[#1]
AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*
Gry są niezwykle ważną częścią życia amigowców. W pierwotnych założeniach, Amiga miała być konsolą do gier, więc taki stan rzeczy nie dziwi. Niestety pomiędzy samymi grami, a dedykowanym do ich obsługi sprzętem, istnieje ogromna przepaść jakościowa. Bądźmy szczerzy, większość joysticków, które pojawiły się na rynku w ciągu kilku ostatnich dekad, to typowa masówka, stworzona i sprzedawana przez ludzi, którzy o graniu nie mają pojęcia, a jedynym wyznacznikiem jakości jest dla nich wysokość marży.
A ja mówię:
dość tego!
Przedstawiam AmiStick - joystick, o którym marzyłem od lat, a który zaprojektowałem i zbudowałem w oparciu o pięć ważnych zasad:
- prostota
- ergonomia
- trwałość
- łatwość konserwacji
- łatwość modyfikacji
Co te zasady oznaczają w praktyce, możecie się dowiedzieć na dedykowanej stronie
AmiStick.pl. Tam też możecie złożyć zamówienie na swój własny unikalny egzemplarz. Zamówienia na pierwszą partię będą trwały do połowy października tego roku.
Póki co, kilka obrazków na zaostrzenie apetytu.
Jeśli macie pytania, najpierw poszukajcie odpowiedzi na stronie projektu. Dopiero w następnej kolejności pytajcie tutaj.
* - AmiStick działa nie tylko z Amigą. Pełna lista zgodnych komputerów jest dostępna na stronie.