A guzik. Mam obie i to z Blizzkiem mam więcej problemów, niż z MTecem. Na MTecu nie ma problemu z mapowaniem romu, niestety, pod Blizzkiem zmapowanie nowego romu nastręcza wielu problemów. Podobnie problemy z nową scsi.device są pod blizzem a pod mtecem bez problemu. Pod 3.1 obie karty są równoważne - oczywiście, tak długo jak nie potrzeba więcej niż 8mb ram, wtedy Blizz bierze górę. Natomiast szkalować MTeca - nie pozwalam :D
popieram co pisze kolega mialem Mtec 1230 /68882 28 Mhz nigdy nie bylo z nim problemu ..z blizzardem PPC oraz 1240 było ich sporo (chociaz 040 pogonilem na 50 Mhz i wtedy sie zaczelo)
Akurat tutaj cena poszybuje, bo ten sprzedawca podbija sam sobie z innych kont gdy aukcja idzie zbyt wolno w górę - jeśli przesadzi i sam od siebie kupi to egzemplarz wróci na allegro za pół roku.
10.02.2017 13:07
[#484] [post oznaczony jako OT] wyświetl
Re: Ciekawostki aukcyjne 2017
10.02.2017 13:07
[#485] [post oznaczony jako OT] wyświetl
10.02.2017 13:24
[#486] [post oznaczony jako OT] wyświetl
Zwykle wystarczy przejrzeć szerzej aukcje i widać po datach/godzinie złożenia ofert konta z których masowo podbijane są ceny. No chyba że to "stali klienci" :)
I też widziałem klika bumerangów od czasu jak przeglądam allegro.
11.02.2017 00:12
[#489] [post oznaczony jako OT] wyświetl
11.02.2017 08:38
[#490] [post oznaczony jako OT] wyświetl
Konta mu nie zawiesili, ale jeśli w efekcie ostrzeżenia przestanie spekulować to okaże się że zgłaszanie takich aukcji ma sens. Popyt popytem, moda modą - oszustwo oszustwem.
Ostatnia aktualizacja: 11.02.2017 15:21:14 przez kB_a
Allegro raczej nie sprawdza czy przedmiot istnieje. Aukcje które mu zdjęli to były sprzęty których licytacje szły w tysiące, więc można tylko przypuszczać że go prześwietlili i coś okazało się wbrew regulaminowi. Czy poprzez jakieś własne algorytmy czy na skutek zgłoszenia - tego nie wiadomo. Domyślam się że Amiga wróci niebawem, zobaczymy czy cena znowu poszybuje w kosmos.
W naszym pięknym kraju nic mnie już nie zdziwi... Można zamykać LEGALNIE działające firmy sprzedające specyfiki "dopalacz" bo ktoś z tym walczy (skończy się to gigantycznymi odszkodowaniami z trybunału dla poszkodowanych sprzedawców) to i nie zdziwi mnie np. uznanie za nielegalne sprzedawanie retro sprzętu za tyle ile kupujący chce zapłacić (w myśl zasady MY WIEMY LEPIEJ)... Jeżeli jakieś rozwiązanie jest oczywiste, inne nieoczywiste lub głupie, trzecie absurdalne - to w tym pięknym kraju nad Wisłą pewnikiem funkcjonuje to trzecie...
Chciałbyś brać udział w licytacji, w której sprzedawca podbija cenę z innego konta? Ja nie. Dla mnie to czysta januszowata nieuczciwość. Sprzedawcom traktującym ludzi jak krowy do wydojenia (bo tyle mleka jeszcze mają) to ja dziękuję...Skoro Allegro usunęło to miało uzasadniony powód i dowody na manipulację. Mam nadzieję, że Apollo poszło uczciwie
Ostatnia aktualizacja: 11.02.2017 19:19:37 przez tbone
No mi się też czasem wydaje, że ludzie sztucznie zawyżają ceny... Albo kolegów proszą, albo sami mają kilka kont. Z jednej strony rozumiem chęć zarobku, z drugiej to cwaniactwo o psuciu rynku retro nie mówiąc... Tym bardziej , że raz tak zarobisz , ale następnym razem dużo więcej sam zapłacisz... W końcu poza nielicznymi wyjątkami więcej kupujemy niż sprzedajemy.
Dlatego z ciekawości zapytałem sprzedawcę cóż to jest za cudo i okazało się, że chodzi właśnie o 741MP
Pytam skąd ta cena - nieużywka czy jak? Na co sprzedawca bez żenady stwierdził, że używka, ale we wszystkich działach amigowych ceny są mocno zawyżone...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.