[#55]
Re: Czy ktoś wie co z Vampire 1200???
@kwaku85,
post #52
Bzdura z tym rwaniem ścieżek, udowodnij albo nie było tematu. Ja jestem w stanie udowodnić, że jest inaczej, część padów zerwiesz, część będzie nienaruszona, część kulek zostanie na PCB, a część na chipie...
Odnośnie chipów NV i problemów z kartami oraz produktami apple można znaleźć więcej choćby:
https://www.theinquirer.net/inquirer/news/1004378/why-nvidia-chips-defective
https://semiaccurate.com/2010/07/11/investigation-confirms-apple-macbook-pros-have-nvidia-bad-bump-material/
Ileż miałem problemów z dostawcą odnośnie wadliwych połączeń BGA... z 100 reklamowanych płyt 30% miało potwierdzenie po xrayu winy danego układu BGA (a układów było 1 MPC8245, 1 chip video, 1 spartan 3, 2 kości flash, 4 kości ram i zegar RTC). Do największych chipów przyklejone radiatory (taka taśma aluminiowa obustronnie przylepna) - zdarzało się, że przy ściąganiu radiatora odchodził cały chip. I owszem, w większości przypadków pady nie były zniszczone. Defekty obejmowały nieprawidłową obsługę CF (bezpośrednio do MPC), panelu LED, resetowanie przy podłączeniu USB itp. itd. I w tych przypadkach ponowne osadzenie układu w większości załatwiało sprawę. A płyty po RMA szły do urządzeń mających wytrwać przynajmniej 10 lat (z gwarancją na 5) więc mam zupełnie inne doświadczenia niż kolega w tej kwestii...
@Techninewonder - ja nikogo nie mam zamiaru odstraszać tylko uzmysłowić, że nie jest tak pięknie cudownie jak niektórym się zdaje. Wyłożyć kupę kasy na "funkiel nówka" akcelerator i będzie działał wieki. Może, ale wcale nie musi. To jest ryzyko jakie podejmuje każdy kupujący nowy sprzęt. Czy na płytę główną do komputera kosztującą 1000PLN masz 10 lat gwarancji? Może 5? Ach, w porywach 3, a zazwyczaj 2. No wcale mnie to nie dziwi. To samo smartfony, tablety, monitory, telewizory. Bo te rzeczy się zwyczajnie PSUJĄ szybciej. Niekoniecznie częściej, ale jest spory odsetek, który właśnie takie okresy gwarancyjne uzasadnia.
Ostatnia aktualizacja: 31.07.2017 12:50:25 przez abcdef