[#31] Re: czyżby problem z flopetką...

@pwe, post #30

Zostaw tą flopetkę (?!) w spokoju. Najpierw uruchom samą płytę główną.
Czerwony obraz nic dobrego nie wróży. Podociskaj (ręką) wszystkie układy scalone na płycie, szczególnie takie dwa na których jest napisane "ROM".
Amiga przy tej prostej operacji musi byc wylaczona. Nóżek układów lepiej nie dotykaj.

Odłącz twardy dysk, CD-ROMy, odłącz wszystkie stacje dyskietek (tu: flopetki )
wyjmij kartę turbo i poodłączaj też samplery i inne Framegrabbery (fg24). Możesz nawet odłączyc myszke, joysticki. Cos jeszcze tam masz? Tez odłącz :)
Jedyne co zostaw to zasilanie.

[#32] Re: czyżby problem z flopetką...

@Prince, post #31

Tak, podstawa to poodlaczac flopetki, DisCopolowki, twardziochy i inne wibratory.
[#33] Re: czyżby problem z flopetką...

@Andrzej Drozd, post #32

Nie trafiliście... problem rozwiązał mój stary.. poruszył turbem i wszystko działa :D :D

[#34] Re: czyżby problem z flopetką...

@pwe, post #33

przez cały czas zawracałeś głowę wszystkim chcącym pomóc, a nawet nie
raczyłeś odpalić płyty głównej z poodłączanym całym osprzętem, co
wszyscy radzili?!!!!
[#35] Re: czyżby problem z flopetką...

@wali7, post #34

Nie chciałem żeby mnie prąd kopnął a wontek uważam za zamknięty

[#36] Re: czyżby problem z flopetką...

@pwe, post #33

> poruszył turbem i wszystko działa

twoj post nr 17 "Wszystko jest odłączone ..dalej nic"

puszczenie pawia

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem