[#33]
Re: OpenPCI USB Controller i Mediator
@11MASTEr,
post #9
Mam takie niesmiale i naiwne pytanie: za ile fizycznych portow odpowiada jeden amigowy UNIT ?? za np. 2 czy moze za cala karte ??
Jesli mam w kompie 2 porty + 6 na karcie (4 na sledziu i 2 wewnatrz) to ile UNITow potrzeba ??
Pytam, bo w dniu w ktorym pojawil sie ten watek, znalazlem w biurku w pracy wlasnie karte pci USB... co prawda na chipsecie via VT6202, ale i tak postanowiłem "pozyczyc" ja na weekend do domu na "testy" ;)
Pierwsze potestowalem ja pod Amithlonem. Pod sterownikiem AmithlonUSB chodzi bez problemow. Skopiowalem z amigi sterownik OpenUSB i ... tu wyszla kwestia tych UNITow bo moje urzadzenie (plajer mp3) raz jest rozpoznawany i obslugiwany a raz nie. Skojarzylem ze moze chodzi wlasnie o numerki UNITow, bo pod niektorymi portami dziala a innymi nie (moze sa popsute?)...
Karte podlaczylem do Amigi i przy rozpoznawaniu zawsze wyskakiwal blad "enumeration device" (czy cos takiego)... co ciekawe czasem taki komunikat wystepowal nawet pod Amithlonem na standardowym ster. AmithlonUSB ale po przeladowaniu stosu lub przelaczeniu wtyczki playerMP3 zaczynal dzialac ! :)
wiec jest chyba jakas nadzieja bo w Posejdonie ustawiony mialem tylko jeden UNIT OpenUSB.device...
Dzis jak wroce do domciu sprobuje ustawic ze 3 unity, moze to pomoze...