[#1] D-Copy - program do ogarnięcia ...
Ostatnimi czasy omyłkowo sformatowałem dyskietkę z X-copy ... ech ..... Do kopiowania pozostał mi nijaki D-Copy. Mam problemy z jego ogarnięciem. Czy jakaś instrukcja jest dostępna w sieci ?
Zastanawiam się czy jest tam opcja taka jak w X-Copy (DOS+ i na dole check) żeby nagrywając naprawić dyskietkę z zepsutymi danymi.
[#2] Re: D-Copy - program do ogarnięcia ...

@kurfursten, post #1

A nie prościej ściągnąć DARMOWY X-Copy z Aminetu?
[#3] Re: D-Copy - program do ogarnięcia ...

@Kitech, post #2

i co z nim zrobi, jak na Amidze korzysta tylko z dyskietek?
[#4] Re: D-Copy - program do ogarnięcia ...

@kurfursten, post #1

Copy Menu -> DOS2 i Verify.
[#5] Re: D-Copy - program do ogarnięcia ...

@recedent, post #3

Myślę że w gry zaopatruje się w internecie, wiec czy to gra czy to xcopy nie ma znaczenia. ( xcopy na aminecie jest w formacie adf
[#6] Re: D-Copy - program do ogarnięcia ...

@Norbert, post #5

Wnioskując po tym wątku - kolega netsrufruk nie ma możliwości nagrania pliku .adf na dyskietkę.
[#7] Re: D-Copy - program do ogarnięcia ...

@cholok, post #4

Dziękuję. A skąd uzyskałeś tę informację. Jest jakaś instrukcja online do tego programu ?
[#8] Re: D-Copy - program do ogarnięcia ...

@kurfursten, post #7

A nie lepiej by było gdyby ktoś podesłał Ci X-Copy?
[#9] Re: D-Copy - program do ogarnięcia ...

@cholok, post #4

Jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy może wiesz jak w tym programie (D-copy) formatować dyskietkę z opcją jednoczesnej próby jej naprawy.
[#10] Re: D-Copy - program do ogarnięcia ...

@kurfursten, post #9

Jak można coś formatować i jednocześnie naprawiać?
[#11] Re: D-Copy - program do ogarnięcia ...

@cholok, post #10

Kolega miał chyba na myśli fakt, że w X-Copy przy formatowaniu z weryfikacją jeśli stacja natrafi na uszkodzoną ścieżkę to pyta czy powtórzyć format czy anulować i tak naciskając wielokrotnie klawisz R czasem udaje się wreszcie sformatować uszkodzoną ścieżkę. Ale nie powiedział bym, że to jest naprawa tylko raczej "pudrowanie trupa". Niestety w D-Copy takiej opcji nie ma i jeśli natrafi na wadliwą ścieżkę to ją zaznaczy i format leci dalej. Poza tym D-Copy ma kilka innych wad ale to już dłuższy temat. A tak w ogóle to nie prościej poprosić jakiegoś Amigowca z okolicy żeby nagrał X-Copy?
[#12] Re: D-Copy - program do ogarnięcia ...

@Marcin74, post #11

Pewnie tak zrobię. Dzięki za informację. Pamiętałem że jako dziecko w X-copy naciskałem jakiś klawisz żeby to "zapudrować". Teraz pisząc o klawiszu R przypomniało mi się o jaki klawisz chodziło. Na razie pomęczę się na D-copy. A z czasem załatwię sobie X-copy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem