[#5]
Re: WHDLoad - Cannot allocate ExpMem
@snajper,
post #4
Próbowałem już z preload i nie pomagało.
Ale przy okazji dopiszę, że wyczytałem, że opcja preload od którejś tam wersji whdload "umie" działać w sposób automatyczny. Tzn. jak jest włączona opcja preload, to whdload i tak sprawdza najpierw czy ma pamięć do załadowania obrazów, no i jak ma to ładuje, a jak nie ma to nie ładuje, więc w sumie wynikało by z tego, że bez znaczenia jest fakt czy tą opcję w tym wypadku mamy włączoną czy wyłączoną.
Ogólnie też chodzi mi o to, dlaczego jednodyskietkowe małe gry się nawet wywalają z w/w komunikatem, natomiast taki Superfrog czy Alien Breed śmiga bez problemu. Jakieś to nielogiczne dla mnie.
No i druga rzecz, że przymierzam się do dalszej rozbudowy swojej Amigi 500, pomyślałem, że zbuduję sobie jakieś rozszerzenie fastu, ale tak sobie myślę, że whdload jest w tym wszystkim dość ważne, więc gdyby to nie miało w niczym pomóc, to może nie warto w ogóle dalej rozbudowywać 6A, tylko przesiąść się na 8A.1. Tylko lubię bardzo te płyty 6A od strony zabaw elektronicznych, dlatego nie chciałem się przesiadać na 8A.1. Poza tym trafiłem trochę gier, które muszą mieć chip i slow, a w 8A.1 jak się zrobi 2MB chip, to slow już nie mamy i wtedy co? Gry wymagające slow z kolei nie pójdą. Dlatego mam ten 1MB chip i 1,5MB slow - taka konfiguracja bardzo mi odpowiada dla wszystkiego uruchamianego z dyskietek, bo z dyskietek chodzi mi na tym wszyściuteńko.
Ostatnia aktualizacja: 15.12.2017 12:07:22 przez Mq