kategoria: CD32
[#1] TerribleFire TF328 dla CD32
Autor "wolnej" karty TF530, Stephen Leary‏ atakuje z nowym pomysłem, jest to rozszerzenie pamięci oraz kontroler IDE dla CD32. Rewizja 0 wygląda tak.

[wyróżniony] [#2] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@waldiamiga, post #1

Ja bym się na to jeszcze nie porywał, choćby z tego względu, że nie ma nawet firmware. Co nie zmienia faktu, że szacun i czapki z głów za zbudowanie czegoś takiego w sumie w kilka godzin.OK
[#3] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@waldiamiga, post #1

Ojjjjj narobiles smaka ;))
[#4] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@waldiamiga, post #1

Szkoda że nie ma choć 020/28 MHz

Ale i tak ciekawa sprawa ,jak jeszcze będzie w dobrej cenie.
[#5] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@damianx, post #4

Jesli jakies turbo to lepiej zeby ktos kiedys zaczal tak jak w sx32 pro 030 fpu minimum i wszystkie porty a najlepiej jakis vampir ;)
[#6] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@mikecios, post #5

No wiesz, ja bym w CD32 chciał takie G5 2,7GHz z grafą PCI-E x16 co by odpalać szpile z PSX2 we FullHD. Bierzcie co jest i nie jęczcie...
[#7] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@waldiamiga, post #6

Nie jęczę broń Boże, jeśli tylko wyjdzie to biorę ochoczo do drugiej gołej cd32 ;)
Pierwsza już na obecne i były czasy jest wypasiona na maxa ")
[#8] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@mikecios, post #7

[#9] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@waldiamiga, post #1

Na złącze PCI czy standardowo 182 pin?
[#10] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@mikecios, post #5

najlepiej jakis vampir ;)

Na EAB w zeszłym roku Kipper pisał, że jak będzie gotowy Vampir do A500 to go przerobi do do CD32. Karty expansion z rgb albo scart do CD32 sprzedawał na polskie po około 70 zł
[#11] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #10

Pewnie sie to nie stanie zbyt predko ale jesli wyjdzie kiedys jakas konkretna dopalka choćby na bazie vampira a500 to mam nadzieje ze bedzie sie dalo zrobic tak ze karta turbo nie będzie w konflikcie z akiko tak jak jest to w przypadku sx32 pro
[#12] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@spidi, post #8

Ja mam cały czas "produkt nie występuje już w magazynie" - od poniedziałku cały czas tak samo. Już się skończyło?
[#13] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@fazior, post #12

Ja mam cały czas "produkt nie występuje już w magazynie" - od poniedziałku cały czas tak samo. Już się skończyło?

Z informacji jakie posiadam risery rozeszły się w ciągu kilku godzin.
[#14] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@spidi, post #13

Nieźle, sprawdzałem koło 17 wczoraj jeszcze nie było, dzisiaj rano już nie było. Ech no nic do kippera trzeba będzie napisać.
[#15] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@fazior, post #14

[#16] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@fazior, post #14

Nieźle, sprawdzałem koło 17 wczoraj jeszcze nie było, dzisiaj rano już nie było. Ech no nic do kippera trzeba będzie napisać.

Za jakieś dwa tygodnie będzie następna partia. Więc pewnie szybciej niż kipper ci odpisze.
[#17] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@spidi, post #16

Ok, czyli nic straconego. Tylko trochę dramat z tym odświeżaniem strony retroami przez kolejne dwa tygodnie, coby się wstrzelić w 5 minutowy przedział dostępności Expansion slotu.
[#18] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@fazior, post #17

To napisz do nich zawczasu, że chcesz zarezerwować jedną sztukę z następnej partii.
[#19] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@spidi, post #16

Nie ma możliwości zrobić partii coby poleżała chociaż parę dni ? ;-P
[#20] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@makarsky, post #18

A napiszę, ciekawe czy się da zrobić rezerwację.
[#21] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@Hellena, post #19

Nie ma możliwości zrobić partii coby poleżała chociaż parę dni ? ;-P

Wszystko jest robione na miarę możliwości finansowych.
[#22] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@fazior, post #20

To chyba pytanie do sklepu
[#23] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@fazior, post #20

Wpłać zaliczkę. Pewniejsze rezerwacja.
[#24] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@spidi, post #21

A gdy np: skończą się złącza do CD32. To będziesz może sprzedawał same płytki bez złącz?
[#25] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@Norbert, post #23

Zapytałem sklep, czekam na odpowiedź. Z chęcią zapłacę całość choćby dzisiaj, byle tylko dostać płytkę:).
[#26] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@fazior, post #25

Też zapytałem :)
[#27] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@MariuszK, post #2

Jeśli wyjdzie sensowny FW i płytka osiągnie status większy niż rev.0 będziesz zamawiał pcb?
Bo zostały mi trzy przerzutniki (z kilometra poznaje miejsce gdzie mają być wlutowane) i grzech by było ich nie wykorzystać
Dwa CPLDeki, cztery kostki RAM i trochę drobnicy.
[wyróżniony] [#28] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@waldiamiga, post #27

Myślę że jak już będzie firmware i jakaś rev.2 to zamówię, ot tylko żeby poskładać - dla sportu ok, racja
[#29] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@MariuszK, post #28

Heh, plasmab chce przez weekend "zrobić" kartę do A1200
[#30] Re: TerribleFire TF328 dla CD32

@waldiamiga, post #29

Heh, plasmab chce przez weekend "zrobić" kartę do A1200

Zrobić projekt, a mieć działający prototyp, to trochę więcej czasu potrzeba.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem