[#31] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Gumix, post #30

Transfer jest taki na ile pozwala NEO
[#32] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Kaczus, post #29

a IB 2.4?Nie jest taka szybka jak Opera lub IE?tzn ze na przegladarkach www chodza makabrycznie?a jaki masz pakiet?I sciągasz cos z torrenta np filmy...itp?

[#33] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Norbert, post #31

wiem,ale ja np biore sobie 1 MB prawda?To sredni powinien byc jakies 200 KBs prawda?nie znam sie na przesylaniu tranfseru sredniego,ale kumpel ma Neo 256 i sredni ma 60 Kbs bardzo bym prosil o link jak dziala na IB lub innyej przegladarce.A jeszcze lepiej moze jakis program do sciagania P2P na Amisie:) jest cos takiego?

[#34] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Gumix, post #32

Czytasz ze zrozumieniem? Nie chce mi sie pisac tego samego po raz
kolejny - o jakich ty predkosciach pie***? Rozumiem - jest niedziela,
ale to nie zwalnia od _MYŚLENIA_!

[#35] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Gumix, post #32

Tobie chodzi chyba o szybkość renderowania stron?
[#36] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@x3nU, post #35

niee chodzi mi o szybkosc sciągania "jaki jest srednia prędkośc sciągania filmow itp" Np uzywam Bitlorda i mam radiowke i jak jest dobra pogoda do sredni transfer mialem 60-90 KBs przy 124-164 KBs.Pytam dlatego ze przechodze na Neo i na konfig Amisi.Oto mi chodzi nic wiecej,jesli przeszkodzilem w czyms..to nie bede zadawal takich "durnych" pytan.P.S!Moze sam dojdze.Dziękuje za pomoc "Przyjaciele"...

[#37] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Gumix, post #36

Już raz zwracano Ci uwagę. Kilka reguł, żebyś sobie mógł uporządkować. Proponuję abyś wydrukował i powiesił nad monitorem:

1. Przemyśl swoje pytanie.
2. Napisz je i sprawdź czy dotyczy tego, co chcesz wiedzieć.
3. Stosuj znaki przestankowe i formułuj poprawne zdania.
4. Nie powtarzaj po 4 razy tego samego pytania.

Zapewniam, że to pomoże zarówno w zrozumieniu przez innych jak i uzyskaniu odpowiedzi, której się oczekuje.
[#38] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Malin, post #25

Jednak sprobowales miamidx jak pisalem na ircu.
Na Amitcp na pewno pojdzie, kwestia konfiguracji.
[#39] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Gumix, post #36

IBrowse czy inna przeglądarka nie ma nic wspólnego z prędkością ściągania - ściągać się będzie tak samo szybko jak na pececie czyli z maksymalną prędkością neostrady (no chyba, że kiedyś będzie neostrada 12Mbit albo szybsza to w starych Amigach górną granicą będzie szybkość kart sieciowych, które są zazwyczaj 10MBit)
Do Amigi można podłączyć każdą neostradę, jeżeli tylko weźmiesz modem inny niż na USB tzn. jakikolwiek z wyjściem ethernet (czyli jak w karcie sieciowej) lub bezprzewodowym wifi (istnieją sterowniki dla kart wifi zarówno dla A1200, A3000, A4000, AmigaOne i Pegasosa).
W tej chwili najbardziej popularny jest chyba LiveBox - ma on 2 wyjścia ethernet i dodatkowo wifi, także idealnie nadaje się aby mieć neo jednocześnie na kilku komputerach w domu (np. Ami i pecet przez ethernet + laptop wifi albo od razu wszystkie 3 kompy na wifi).
Amiga bez problemu obsłuży połączenie z LiveBoxem czy jakimkolwiek innym modemem z wyjściem ethernet/wifi ale warto przy inicjalizacji mieć dostęp do peceta bo amigowe przeglądarki mogą mieć problem z poprawnym wyświetleniem strony konfiguracyjnej modemu.

Ostatnia modyfikacja: 04.02.07 12:18
[#40] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@amigafan, post #6

Bo wlasciwie Livebox to router w kosmicznym opakowaniu.

[#41] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@reactor, post #40

router+switch+wap

[#42] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@mailman, post #37

juz znalazlem odpowiedz na exec`u mozna podlaczyc Neo za posrednictwem Routera ale IB 3.0 bedzie miala css - kaskadowe arkusze stylow nie tak jaj IB 2.4.Wiec i torrenty sa dostepne na Amisie :P :) juz sie dowiedzialem jaki bede mial transfer przy 1 MB (120KBs sredni) taki powinienem uzyskac.A i najlepszy program p2p na Amisie to Transmission.Pozsrawiam i NEO chodzi :P

[#43] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@amigafan, post #39

dzięki :) juz wiem jakiego Routera ma kolega i taki bedzie najlepszy pod Amisie ONE :)

[#44] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Gumix, post #42

A i najlepszy program p2p na Amisie to Transmission

Póki co dostępny dla AmigaOS 4.0 i nie obsługuje chyba antyfragmentacji i trackerless (no chyba, że nowa wersja coś zmienia w tej kwestii).

Dla AmigaOS 3.9 masz CTorrent.
[#45] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Gumix, post #42

Cieszymy sie bardzo że wiesz juz wszystko.
Czekamy na twoj test A1 i NEO.

Torrenty dzialaja na mldonkey

Ostatnia modyfikacja: 04.02.07 13:16
[#46] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@11MASTEr, post #41

dzięki serdecznie pozdrawiam

[#47] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@mailman, post #44

Ctorrent jest slabszy od Transmission kolega poleca ten program

[#48] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Gumix, post #33

"ale kumpel ma Neo 256 i sredni ma 60 Kbs"

Bzdura, miałem neo 128, potem 256 a teraz 512 (synchronizacja na 640) na modemie USB, transfery max. z np. FTP odpowiednio 16, 32 i teraz 64KB/s. Ze względu na brak karty sieciowej w mojej Ami podłączałem ją przez port szeregowy do peceta. Ogólnie bieda, tylko na 33600 (3.5KB/s) było stabilnie ale to tak w ramach ciekawostki archeologicznej. Z sieciówką w Ami powinno być normalnie z tym że będziesz za NATem. Co do P2P na Amisie to coś tam jest ale nie testowałem.
[#49] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Sylwester, post #48

Programy p2p:

MLdonkey (MOS), Transmission (AOS4), CTorrent (MOS,AOS4,3), AmiGift.

Ostatnia modyfikacja: 04.02.07 13:31
[#50] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Gumix, post #42

juz sie dowiedzialem jaki bede mial transfer przy 1 MB (120KBs sredni)

15 lat z kompami i niewiedziales ze jeden KB to 8kb? wiec prosta matematyka mozna bylo sobie policzyc ze max transfer na neo :

128 -> 16KB/s
256 -> 32KB/s
512 -> 64KB/s
1Mbit -> 128 KB/s etc ... ehhh
[#51] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Gumix, post #47

Ja używam Transmission na Maka i jest to najlepszy tego typu program na MacOSX, ale nie używałem wersji amigowej, więc nie wiem jak się przedstawia (chociaż wersja na AmigaOS4 jest dokładnie ta sama co na MacOSX - 0.6.1, więc powinien być równie dobry).

Ostatnia modyfikacja: 04.02.07 14:15
[#52] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@DRACOX, post #50

15 lat z kompami i niewiedziales ze jeden KB to 8kb?

15 lat to On pewnie ma ;)

[#53] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@DRACOX, post #50

Takie prędkości jak podaje DRACOX to są, ale u normalnego dostawcy. Ja na kablówce - 512 KB uzyskuję max do 62 kb/s - średnio ok 55 kb/s. Natomiast przy Neostradzie to różnie bywa, najczęściej nienajlepiej. Znam przypadki, że przy 512 KB na Neoatradzie wyciąga się max. ok. 30 kb/s. i dopiero trzecia zmiana modemu pozwoliła trochę lepiej. Nieraz jednego dnia jest idealnie, a drugiego na 60% - nie ma się stałego IP i różnie to przypisuje. Choć muszę przyznać, że teraz jest już dużo lepiej, niż 3 lata temu.
Co do modemu z sieciówką, to kiedy zamawiałem przy promocji za 1 zł, nie było mowy o dopłacie, ale jak pisałem w poście 9 zrezygnowałem z powodu chamskiego zachowania ludzi obsługujących (możliwie, że ja tak trafiłem) i nie dotrzymania terminu umowy.

Ostatnia modyfikacja: 04.02.07 16:11
[#54] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@AS, post #53

neostrade mam od 2 lat opcja 512 ... transfery z ftp czy chocby rapidshare to zawsze 64KB/s , torrenty i inne p2p to juz nie od dostawcy zalezy ,ale tak wlaczajac kilka sciagan naraz zawsze mam sumujac 64KB/s wiec nierozumiem zarzutow .ceny u tepsy obecnie nie odstaja od konkurencji ,jakosc uslug wysoka (przez 2 lata laczny brak neta to 3 dni), a odkad limitow niema to jakos niechce mi sie uzerac z wiejskimi kablowkami podpisywaniem setek umow na alternatywnego operatora ,ktory i tak uslugi swiadczy po lini tp wiec w razie jakiej kolwiek awari czeka sie dluzej na naprawe niz u tp.
[#55] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@DRACOX, post #54

Net przez komórki staje sie co raz bardziej konkurencyjny dla neostrady. EDGE juz jest prawie wszedzie dostepny i daje transfery 20kb/s. Cenowo tez, np 50z/m-c w plusie. O UMTS nie wspomne.

[#56] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@DRACOX, post #54

No ciekawy jestem jak i czy w ogóle brak limitów odbije sie na jakosci neostrady bo od niedawna u mnei przynajknmniej zaczęły sie problemy z pingiem... ale moze to tylko u mnie ... bo przez ostatni rok było oki 17 gb limitu na 256 starczało na wszytsko :]
[#57] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Gumix, post #22

w IBrowse ustawiasz ilosc polaczen im szybsze masz lacze i procek tym wieksza ilosc sobie ustawiasz. wersja demo IBrowse ma ograniczenie ilosci polaczen.

[#58] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@reactor, post #52

31 jak juz cos Mądrale!!!!!

[#59] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #57

dzięki Serdeczne :) P.S!Dobrze jak są jeszcze ludzie z ktorymi mozna pogadac i ktorzy pomoga pomoca jak nie niektorzy...

[#60] Re: NEOSTRADA i AMIGA!!!!

@Gumix, post #58

Jeśli Ty masz naprawdę 31 lat, to to jest bardzo wstrząsające... Co najmniej z kilku powodów...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem