Witam,
jestem tutaj nowy ale już od samego początku mam ogromną prośbę do wszystkich życzliwych użytkowników :).
Otóż, chciałbym na mojej Amidze 600 wejść do internetu i poprzeglądać trochę jego zawartość.
Dlaczego? To nie byle-jaki-kaprys! Rozmawiając z kolegami na czacie pewnej internetowej gry RPG wspomniałem o renesansie mojej miłości do Amigi. Śmiali się z tego. Powiedziałem, że moja wirtualna stopa nie postanie tam, dopóki na tejże Amidze nie wejdę do internetu i nie napiszę do nich z Amigi. Również się śmiali. Ale nie ze mnie. To moi dobrzy znajomi, wielu z nich znam "na żywo". Śmiali się z rzekomych możliwości Amigi.
A ja wiem, że to możliwe. Dlatego proszę o pomoc!
Nagrodą dla nas wszystkich tutaj będzie satysfakcja. Zrobię screen ich reakcji i prześlę go tutaj :).
Co posiadam? Oprócz Amigi 600...
1. Kartę sieciową PCMCIA - nie wiem jaką, dowiem się jutro (nie mam jej w domu)
2. Bezprzewodową kartę sieciową PCMCIA - 3Com 10/100. Nigdy nieużywana, ale to nie ma nic do rzeczy

.
3. 2 stacje CD-ROM.
4. 2 lub 3 dyski twarde. Zdaje się, że od 1.5 do 6 giga. Są to dyski od zwykłego PC, nie laptopowskie. Czytałem, że będę musiał kupić przejściówkę. Jak taka w ogóle wygląda?
5. Dużo chęci aby ten projekt się powiódł! :)
6. Skromny budżet w wysokości ok. 100 zł.
Dodatkowo:
1. Neostradę (bez Livebox'a)
2. Laptop z wbudowaną kartą sieciową (więc nie będzie problemu z dostarczeniem internetu za pomocą połączenia sieci lokalnej przez "kabelek")
Co wiem...
1. "Wiem, że nic nie wiem", jak mawiał grecki filozof. O Amidze nie wiem nic, nigdy nie używałem jej do niczego więcej, jak tylko do bezmyślnego wkładania dyskietek i grania w Sensible Soccer oraz Cannon Fodder. Jeśli ktoś zdecyduje się coś zaproponować (w co gorąco wierzę!) to będzie musiał wytłumaczyć mi to "łopatologicznie", krok po kroku.
To chyba wszystko.
Pozdrawiam
i z góry dziękuję za chęć pomocy!
Bartek "OneLazyBastard"