kategoria: A500
[#31] Re: Początek przygody z Amigą 500

@TechNineWonder, post #29

Df0:
[#32] Re: Początek przygody z Amigą 500

@TechNineWonder, post #29

Panowie poszło transdisk -w hd0:install.adf i dyskietka się nagrała
sysinfo było hd0 więc tak wpisałem.

Teraz muszę poszukać oprogramowanie do kontrolera M-tec at500
[#33] Re: Początek przygody z Amigą 500

@QUAD, post #31

No ale dla tego proponowałem info z cli.
[#34] Re: Początek przygody z Amigą 500

@AmiBenchGameplay, post #32

Niestety w HDtoolbox nie widzę dysku. Gdzieś wyczytałem, że niektóre kontrolery wymagają oddzielnego oprogramowania. Znalazłem obraz dyskietki do m-tec'a. Z poziomu programu ATInst 1.2 dysk jest widoczny. Z tego co widzę wszystko odbywa się z udziałem tego programu: Formatowanie, partycje i instalacja workbench. Dysku Conner nie ruszam. Znalazłem samsunga który ma aż 4,3GB w ATInst jest widoczny ale w czasie formatowanie przy około 30% kontrolka od HDD nie świeci a proces nie postępuje.

Możliwe, że kontroler nie ogarnia tak dużego dysku? Znalazłem drugiego Samsunga całkowicie inny model ale też 4,2GB efekt identyczny.
[#35] Re: Początek przygody z Amigą 500

@AmiBenchGameplay, post #34

Zrezygnowałem z samsunga nie ogarnia niestety tak porażającej wielkości. 800MB musi mi wystarczyć. Posłużyłem się gotowcem.

[#36] Re: Początek przygody z Amigą 500

@AmiBenchGameplay, post #34

Ale chyba nie zrobiłeś jednej partycji 4 giga? zrób 200 mega na OS i daj szybki format.

800 mega to wcale nie mało. Jak na pierwszy dysk w Amidze to całkiem nie źle.
[#37] Re: Początek przygody z Amigą 500

@TechNineWonder, post #36

"red led" to przypadkiem nie miała kickstarta 1.2 ?
[#38] Re: Początek przygody z Amigą 500

@TechNineWonder, post #36

Miałem taki szalony pomysł ale 4GB zawieszał się w czasie formatowania. Nawet jak podzieliłem po 1GB znów się zawieszał. Ostatecznie Amigą robiłem partycje a w winuae formatowałem i wykonywałem instalację systemu. Muszę przyznać, że to nawet działało ale z 2.1 gdy już zrobiłem podobnie z ClassicWB to tylko systemowa partycja była poprawnie widoczna przez Amigę.

W ostateczności poświeciłem Connera z 1.3.3 i tu o dziwo wszystko mogłem zrobić z poziomu Amigi i dołączonego oprogramowania do kontrolera.

Dograłem pare tytułów i dem pozostało 630MB Sprawdzę niedługo CF bo inaczej ogłuchnę
[#39] Re: Początek przygody z Amigą 500

@kB_a, post #37

Wróciłem do oryginalnej.
Klawiatura jest z mojej drugiej gołej A500 rev. 6a z układami OCS Kick 1.3.
Na pewno nie było takiej klawiatury z A500 Plus ale działa. Potrzeba chwili w ory. nie działa 7,U,J,M. W przyszłości będę musiał to jakoś ogarnąć.
[#40] Re: Początek przygody z Amigą 500

@AmiBenchGameplay, post #39

Naprawę foli przerabiałem w klawiaturze z Amig z rev. 8a.1 - folia jednowarstwowa, bardzo wąskie ścieżki - zdjęcie i wydruk kolorowy w celu analizy połączeń, potem klej na bazie srebra taki jak do ogrzewania szyb samochodowych, przed naprawą nie działało 40% klawiatury, po naprawie cała sprawna. W mojej A500 z rev. 6a mam podwójną folię, w tym przypadku trwalsza wersja, ścieżki szersze na folii, tylko sprężynki schowane są bezpośredni nad folią więc rozkręcając trzeba uważać aby nie wypadły i nie uciekły, trudno dopasować inne.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem