kategoria: A1200
[#31] Re: Cześć nowy amigowiec.

@Lukasz1977, post #1

Jaki konkretnie model tego monitora co działa z Amigą?
[#32] Re: Cześć nowy amigowiec.

@barbaramazurek, post #31

W poscie [8] było podane. - iiyama XU2590HS
[#33] Re: Cześć nowy amigowiec.

@Norbert, post #32

Dziękuję za odpowiedz a jakim kabelkiem kolega podłącza może schemat jak kolega posiada taki ?
[#34] Re: Cześć nowy amigowiec.

@barbaramazurek, post #33

Przelotka na szybko wg schematu jakich wiele na sieci - tylko kabelki RGB H V i GND
konkretnie tutaj:
link
Przy czym są delikatne zakłócenia - pionowe pasy widoczne na ciemnym tle - stoją - nic nie pływa. Delikatne ciemniej, jaśniej, ciemniej, jasniej .....itd
[#35] Re: Cześć nowy amigowiec.

@Lukasz1977, post #34

Dziękuje za bardzo szczegółowe wyjaśnienie bardzo fajna stronka.
[#36] Re: Cześć nowy amigowiec.

@recedent, post #4

Przyszedł czas na testy mojej amigi. Przyzwyczajam się....:)\
Dysk jednak nie chodzi mega powoli jak pisałem tylko normalnie z tego co widzę.

Na razie zostanę przy tym Elboxie 4Mb. Wydaje mi się, że zmieniać pamięć na Aca1221 to bezsens tylko do gier. Szybkości nawet po dokupieniu overclocka' wzrośnie tylko 2 razy....możne pokusić się o jakąś 030 albo 040 ale tu widzę że na rynku kiepsko i drogo. Trzeba chyba pochodzić po giełdach staroci może coś się upoluje.

Pobawię się systemem, poznam dobrze co i jak i wtedy pomyślę co dalej :)
Dzięki za podpowiedzi:)

Zastanawiałem się też dlaczego nikt nie zrobi turbo z procesorem w FPGA? może by taniej wyszło i szybciej by to chodziło?

Na koniec Sysinfo:

Pozdrawiam
[#37] Re: Cześć nowy amigowiec.

@Lukasz1977, post #36

Zastanawiałem się też dlaczego nikt nie zrobi turbo z procesorem w FPGA? może by taniej wyszło i szybciej by to chodziło?

Ależ takie turbo jak najbardziej istnieje, Vampire V2. Póki co tylko do Amigi 600 co prawda, ale wersja dla A1200 jest kwestią czasu.
[#38] Re: Cześć nowy amigowiec.

@Lukasz1977, post #1

A mozesz napisać jaki konkretnie model IIYama? Ponoć EIZO 1901,1711 i 1911 też "łapią" Amigę.
[#39] Re: Cześć nowy amigowiec.

@luzik, post #38

Ok. wiem. Nie poczytałem dokładniej.OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem