Wberw temu bowiem co Ci napisano raczej nie kupisz już nowego Pegasosa
Niesamowite w mi mówili w sklepach amigowych że mają, ktoś tu kłamie mufko kochana
Co do gierek to na AONE działa Exodus i Erath 2140 (oba kosmicznie szybko). Działa tez Foundation w wysokiej rozdzielczości z włączonym cieniowaniem Gouarda co nawet na najszybszym classicu było raczej niemożliwe
Wooooow, a wiesz, na winUAE też mi te gry działają, a nawet więcej

i moge sobie nawet gouardy i inne anizotropy włączyc
Aha, możesz być raczej pewien że jeśli wyjdzie Troika czy Samantha to nie będzie to kosztować 4000Pln, nie są znane jeszcze ceny ale będzie taniej.
Ależ oczywiście że nie będzie, 400 GBP x 6 PLN + jakies VAT-y, marże itd wyjdzie pewnie jakieś 3000 PLN za sprzęt na poziomie 1996 roku i niepewną przyszłością jeżeli chodzi o OS4, bo jak narazie to błogosławieństwa przenajświętszej AInc. to Troika nie ma
Jeśli chodzi o serwisowanie to Pegasos jest serwisowany w BPlanie a AONE w AmigaCenter i Guru Meditation,
Mówisz, serwisują AONE

poważnie

... jesteś pewien, jak się czuje Twoja AONE
W sumie to nawet fajnie napisałeś wniosek z tego jest taki:
- Killer App na OS4 to UAE, który pozwala grać w te same gry co na klasyku, więc po co kupować nowy sprzęt, klasyk spokojnie starczy
- Pegaz jest nieprodukowany, a producent i dystrybutorzy kłamią że go mają bo tak mufa rzekł.
- To że sprzętu dla OS4 jak narazie nie ma, przemilczałeś, ooo zapomniałem, są zdjęcia jakiegoś szrota - AMY05, i PANDA, czyli płyta firmy UDTech, na którą to Troika nieudolnie nałożyła dwa zdjęcia... wreszcie trzeba jakoś zakryć znaki firmowe UD Tech.
- EFIKA wg ciebie to następca pegaza, cóż niestety, to poprsotu kolejny produkt tej firmy, jak narazie nie mający nic wspólnego z naszym środowiskiem. Wiesz, to całkiem normalne że firmy chcą sprzedać swój produkt jak największej liczbie klientów, więc dlatego starają się wyjśc poza mikroskopijny rynek amigowy.
- Troika ani słowem nie wspomniała czy ma licencje na OS4.. a jak wiemy nie ma jej więc i sprzętu dla OS4 narazie , oficjalnie nie ma.
- serwis AONE nie istnieje o czym przekonał sie jeden z użytkowników tego komputerka.
Coś pominąłem