osobisty, żebyś sobie nie zawracał głowy pakowaniem i wysyłaniem i niech się nasze „handlarzyny” licytują .
[#5] Re: Prośba o wycenę ?

@ra20, post #1

Zrób zdjęcia, dobrze opisz, zbadaj czy działa, wystaw na allegro od złotówki i się nie zbłaźnisz
[#6] Re: Prośba o wycenę ?

@ra20, post #1

edit

Ostatnia aktualizacja: 03.01.2016 20:46:43 przez twardy
[#7] Re: Prośba o wycenę ?

@Vato, post #5

No nie wierzę, że po raz kolejny dajecie się w to wciągnąć...
[#8] Re: Prośba o wycenę ?

@ra20, post #1

Ja bym sprawdził wszystko na twoim miejscu, i sprzedał na allegro oddzielnie :)
[#9] Re: Prośba o wycenę ?

@_arti, post #7

Ja wyceniam obudowę Amigi 1200 na 50zł
[#10] Re: Prośba o wycenę ?

@_arti, post #7

Są dwie rzeczy nieskończone: wszechświat i ludzka głupota.
Ale tego pierwszego nie jestem do końca pewien.

Albert Einstein
[#11] Re: Prośba o wycenę ?

@_arti, post #7

po raz kolejny dajecie się w to wciągnąć...

To znaczy w co właściwie się dajemy wciągnąć?
[#12] Re: Prośba o wycenę ?

@Krashan, post #11

W brednioserial całkiem udanie rozkręcany przez swieżynkę.
[#13] Re: Prośba o wycenę ?

@_arti, post #12

Brednioserial to będzie dopiero jak wpadną ci, którym moderacja regularnie pobłaża.
[#14] Re: Prośba o wycenę ?

@Krashan, post #13

Dobra, w sumie nie ma co brać w tym udziału.

Może w takim razie wszystkie takie "prośby o wycenę" powinny być od razu kasowane przez moderatorów ? Gdyby był taki zapis w regulaminie, nie byłoby wątpliwości.
[#15] Re: Prośba o wycenę ?

@twardy, post #14

No chyba, że Rzeźnia z automatu.
[#16] Re: Prośba o wycenę ?

@twardy, post #14

Wystarczy nie nacinać się jak karpik na dżdżownicę.
[#17] Re: Prośba o wycenę ?

@twardy, post #14

Może w takim razie wszystkie takie "prośby o wycenę" powinny być od razu kasowane przez moderatorów

W ten sposób okaże się, że całe forum daje się terroryzować kilku trollom, bo to oni de facto zaczynają decydować o tym, o czym się dyskutuje, a o czym nie.
[#18] Re: Prośba o wycenę ?

@_arti, post #16

Mnie tam kupno nie interesuje, na razie 6 Amig wystarczy ;)
[#19] Re: Prośba o wycenę ?

@Krashan, post #17

Czy ja wiem... nikt z nas, starych amigowców nie będzie takiego wątku z prośbą o wycenę umieszczał, można przyjąć, że 100% takich wpisów to cwaniaki-handlarzyny albo trolle. Nie chodzi mi to o zakaz rozmawiania o cenach, ale o sensu stricte zakaz zakładania wątków z prośbą o wycenę.
[#20] Re: Prośba o wycenę ?

@_arti, post #16

n-ty wątek o tej samej tematyce. Za chwilę znajome portale aukcyjne.
Popieram zdanie o automatycznym usuwaniu tego typu rzeczy bo niepotrzebnie się tutaj atmosfera fermentuje... i ludzie.
[#21] Re: Prośba o wycenę ?

@Tom Rain, post #20

Prośby o wyceny powinny być w dziale "giełda" (kupię, sprzedam, proszę o wycenę).
Do pisania postów w dziale "giełda" powinny mieć dostęp jedynie konta np. minimum 100 postów + minimum 6 miesięcy.
Problem z głowy :)

Ostatnia aktualizacja: 03.01.2016 21:01:20 przez Vato
[#22] Re: Prośba o wycenę ?

@twardy, post #19

można przyjąć, że 100% takich wpisów to cwaniaki-handlarzyny albo trolle

Nie wiem co miałby na takim wątku zyskać cwaniak-handlarzyna. Z góry można oczywiście w każdej nowej rejestracji widzieć trolla, ale pomijasz przypadek kogoś, kto się chciał dowiedzieć. Być może mało prawdopodobny, ale jednak.

To jest bardzo niepokojące, że moderacja forum zaczyna klasyfikować tematy pod kątem „co trolle powiedzą”, bo to sugeruje, że moderatorzy nie panują nad sytuacją.
[#23] Re: Prośba o wycenę ?

@Vato, post #21

Co do wpisów na giełdę to się zgadzam - tylko dla sprawdzonych użytkowników.
[#24] Re: Prośba o wycenę ?

@ra20, post #1

Biorę od ręki CyberVision64/3D, wszystkie myszki, kable, terminatory i dyski SCSI oraz Blizzarda ze SCSI.
Szczegóły omówmy na priv.

Ostatnia aktualizacja: 03.01.2016 21:16:28 przez lekarz_med
[#25] Re: Prośba o wycenę ?

@twardy, post #23

Emm, przepraszam że się wcinam, w takim razie proszę o skasowanie/zablokowanie wątku.
Po prostu jako stary amigowiec (z Amig to jedynie nie miałem A500+/A600 i A3000T) nie miałem styczności ze środowiskiem od paru lat i wypadłem z obiegu, a ceny na takie egzotyki jak CV64/3D i BlizzSCSI trudno mi określić. Wiem tylko że w ramach "porządków" muszę znacząco ograniczyć moją "graciarnię" i stąd ten post.
Chciałem sprzedać wszystko razem, tak by mi było najwygodniej, ale trudno, w takim razie wszystko poleci na allegro od złotówki (choć nie przepadam za allegro).
Dziękuję za pomocne posty i przepraszam za zamieszanie.
[#26] Re: Prośba o wycenę ?

@Krashan, post #22

Sam sens zakładania wątku o wycenę jest *co najmniej* wątpliwy.
Jak nie wiemy ile co kosztuje, to na Allegro od złotówki.
I kupujący sami wycenią głosując swoimi portfelami.
[#27] Re: Prośba o wycenę ?

@ra20, post #25

na allegro od złotówki

Brawo!
[#28] Re: Prośba o wycenę ?

@ra20, post #1

Jaki to sampler?
[#29] Re: Prośba o wycenę ?

@ra20, post #25

Sprzedaj wszystko i zostaw sobie A1200 z Blizzem.
Raczej nikt Ci nie powie, że dużo miejsca zajmuje.
[#30] Re: Prośba o wycenę ?

@ra20, post #25

Wrzucając na Allegro od 1 zł na pewno uzyskasz uczciwą cenę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem