[#1] IBrowse 2.5
Wygląda na to, że IBrowse jest coraz bliżej. Strona główna wygląda inaczej a i jest także nowa podstrona STORE

[#2] Re: IBrowse 2.5

@Sir_Lucas, post #1

Normalnie... Ami-świat wstrzymuje oddech...
[#3] Re: IBrowse 2.5

@Sir_Lucas, post #1

Gdyby takie coś wyszło w 2007 roku to bym zrozumiał, ale w 2017 oczekiwałbym czegoś więcej tym bardziej , że chcą za to kasę. Jak dla mnie za darmo to by była uczciwa cena. Netsurf wydaje się być o niebo lepszy.
[#4] Re: IBrowse 2.5

@HanSolo, post #3

Netsurf wydaje się być o niebo lepszy.

Fakt, ale posiadacze kart ACA 123x czy Blizzarda 1230 prawdopodobnie skorzystają właśnie z IBrowse gdyż Netsurf nie jest zbytnio używalny na ich konfigach. Mnie ciekawi cena z ten soft i ile osób z AmigaOS4x będzie używało tej przeglądarki skoro jest właśnie Netsurf, OWB i... Timberwolf.

Ostatnia aktualizacja: 13.11.2017 18:19:00 przez waldiamiga
[#5] Re: IBrowse 2.5

@waldiamiga, post #4

Uprzediłeś mnie... chciałem napisać, że IBrowse jest diabelnie lekki i szybki. Taki dostosowany nieco do współczesności IBrowse będzie idealny dla sprzętu 68k.
[#6] Re: IBrowse 2.5

@HanSolo, post #3

Nie można oceniać Ibrowse 2.5 i porównać do NetSufa skoro nikt jeszcze nie poużywał pełnej wersji 2.5
Ale dobrze napisałeś "wydaje się "...... lepszy....
[#7] Re: IBrowse 2.5

@Voyox, post #6

Małe Q&A o nowym IBrowse.
[#8] Re: IBrowse 2.5

@HanSolo, post #3

Rozmawiałem ostatnio na temat NetSurfa i okazało się, że na 030 wczytanie strony www.google.pl zajmuje 8 minut.
Gdyby udało się pozbyć SDL-a to byłoby na pewno sporo szybciej.
[#9] Re: IBrowse 2.5

@Sir_Lucas, post #8

Niestety na 030 i aga można traktować netsurf jako ciekawostkę, ja nie mam na to nerwów 😀
I kurcze nie daję rady przełączyć się w dbpal
[#10] Re: IBrowse 2.5

@Sir_Lucas, post #8

Ten dość świeży NetSurf na 030 i AGA wczytuje Google w 40-50 sek.

link
[#11] Re: IBrowse 2.5

@Sir_Lucas, post #1

No i jest do pobrania:
link
[#12] Re: IBrowse 2.5

@don_rafito, post #11

Zainstalowałem na os3.9 lecz dostaje wiadomość że nie mam zainstalowane amissl.
A wcześniej zainstalowałem SSL 4.3 ze strony ibrowse
Nie wiem o co kaman.

Ostatnia aktualizacja: 31.08.2019 11:16:23 przez mwb113
[#13] Re: IBrowse 2.5

@mwb113, post #12

Też miałem z tym problem.
Zajrzyj tu. Znalazłem rozwiązanie. Mam nadzieję
[#14] Re: IBrowse 2.5

@don_rafito, post #13

Na kolana nie rzuca, ale z kolei trudno mieć jakąś super przeglądarkę na klasyku.
Cena 55 ojro za klucz dosyć spora (używalność raczej ograniczona do PPA i Aminetu).
Ja miałem AmiSSl 4.1 nadpisane na 3.6, teraz nadpisałem 4.3 i chodzi bez problemu.
I to by było na tyle.
[#15] Re: IBrowse 2.5

@don_rafito, post #13

u mnie na wompierzu poszło z palca (po uprzednim apgrejdzie AmiSSL i MUI, które też poszły z palca). No ale w końcu wompierz to wompierz, Amiga nextgen. ok, racja
Dla kontrastu wcześniejsza próba instalacji na AOS 4.1 pod WinUAE zakończyła się daniem se siana. Installer na dzień dobry wyświetlał error w linijce bodajże 31. Podmiana na substytut installera z muminetu niby coś dała, bo substytut installera w ogóle ruszył i nawet zaczął coś kopiować, ale w pewnym momencie przestał, wywalając kolejny error. No to mówię mu "ok, aos 4.1, spadaj na bambus", i sprawdzam wompierza, który jak zwykle poprawił mi humorek.

Ostatnia aktualizacja: 01.09.2019 00:25:35 przez snajper
[#16] Re: IBrowse 2.5

@snajper, post #15

Rzeczywiście, YouTube w tej formie skutecznie poprawia humor
[#17] Re: IBrowse 2.5

@mwb113, post #12

Jakie są ograniczenia wersji demo?
[#18] Re: IBrowse 2.5

@recedent, post #16

Ale jak widać YT działa
[#19] Re: IBrowse 2.5

@madman15, post #17

Czasowo jest ograniczona.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem