kategoria: A1200
[#31] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@wali7, post #29

Też taką dostałem + oczywiście zeszlifowane oznaczenia 040 szeroki uśmiech
[#32] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@SuperBuster, post #30

Ja radiatory kleję na kleju silikonowym. Silikon jako taki nieźle przewodzi ciepło.
[#33] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@wali7, post #32

Są kleje termoprzewodzące, ale trzymają naprawdę mocno, w razie potrzeby ciężko potem oderwać, a jeszcze trudniej pozbyć się resztek.
Ja wszystko kleję taśmą 3M 486MP. Jeśli coś jest krzywe w cholerę i nie chce mi się szlifować to termopady na taśmie.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2018 13:06:21 przez Kilos
[#34] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@Kilos, post #33

Ja swego czasu radiator jak w graffiti przykleiłem na taśmie 3M (nie pamiętam oznaczenia), trzyma wciąż dobrze a to już będzie ze 10 lat. Ciepło transferuje wystarczająco, radiator grzeje się jak powinien.
[#35] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@madman15, post #34

Na allegro moZna kupic taśmę 3m termoprzewodzącą za grosze, sprawdza się Ok i jest mega cieniutka
[#36] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@QUAD, post #35

Konkretna szerokość parę złotych kosztuje, 040/060 to prawie 50mm, chyba, że chcesz robić wyklejanki z cienkich pasków, bo można i tak... Wiadomo, że najważniejsze jest odprowadzanie ciepła z rdzenia, ale przyklejenie radiatora na całej powierzchni cpu gwarantuje, że nie odpadnie.
Ja kupuję w chinach, kilkanaście konkretnych arkuszy zaspokaja potrzeby na dłuższy czas
Problem z taśmą jest taki, że jest bardzo cienka, a znakomita część alu radiatorów jest po prostu krzywa. Wystarczy położyć radiator na takim 040 i popatrzeć pod światło z każdej strony. Można się grubo oszukać jeśli pomiędzy rdzeniem a radiatorem mamy 2mm pustki.
[#37] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@Kilos, post #36

Spoko, spoko, już nie rozmawiajmy o 040 .
Zaklepałem termin na wymianę proca na 060 (plus chyba mod na simma 64MB)

Niestety nie mam jeszcze takiego skilla, żeby zrobić to samemu.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2018 15:08:51 przez Drakon
[#38] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@Drakon, post #37

No i pieknie! Napisz jak się będzie sprawować. Czeka Cię KUPA DEMEK DO OBEJRZENIA !!! Tego zazdraszczam najbardziej
[#39] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@Mikrobi, post #38

Sprawa chwilkę się przedłuży, więc mam pytanie, czy jest sens instalować OS3.9 pod konfig 040/33MHz, czy bardzo mnie to zniechęci do korzystania z Amigi? .
[#40] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@Drakon, post #39

Miałem 3.9 Na na 030@50mhz i nadal jestem na tym forum hihi. Opinie są różne. U mnie działało to dobrze.
[#41] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@Drakon, post #39

Jasne że tak!
Trzeba będzie powyrzucać i podostrajać parę rzeczy ale u mnie działał.
Do oglądania demek to każdy system jest dobry.Możesz mieć golasa 3.1 i też pójdą,
bylebyś miał 68040 library i setpatcha.
Wypróbuj jakiegoś gotowca z sieci, bo mniej miętolenia się przy instalacji i dostrajaniu...
Jak chcesz mieć w miarę szybkiego workbencha to pracuj na 64 kolorowym ekranie.
Muzyka z cd to albo zgrany .wav , albo mp2 w stereo, albo mp3 w połowie jakości...
Do roboty!
[#42] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@Mikrobi, post #41

Z racji faktu, iż moja A1200 jeszcze nie dotarła, a na samym Apollo nie odpalę systemu, ogarniam właśnie OS3.9 pod WinUAE. Mam zainstalowengo BB1,2 i 3 - co jeszcze potrzebuję? Bo OxyPatchery i inne HSMathlibsy będę dogrywał jak zainstaluję system...
[#43] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@Drakon, post #42

Fblit obowiązkowo
[#44] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@mikecios, post #43

Polecam BlazeWCP
[#45] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@waldiamiga, post #44

Z praktycznych wykorzystań górnej belki , ToolsDeamon
[#46] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@mikecios, post #45

Do demek to nic z powyższych.To są patche do workbencha
[#47] Re: Apollo 1240 - kilka pytań

@Mikrobi, post #46

No ale Drakon nie pytał o patche do dem, zresztą nie kojarzę takich.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem