kategoria: A1200
[#31] Re: PCMCIA INTERNET 1200

@Norbert, post #29

Bez kodowania nie zadziała? Powinna.
Jeśli pójdzie wtedy można pobawić się updejtowanie

Zadziała bez szyfrowania.

- Nie ma cd do a1200. System instalowałem na dysku przez winuae a potem podłączyłem go do amigi. Oczywiście niewiedza, swoje dawne amigowanie skończyłem na 3.1 więc nawet nie bardzo wiem jak 3.9 jest przygotowany pod internet.

Tak jak wcześniej wspomniano, OS3.9 ma opcje instalacji stosu TCP/IP - Genesis. To nic innego jak graficzna nakładka na AmiTCP. Dzięki temu dużo łatwiej się konfiguruje wszystko.

Karta nie jest od amigowca, dorwałem ją za groszę, ale jeżeli idzie tylko o samo WPA to zawsze mogę podłączyć jakiś stary roter (gdzieś w szafie mam starego linksysa. Teraz mam odpaloną skrzynkę od UPC. Jest tam ustawione WPA-PSK/WPA2-PSK, mogę przełączyć tylko na WPA2-PSK :). Sflaszować nie mam gdzie więc pewnie poszukam innej jak mi sie nie uda ;).

Spróbuje najpierw sieć otwartą. Zobaczymy czy się połączy. Powinno być ok.
Bez flaszowania karty to tylko sieć otwarta lub WEP.

Zobacz czy nie masz katalogu INTERNET. W nim powinno być Genesis.

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2017 18:57:09 przez Sir_Lucas
[#32] Re: PCMCIA INTERNET 1200

@Sir_Lucas, post #31

ok znalazłem, weekend się kończy ale może się uda.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem