[#31] Re: Amiga cd32 full motion video MPEG Module

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #30

I jaki by to miało sens (tzn. taka super droga konsola do gier)? Zamiast integrować FMV z CD32 i wymieniać procek lepiej było opracować coś mocniejszego od AKIKO do konwersji c2p i dodać przynajmniej 1 MB FAST RAM. To by może tak drastycznie ceny nie podniosło, a możliwości byłyby dużo większe. Historia udowodniła, że moda na "gry-filmy" przeminęła szybko, a 3D trwa do dziś.
[#32] Re: Amiga cd32 full motion video MPEG Module

@recedent, post #31

[#33] Re: Amiga cd32 full motion video MPEG Module

@Daclaw, post #25

Moim zdaniem całeto hasło jest do wymiany, od początku do końca, więc nie będę się rozpisywał o szczegółach.

Aaa znalazłem!
Wystarczy otworzyć to hasło po angielsku, żeby się przekonać skąd kopiował autor tekst i jak słabo czyta ze zrozumieniem (np kwestia CGI) o braku wiedzy w temacie nie wspomnę.
[#34] Re: Amiga cd32 full motion video MPEG Module

@mikecios, post #23

Zatrzęsienie? Z wiekiem jednak pamięć się zaciera. Zatrzęsienie to było wraz z upowszechnieniem się odtwarzaczy DVD, które potrafiły odtwarzać VCD. No chyba, że z przywiozłeś sobie z Chin.
[#35] Re: Amiga cd32 full motion video MPEG Module

@cholok, post #34

No dobra przesadziłem, kopnąłem się o kilka dobrych lat.
Tak czy siak przystawka miała przyszłość.
[#36] Re: Amiga cd32 full motion video MPEG Module

@recedent, post #31

O tym Faście to bardzo trafna uwaga. Do podobnych dochodzono na innych wątkach o CD32.

A co do Walkera. Skoro taka wydmuszka/trumienka to było najlepsze co Escom potrafił wymyślić w 1995, to nie było nic więcej niż majaczenie trupa przed wyzionięciem ducha. I oczekiwanie na bardziej błyskotliwe działania nie miało sensu. To był sygnał dla rozsądniejszej większości że przyszłość tkwi w innych komputerach.

Ale ja zostałem Amigowcem dopiero 1996. szeroki uśmiech
[#37] Re: Amiga cd32 full motion video MPEG Module

@ZbyniuR, post #36

Przekopałem to co mi zostało z Amigowej prasy w wersji drukowanej i znalazłem ;)
C&A 12/94

1

2

Ostatnia aktualizacja: 21.06.2018 10:23:31 przez mikecios
[#38] Re: Amiga cd32 full motion video MPEG Module

@mikecios, post #37

750 reichsmarek? No to powodzenia w znalezieniu kilenta na "odpowiednio droższą" CD32 z wbudowanym tym ustrojstwem w standardzie.
[#39] Re: Amiga cd32 full motion video MPEG Module

@recedent, post #38

No i historia dzięki cenie skończyła się jak skończyła.
[#40] Re: Amiga cd32 full motion video MPEG Module

@mikecios, post #37

750 DM. A ile wtedy kosztowała CD32?

i płyta z filmem za 100 DM. Sorry nie wiem jak się to ma do innych walut, ale czy za tyle nie dało się wtedy kupić używanego odtwarzacza VCR?
[#41] Re: Amiga cd32 full motion video MPEG Module

@ZbyniuR, post #40

Pewnie że się dało a Amiga nigdy nie była tanim komputerem jeśli chodzi o rozbudowę.
I chyba nie nie o to chodziło że można kupić odwarzacz vcr bo tym tropem dojdziemy do
"Po co kupowac drogie turbo do Ami jak można takie pc".
[#42] Re: Amiga cd32 full motion video MPEG Module

@mikecios, post #41

A właśnie że o to chodziło, bo jak ktoś proponuje produkt za absurdalną cenę, to nie powinien się dziwić że nie cieszy się popularnością.

Ludzie wydają swoje pieniądze po to by sobie umilić życie, a nie po to by je umilać jakiemuś prezesowi firmy. Bo idąc dalej tym tropem kierowca rozwożący podpaski musiałby je używać nawet jak ich nie potrzebuje.

Płytki CD zaczęły być popularne dopiero w drugiej połowie lat 90ych. Ale nawet wtedy odtwarzanie z nich filmów można było zobaczyć na targach, a nie pod strzechami bo ceny odtwarzaczy powalały.

Zresztą produkty z górnej półki nigdy nie należały do najpopularniejszych, z prostego powodu - bogacze nie stanowią większości społeczeństwa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem