[#33]
Re: CubicIDE - ktoś kupił?
@Mario,
post #32
1) Czy dostałeś na płycie od razu wersje na MOSa i AOS, czy tylko jedną się dostaje?
Tak, na taj płycie są wszystkie możliwe wersje - AmigaOS3, AmigaOS4, MorphOS. Podczas instalacji wybiera się jaką się ma platformę i w zależności od tego potem są inne elementy domyślnie ustawione. Bardzo ładnie jest to wszystko przygotowane. Jeszcze z tak ładnie przygotowaną instalką na Amidze się nie spotkałem. Nawet ładne podpowiedzi są dla początkujących. Jak skompilować swój pierwszy program, jak skompilować programy stworzone nie w CubicIDE, jak stworzyć makefile. Bardzo sympatyczne. Po instalacji musiałem tylko sobie skonfigurować klawisze Home i End, bo bardzo lubię ich używać, a GoldED, MorphED i CubicIDE pomimo tego, że dają możliwość używania tych klawiszy to domyślnie tego nie mają ustawionego. Nie wiem dlaczego. :) Ja jeszcze na Amidze zawsze zazdrościłem tych klawiszy, bo uważam je za bardzo wygodne. Jakoś do kombinacji klawiszy Ctrl+strzałka (czy coś w tym sytlu) nigdy się nie przyzwyczaiłem.
Projekt w C/C++ można skompilować przy pomocy StormC, SAS/C, vbcc, gcc i jeszcze można ustawić sobie jakiś inny kompilator. Jak się wybierze gcc to można wybrać:
- amigaos3 (gcc 2.95.3),
- amigaos3 (gcc 3.3.3),
- amigaos4 (gcc 4.0.2),
- morphos (gcc 2.95.3).
2) Czy napiszesz recenzję na PPA?
Hmmm... Chyba trochę za mało się znam na tym. Po prostu mam za małe doświadczenie z różnymi kompilatorami (konfigutowaniem ich) i trudno mi byłoby porównać. :( Chociaż wrażenia kogoś naprawdę początkującego mógłbym opisać. Po prostu opisać całą historyjkę od momentu kupna do uruchomienia programu skompilowanego przy pomocy CubicIDE.
Ostatnia modyfikacja: 23.12.06 12:39