[#31] Re: Problem Amiga 500 GOTEK

@pong777, post #30

Wersja cortex, pen scandisk 8 GB sprzedający kupił go wraz z gotekiem i jest on w 100% z nim kompatybilny (taka informacje otrzymałem od sprzedającego).

Ostatnia aktualizacja: 22.01.2016 09:53:30 przez pikkier
[#32] Re: Problem Amiga 500 GOTEK

@pikkier, post #31

Raz tez mi się tak trafilo, ze Pen przestał działać - a dzialal.
Formatowalem, wrzucałem nowego selectora, nowego pendrive, nawet fleszowalem na nowo Goteka.
Ale mam przelacznik Kickstartow przelaczylem z 1.3 na 2.0 i poszlo.
Nie wiem jaki ma to związek, ale więcej nie udalo mi się wywolac tego bledu
z pendrajwem aby potwierdzić czy zmiana na Kickstart pomogla.
Znajdź w okolicy kogoś kto ma A600 lub A1200 zobacz czy na nich działa.
Jak tak to przypisz kilka gier pod cyfry, zapisz i uruchom grę.
Przełóż Goteka do swojej A500.

Inna sprawa, teraz doczytałem, ze wyświetlają Ci sie 3 pionowe kreski ---.
Jak włączysz Amigę zobacz czy przez sekundę nie świeca Ci sie 3 zera 000.
Ja sie zaświecą to szybko spróbuj zmienić na inna cyfrę.

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2016 10:12:05 przez robertos231
[#33] Re: Problem Amiga 500 GOTEK

@robertos231, post #32

Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc, problem został rozwiązany. Wykonałem formatowanie pendriva (tylko nie te szybkie, a te dłuższe) i wgrałem nowy plik selector. Od tego momentu po 3 poziomych kreskach na sekundę wyświetlał się numer 001, więc przeskoczyłem na 000 i od tej pory gotek śmiga jak zły. Tak więc dziękuje bardzo wszystkim za udzielone rady i pomoc :).

PS. korzystając z okazji, miałbym pytanie, czy przy goteku istnieje możliwość zapisu stanu gry ? Mam polską wersję Elvira II i chętnie skorzystałbym z zapisu, ale gdy wciskam ikonę dyskietki, wyskakuje info, aby wrzucić dyskietkę do zapisu.

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2016 12:52:06 przez pikkier
[#34] Re: Problem Amiga 500 GOTEK

@pikkier, post #33

na gotku z firmvare cortexa zapis to loteria - czasem sie udaje czasem nie..
[#35] Re: Problem Amiga 500 GOTEK

@pikkier, post #33

Musisz wrzucić na pendrive'a adf z pustym obrazem dyskietki i przełączać się na niego gdy chcesz coś zapisać. Niestety nie z każdą grą to działa.
[#36] Re: Problem Amiga 500 GOTEK

@g0trek, post #35

Pytanie może wydać się głupie, ale jestem zielony w tych tematach, więc prosiłbym o informacje jak stworzyć pusty plik adf ?
[#37] Re: Problem Amiga 500 GOTEK

@pikkier, post #36

link

Obadaj program ADFVIEW z linka. Za jego pomocą ogarniesz.
[#38] Re: Problem Amiga 500 GOTEK

@pikkier, post #36

Z tego co pamiętam to jest taka opcja np. w winuae (zakładka z flopami).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem