[#31] Re: A1200 Nie widzi CF

@Norbert, post #30

w hardware settings mam ustawione uaehf.device
[#32] Re: A1200 Nie widzi CF

@KrystianPoland, post #31

Spróbuj wystartować CF jako IDE0 (scsi.device). Jak będzie chodziło to na Amidze też musi.

I to może być źródło problemów na realnej Amidze. Musi być scsi.device
[#33] Re: A1200 Nie widzi CF

@misiek2, post #32

Ok właśnie przelutowuje złącze dysku-potem zainstaluje dysk na nowo
[#34] Re: A1200 Nie widzi CF

@KrystianPoland, post #33

Niestety, dysk instalowany w WinUae tylko w ten sposób mogę uzyskać jak na stronie www poniżej, jak dam scsi hdtoolbox nie widzi karty cf:
http://romanworkshop.blutu.pl/amiga/tdisk.htm
Potem zainstalowałem system:

O dziwo poszło.Po włożeniu karty CF do amigi dalej nie startuje a po włączeniu HD tool box nie widzi w ogóle dysku: Jest tylko napis:

checking scsi.device addres 0 unit 0...

Ostatnia aktualizacja: 15.03.2019 19:37:56 przez KrystianPoland
[#35] Re: A1200 Nie widzi CF

@KrystianPoland, post #34

Jeśli winuae nie widzi karty na scsi.device, to i Amiga jej nie zobaczy.

Jaki masz adapter, jaką karta CF ?
[#36] Re: A1200 Nie widzi CF

@Norbert, post #35

Dobrze powoli wyłapuje swoje błędy.Dopiero ten filmik który podałem wyżej otworzył mi horyzont.Wcześniej nie używałem opcji RUN i DOPUS by skopiować pliki. Problemem też są adaptery.Dopiero coś ruszyło przy adapterze z zasilaniem 5V, wszystkie inne mają słaby styk ze złączem Amiga i nawet nie chcą wystartować.Ten z zasilaniem jest na przejściówce 2.5 na 3.5 i ładnie wszystko styka.Mam w zasadzie dwa pytania.
Skąd są te pliki od 21.36 sek na filmiku czyli kikcstarts.lha (jakieś znalazłem) i WHDloadkey.lha (tego nie mogę znależć).I jak wrzucić gry na dysk cf bo gość na filmiku zaznaczył jakiś folder z grami ale jaki ma to mieć układ? Ściągane z netu są spakowane.Ma ktoś gotowy folder by zgrać i grać?
[#37] Re: A1200 Nie widzi CF

@KrystianPoland, post #36

WHDLoad.key nie jest Ci potrzebny, bo WHDLoad jest teraz darmowy. Kickstarty możesz znaleźć na płytach Cloanto - AmigaForever.
[#38] Re: A1200 Nie widzi CF

@AmiClassic, post #37

Wszystko już mam.Tylko chodzi mi o układ gier jaki należy skopiować na dysk cf. Są paczki w necie spakowanych gier.Czy każdą po kolei trzeba rozpakowywać czy jak to zrobić by przenieś z winuae na dysk cf?
[#39] Re: A1200 Nie widzi CF

@KrystianPoland, post #38

Tu masz cały pack WHDload (stan na 7 luty): link
Podpinasz CF i ten HDF pod WinUAE i normalnie kopiujesz gdzie chcesz.
[#40] Re: A1200 Nie widzi CF

@AmiClassic, post #39

Po dwóch dniach walki i czasu spędzonego na YT musze ogłosić pół sukcesu. Udało się postawić system zarówno na CF jak i karcie SD lecz pozostał problem z instalacja gier.Robiłem wszystko wg filmiku powyżej lecz amiga nie widzi gier a przy próbie rozpakowania zgłasza problem braku pamięci.Może ktoś podpowiedzieć w prosty sposób jak to ogarnąć?
[#41] Re: A1200 Nie widzi CF

@KrystianPoland, post #40

Jak masz problem to rozpakuj na pc, podepnij dysk amigowy (cf czy sd), skopiuj pod winuae z dysku pc rozpakowane pliki na dysk amigowy. Dodam, że kopiowanie pod winuae czasem się zawiesza, mimo to jest wygodne rozwiązanie. Inna opcja to kopiowanie z karty zamontowanej na pcmcia, jeśli jest dostępna.
[#42] Re: A1200 Nie widzi CF

@misiek2, post #41

Tyle że windows nie widzi plików amigowych-po włożeniu do czytnika karty wyskakuje komunikat o formacie.
[#43] Re: A1200 Nie widzi CF

@KrystianPoland, post #42

Windows nie widzi, ale emulator Amigi zobaczy.
[#44] Re: A1200 Nie widzi CF

@Krashan, post #43

Więc jak skopiować gry?
[#45] Re: A1200 Nie widzi CF

@KrystianPoland, post #44

Tak jak napisał misiek2 w poście 41 – uruchomić na PC emulator Amigi, podpiąć jako dysk kartę CF, jako drugi dysk katalog z grami i kopiować w emulatorze.

Ostatnia aktualizacja: 17.03.2019 16:45:48 przez Krashan
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem