[#19]
Re: Ami Inwentaryzacja.... czyli co tam panie u mnie...
@mastabaniak,
post #18
Tak rozumiem Was... Wiem, że i w małym mieszkaniu mistrzowie upakowania 10 Amig by to jakoś zagospodarowali, ale moja INWENTARYZACJA ma inny cel. Kobieta powiedziała, że albo sam pozwalniam półki z szaf i pawlacza - gdzie od lat gromadzę "materklosy", albo mi je powyrzuca (nie radził bym jednak drażnić kogoś o 50 kg cięższego! Poza tym gdyby powiedziała: albo ja albo te graty - wybór byłby prostszy!) - tak czy owak wolę zrobić totalny przegląd i już postanowiłem, że powoli wyjdę z etapu zbieracza. Znajduję coraz ciekawsze rzeczy i może nie będę się oszukiwał... trzeba wreszcie zrobić porządki. Amigę 600 nieco rozbudowaną już mam na stałym stanowisku, A1200 w szafie, CDTV w piwnicznym studio (nadal wyświetla). Albe by był fan zrobię z tej mojej historycznej A600 po latach pracy w piwnicy coś czym się pobawię może przez tydzień, a potem zobaczę - pewnie wstawię taki ZESTAW STARTOWY , który poskładam do działu SPRZEDAM. Miałem jeszcze inny ciekawy pomysł, ale to może przy CDTV jak ją zamienią na terminal PC - ze sprzedaży tego startera może sobie sfinansuję jakiś unknown turbocz do A600 na stanowisku? Zobaczymy. Na razie poddaję się przyjemności konfigurowania zestawu startowego. NA tę chwilę już doszły kolejne elementy:
A co do ROMu to faktycznie... Podmieniłem kiedyś na ten .299 bo ta Ami zawsze startowała z dyskietki z prezentacją i w zamyśle miała być rozszerzona tylko o ten RAM do 2 MB i potem do PCMCIA dysku startowego (miałem, ale tego nie zrobiłem)... Rom bodaj .350 z tej Ami dostał chyba ktoś z tego forum i to całkiem niedawno...
W związku z tym pytanie bo mam kabel 2,5-3,5' - ma ktoś obraz takiej dyskietki bootowalnej co by pozwoliła na start HD i CD podpiętych do takiej 299 Ami?
EDIT:
CO do uzupełnienia: doszły - joystick MATT, dyskietki 2.05 dostarczane z Amigą (cikawe, czy się wczytają?), najbardziej tradycyjna Ami myszka no po prostu klasyka (jeszcze muszę ją wyczyścić), oryginalny program Photon Paint do paintowania pikselowego i fotograficznego jak ktoś ma digitizer (ma specjalny oczyszczający z artefaktów na ile się da - tryb HAM do edycji) mam gdzieś jeszcze oryginalną instrukcję do niego, kabelek czincz, szmatka :D
Ostatnia aktualizacja: 04.02.2016 12:38:55 przez xtro