kategoria: A1200
[#1] Prezentów ciąg dalszy i pytanie odnośnie wersji
W innym wątku wspomniałem o sprezentowanej A500 i bardzo miłym zaskoczeniu co do działania i wyposażenia. Nadmieniłem, że to nie jedyny prezent. Od innego, tym razem byłego Amigowca, dostałem 1200-kę w obudowie Infinitiv (a ten od 500-ki dorzucił pustego desktopa do A1200):

Amiga przechowywana była w bardzo dobrych warunkach także płyta jest w ładnym stanie. Komputer, pomimo tego, że był w obudowie tower, nie posiadał żadnego akceleratora. Nie żebym narzekał, ale ta wieża wzbudziła pewne nadzieje . Ale, od ponad dwóch lat ściskałem Blizzarda 1220/4, także miałem w co ją doposażyć. Jednak płyta wcale nie była zupełnie goła. Od razu rzuciła się w oczy nakładka i mostkowe połączenie do innych chipów:

W tym miejscu mam pytanie. Jak widać na zdjęciu, jest to scandoubler "SCANDY" firmy MicroniK w wersji 1.0. W sieci znalazłem zdjęcia, np. tutaj, z wersją 1.3. Orientuje się ktoś, czym się różnią nowsze wersje w stosunku do 1.0? Scandoubler działa poprawnie - nie mam zastrzeżeń. Z drugiej strony nie mam też żadnego porównania i nie wiem, czy np. nie poprawiono czegoś w jakości obrazu, czy co tam innego z tym związanego. Oczywiście nic z tym nie zrobię, bo wiem, że to sprzęt, którego nie da się zaktualizować programowo, ale ciekawość mnie pcha żeby się dowiedzieć tego szczegółu.

PS Jakby tego wszystkiego było mało, to jeden z naszych znanych forumowych kolegów zupełnie bezinteresownie i z własnej inicjatywy podarował mi kości ROM 3.1 do tego właśnie sprzętu. Dzięki ci wiesz kto OK
[#2] Re: Prezentów ciąg dalszy i pytanie odnośnie wersji

@Umpal, post #1

Ale ładnie w tej 1200 kondzie pociekły
[#3] Re: Prezentów ciąg dalszy i pytanie odnośnie wersji

@_Skiba, post #2

Skiba, czemu mnie straszysz?!
[#4] Re: Prezentów ciąg dalszy i pytanie odnośnie wersji

@Umpal, post #1

PS Jakby tego wszystkiego było mało, to jeden z naszych znanych forumowych kolegów zupełnie bezinteresownie i z własnej inicjatywy podarował mi kości ROM 3.1 do tego właśnie sprzętu. Dzięki ci wiesz kto

Po pierwsze gratuluję prezentów, a do obdarowującego dzięki, chłopie/kobieto, bo już myślałem, że takie rzeczy się nie zdarzają (tylko rosną ceny).
[#5] Re: Prezentów ciąg dalszy i pytanie odnośnie wersji

@KM, post #4

Dziękuję bardzo. Szczerze życzę tego samego innym potrzebującym, bo tak się złożyło, że oprócz 600-ki (którą częściowo również mi nasz inny kolega z forum sprezentował ok, racja) potrzebowałem jeszcze 1200-ki. Nie liczyłem na nią, a tu taka niespodzianka. Mnie również bardzo zbudował ten gest z kośćmi ROM. Kilka osób na forum naprawdę sprawia, że można się tu poczuć tak wyjątkowo, jakim jest nasz sprzęt (Arczi oraz inni, którzy prosili o anonimowość - OK)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem