[#31] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@teh_KaiN, post #15

A może by tak pójść dalej i pozbyć się problemu braku żeńskiego gniazda, który hamował rozwój turbin dla A1200

Dla A1200 powstało chyba najwięcej kart turbo. ok, racja
[#32] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@PrzemasIII, post #27

jak się tylko pojawiła ta płyta na facebooku to wiedziałem że prędzej czy później będzie taka akcja OK pytanie tylko czy to już jest finalna wersja bez błedów?
mam obecnie 7szt płyt z odzysku na części więc z tego 1szt na pewno da się złożyć szeroki uśmiech

1.dorian3d . 1 szt.
2.Marcin74 - 1 szt.
3.drsky - 1 szt.
4.SuperBuster - 1 szt.
5.markus0321 - 1 szt. (ale z poprawkami i złoconym złączem krawędziowym)
6. PrzemasIII (z poprawkami i złoconym złączem krawędziowym)
7. Jack_Swidnik - 1szt
[#33] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@JacK_Swidnik, post #32

To nie lepiej próbowac A4000 złożyć? Też ktoś pisał, że są jakieś płyty, a jakby nie patrzeć mniej ich. Swoją drogą to aż się wierzyć nie chce, że ludzie Amigi dzisiaj wyrzucają.
[#34] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KM, post #33

Wyrzucają ci, którzy nie mają świadomości co wyrzucają. Mają gdzieś na strychu taką, albo w piwnicy. Robią porządek, nie przeglądają Internetu w poszukiwaniu co to i ile to warte i wyrzucają.

Mnie dziś oferowano mechaniczną maszynę do pisania za free. Nie wziąłem, bo w sumie po co mi.
[#35] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #28

Na razie widzę to tak, poprawki chyba nie wprowadzę bo sprint layout zdaj się jest programem płatnym. Poza tym ta poprawka jest dość prosta i niekoniecznie będzie potrzebna w każdym przypadku. W zasadzie to każdy obeznany ze schematem i lutownica sobie poradzi. Ale jeszcze sprawy nie przesądzam. Kolejna sprawa to zebrało się już 8 chętnych. Miałem zamiar wyłożyć z własnych środków a ewentualnego rozliczenia dokonać jak płyty będę miał u siebie, ale to przy założeniu że będzie 5 chętnych. Na razie sprawy również nie przesądzam, więc złoże kolejne zamówienie na 10 sztuk zobaczymy ile wyjdzie. Ostatecznie listę zamknę w piątek wieczorem, wtedy też będą ostateczne decyzje.
[#36] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #35

1.dorian3d . 1 szt.
2.Marcin74 - 1 szt.
3.drsky - 1 szt.
4.SuperBuster - 1 szt.
7. Jack_Swidnik - 1szt
8. QUAD (z poprawkami i złoconym złączem krawędziowym)
[#37] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #35

No ale bez poprawek jest 5 osób.
[#38] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #35

Możesz spróbować wycenić tutaj :)
LINK

niewiem czy dobrze wyceniłem ale za 10 płyt wyszło 186 dolarów + wysyłka pewnie z 30
i to z dopłatą za kolor :P

Ostatnia aktualizacja: 24.08.2018 08:07:57 przez QUAD

Ostatnia aktualizacja: 24.08.2018 08:08:20 przez QUAD
[#39] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@QUAD, post #38

Albo tu: AllPCB
Albo tu: Seeed
Albo w ogóle tu: PCB Shopper wszystko naraz

Gdybym miał gdzie to w domu trzymać to bym jedną chciał ale A1200 jest dla mnie za duża, zwłaszcza że pod telewizorem stoi A500 więc nie ma na kolejną miejsca. ;)

Ostatnia aktualizacja: 24.08.2018 08:37:49 przez teh_KaiN
[#40] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #35

Jedna rzecz się wyjaśniła płyta będzie zamówiona bez poprawki z plików jakie są udostępnione. Jak komuś to nie odpowiada to może wypisać się z listy. Wieczorem robię zamówienie, szczegóły podam złocenie będzie.
[#41] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #40

To ja mogę i bez poprawki się dorzucić sam sobie poprawię o ile będę wiedział co i jak ? ;)
[#42] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@markus0321, post #41

1.dorian3d . 1 szt. rezygnacja
2.Marcin74 - 1 szt.
3.drsky - 1 szt.
4.SuperBuster - 1 szt.
7. Jack_Swidnik - 1szt
8. QUAD (z poprawkami i złoconym złączem krawędziowym)
--
www.deepmix.ru, www.hbr1.com
[#43] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@Dorian3d, post #42

Zamówienie zamknięte. Szczegóły zamówienia następujące:
- PCB o wymiarach: 354,8x182,18 grubość laminatu 2 mm, 4 warstwy (Top,Iner1.gl2,Iner2.gl3,Bottom)
- Soldermaska niebieska z żółtym opisem
- PCB w całości złocone, Złącze krawędziowe złocone dodatkowo warstwą złota 35-40 mikrometrów.
- zamówiłem 10 płyt PCB koszt 285$ plus cło, plus opłata paypal.
- Koszt jednostkowy za PCB podam jak będę miał płyty w ręku i przeliczę wszystkie poniesione koszty ale wyjdzie stosunkowo korzystnie za sztukę.
Lista zamawiających jak niżej.
1. KrisbA- 1szt.
2. Marcin74 - 1 szt.
3. drsky - 1 szt.
4. SuperBuster - 1 szt.
5. markus0321 - 1 szt.
6. PrzemasIII - 1 szt.
7. Jack_Swidnik - 1szt
8. QUAD - 1 szt.

W chwili obecnej nie dopisuje do listy, pozostałe płyty będą do wzięcia na giełdzie.
[#44] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #43

Super!!! Moja "najstarsza przyjaciółka" uzyska nowe życie :) a wiadomo jaki jest chociażby przybliżony termin realizacji i w związku z tym na kiedy można by się spodziewać wysyłek tych gotowych płyt?
[#45] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@markus0321, post #44

Produkcja powinna skończyć się w wtorek tak mniej więcej, Na stronie widzę że są jeszcze przed położeniem soldermaski. Potem ze dwa trzy dni przesyłka DHL. Myślę że pod koniec tygodnia będę mógł zacząć pakować i w przyszłym tygodniu rozsyłka. Bardzo mi pasuje gdybym mógł rozesłać płyty na paczkomat ułatwiło by to sprawę.
[#46] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #45

Ok dzięki na info, mi też bardziej paczkomat odpowiada jak by co.
[#47] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #45

Dla mnie tez pasuje paczkomat.
[#48] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #45

Mi pasuje paczkomat. Kiedy będziesz organizował jakąś zbiórkę pieniędzy?

Ostatnia aktualizacja: 27.08.2018 13:50:38 przez SuperBuster
[#49] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@SuperBuster, post #48

Pewnie pod koniec tygodnia, na razie nie znam kosztów cła. Pewnie z 23 % ok 300PLN ale to takie gdybanie.
[#50] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #49

mi też pasi paczkomat
[#51] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@QUAD, post #50

Moze byc paczkomat mi to wszytko jedno.
[#52] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #49

Na "gołe" PCB jest 0% cła ;) ale jak idzie DHLem to mogą VAT naliczyć.

A tak z ciekawości to gdzie zamawiałeś płytki?
[#53] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@panti1801, post #52

A ile tego VAT-u się płaci ? DHL dostarczał mi płytki ale zawsze ta opłata była inna, nie wiem jak to liczą.
[#54] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #53

23%, chyba że jest mniejsza stawka na takie rzeczy?
[#55] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #53

Licza vat od kosztu na fakturze i do tego 70pln obslugi zamowienia, chyba jeszcze dochodzi koszt reprezentowania cie przed UC.
Edyta:
Aaa i jeszcze jak na fakturze nie bedzie kosztow wysylki, to beda chcieli ci doliczyc wg cennika.
Ostatnio tak mialem jak zamawialem mikroskop od majfrenda.

Ostatnia aktualizacja: 27.08.2018 19:40:40 przez MariuszK
[#56] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #53

Stawka VAT na płytki PCB wynosi 23%, ale tak jak piszą Koledzy, od kwoty podanej na fakturze (a raczej zadeklarowanej). Napisz do "majfrenda", żeby napisał Ci na fakturze (i zadeklarował na przesyłce) przykładowo 15$ i powinno przejść bez problemu.

DHL nalicza 60zł opłaty za oclenie przesyłki, w tym masz dwa dni gratis na wysłanie im dokumentów (można mailem), potem doliczaja dodatkowe PLNy za każdy kolejny dzień.
[#57] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@panti1801, post #56

Nic tam nie będę kombinował ile nalicza tyle trzeba będzie zapłacić, jeszcze mnie urząd celny ścigał za jakieś machlojki. Ale tak jak się spodziewałem 23%
[#58] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@panti1801, post #56

.

Ostatnia aktualizacja: 27.08.2018 23:51:34 przez Krashan
[#59] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #57

No i coś poszło nie tak. Przed południem produkcja PCB była na etapie wykańczanie powierzchni, a wieczorem proces zaczął się od początku. Chyba trudne do zrobienia i nie przeszło ostatniej kontroli. A to znaczy że troszkę się przedłuży.
[#60] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #59

Chyba nikomu sie nie spieszy w tym temacie. Spokojnie poczekamy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem