kategoria: Sprzęt
[#31] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@JacK_Swidnik, post #30

kolejne pytanie czemu trzeba czekać na towar aż 6 tygodni?
to nie masz od ręki z 2-3 egzemplarzy?
[#32] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@JacK_Swidnik, post #30

Mozna obejzec amistick przed zakupem?

Oczywiście - mieszkam w Lublinie, na Wrotkowie. Najlepiej przyjechać z własnym komputerem, ponieważ mam tylko pożyczoną Amigę, którą wkrótce muszę oddać.

Czy mozna zamowic wiecej przyciskow?

Czy chodzi o więcej przycisków w panelu czy o zapasowe sztuki? Tak czy inaczej, możemy się dogadać.

Czy mozna kupic sama plyte mdf z tulejkami itp.?

Odpowiedź jak wyżej.

Jaka faktyczne jest ta cena bo na stronie 300. A tu piszecie 260

Obowiązuje cena ze strony. Kwota 260 zł nie pochodziła ode mnie i chyba dotyczyła innego produktu.

Czy mozna zamowic gotowe kable do amigi, atari, zx spectrum, c64

W zestawie jest tylko przelotka RJ45-DB9 (patrz post #27). Kabel trzeba dokupić / zrobić we własnym zakresie. Standardowa przelotka, oprócz Amigi, działa z komodorkiem i małym Atari. Z tego co wyczytałem, ZX Spectrum też będzie działać bez żadnych przeróbek. Zapraszam ze Spektrumną do mnie; przetestujemy na miejscu.
[#33] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@JacK_Swidnik, post #31

Mam w domu 2 egzemplarze pokazowe ("prawy" i "lewy"), żeby każdy zainteresowany mógł do mnie przyjechać i je przetestować. Z tego powodu, nie mogę ich sprzedać.

Cała wolna gotówka poszła na stworzenie prototypów (3 różne wersje) i niestety nie stać mnie na zamówienie części na zapas.
[#34] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@TechNineWonder, post #29

Normalnie plexi czy też inne tego typu tworzywa link, po prostu z plastiku.

Dziękuję za linka. Obiecuję, że zbadam temat dokładniej. Muszę się dowiedzieć jak takie PCW będzie wyglądać np. po frezowaniu.
[#35] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@Rosto, post #34

Tego się zazwyczaj nie frezuje, tylko tnie laserem.
[#36] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@Krashan, post #35

Albo frezem, zależy jaki efekt się chce osiągnąć :)
[#37] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@Rosto, post #33

na stronie jest informacja że dopiero jak zbierzesz 20 zamówień do zamawiasz części i składasz? to jak bym był zainteresowany zakupem 1szt ile trzeba by było czekać?
jest jakaś lista zamówień?
[#38] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@JacK_Swidnik, post #37

Informacja jest na stronie: max 6 tygodni + wysyłka. Publicznej listy nie ma, ale jeśli ktoś z was chce się tym zająć, proszę bardzo.

Jeśli nie zbiorę wymaganej liczby w terminie, są dwie możliwości:
- przedłużam zbiórkę, za zgodą tych, którzy wpłacili wcześniej,
- oferuję zestaw obudowa + interface + przelotka, a joystick i przyciski kupujecie we własnym zakresie (wtedy produkcja i wysyłka będzie się odbywać na bieżąco)

Niestety oryginalne części w europejskich sklepach online są przeważnie 2-3 razy droższe niż w Japonii dlatego wolę zamawiać bezpośrednio w hurtowni.
[#39] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@Krashan, post #35

Rozumiem. Pytam bo taki joystick musi mieć zaoblone krawędzie, inaczej granie na nim będzie mordęgą.
[#40] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@Rosto, post #1

Tak tylko z ciekawości pytam, nie wzorowałeś się przypadkiem na tym sprzęcie ?

Arcade Fightstick do PC (USB) pad do bijatyk
[#41] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@mikecios, post #40

Broń boże! To maleństwo nie ma wcale miejsca dla oparcia rąk, a przyssawki to chyba jakiś żart. AmiStick jest znacznie większy, ma zaokrąglone krawędzie w strategicznych miejscach i używa lekko zmodyfikowanej wersji tego layoutu.

Tak na marginesie, gorąco polecam dłuższą wizytę na stronie Slagcoin. Przekonacie się ile pracy wymaga zbudowanie dobrego arcade sticka i że 300 zł za taki sprzęt to bardzo rozsądna cena.
[#42] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@Rosto, post #41

Chwilowo nie potrzebuję ale gratuluje realizacji, co do użytego materiału to jak dla mnie super bo każdy wedle uznania może sobie później obkleic foliami lub "wyszprejowac" w dowolnym kolorze OK
[#43] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@mikecios, post #42

chciałem się zapytać czy ktoś zamawia w Was tego joya?
ja jestem chętny na 1szt
[#44] Re: AmiStick. Profesjonalny joystick dla klasycznej Amigi*

@mikecios, post #42

Chwilowo nie potrzebuję ale gratuluje realizacji

Dziękuję. Jestem bardzo dumny z rezultatu. Najtrudniejszą rzeczą dla twórcy jest uznanie projektu za "skończony" i pokazanie go innym, bo tak naprawdę detale można poprawiać w nieskończoność.

Ostatnia aktualizacja: 21.09.2017 14:00:14 przez Rosto
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem