[#61] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #59

Spoko, nie ma problemu.
Ja kiedyś zamawiałem płytki do A3660 rev1.1 w

link

5 sztuk, to na 3ci dzień były gotowa a na 8my dzień płaciłem VAT od nich i 10go dnia już je oglądałem i nawet zamiast 5 było ich 6 ;)

Ostatnia aktualizacja: 29.08.2018 14:14:25 przez markus0321
[#62] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@markus0321, post #61

Za drugim razem się udało. Płytki przeszły ostateczny test i są w profilowaniu. Zostało pakowanie i wysyłka. Na początku przyszłego tygodnia będą u mnie.
[#63] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #62

Super. Ciekawe jaka cena za sztukę z wysyłką będzie dla Nas? :)
[#64] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@markus0321, post #63

Nie wiem ile DHL doliczy, na razie wychodzi po ok 130PLN za sztukę plus koszt wysyłki w PL paczkomat + koperta 14PLN czyli 144PLN na teraz.
Jeśli by doliczyć 22% Vat to będzie ok 173 PLN

Ostatnia aktualizacja: 31.08.2018 22:57:15 przez KrisbA
[#65] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #64

link Ktos tam pisał, żeby zaniżyć wartość, nie warto.

Ostatnia aktualizacja: 01.09.2018 08:35:40 przez KM
[#66] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KM, post #65

DHL zażąda kopii faktury i/lub zamówienia i jeszcze dowodu zapłaty. To nie wiem jak tam zaniży kwoty? Chyba, że wszystko "sfabrykuje" Jak chce się uniknąć opłat to trzeba by wysyłać nie DHL tylko pocztą zwykłą wysyłką tylko wtedy to byśmy się wszyscy trochę "naczekali" Ja jak zamówiłem płytki do A3660 to był tylko VAT jak podałem, że to tylko do celów hobbystycznych. VAT jest naliczany stawką w kraju który cli towar czyli naszą 23%.
[#67] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@markus0321, post #66

Bez paniki. DHL swoje naliczy i niczego raczej żądać nie będzie bo ma umowę z ALLPCB na dostarczanie przesyłek, więc dokumenty ma dostarczone razem z nadaniem przesyłki.
[#68] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #67

Mała aktualizacja. Na chwilę obecna nie mam płyt. Okazuje się że wyprodukowanie ich jest dość trudne przynajmniej dla ALLPCB. Puścili już trzeci proces, do którego już nawet nie mam wglądu. W pierwszym zrobili 5 sztuk ( czekają na wysyłkę) w drugim żadnej no i zobaczymy czy uda się im zrobić resztę w trzecim procesie. PCB jest dość skomplikowane i trudne do wyprodukowania. Przysłali za to fotki jednej sztuki link niżej.
link
[#69] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #68

Ciekawe czy w jlcpcb by dali radę?

link

Tam zamówiłem płytki do A3660 i zrobili na 2gi dzień no ale to prosta płytka w stosunku do tej tutaj.

Ostatnia aktualizacja: 04.09.2018 08:55:48 przez markus0321
[#70] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@markus0321, post #69

Szczerze wątpię, nawet nie można ustalić dokładniejszych danych do zamówienia, a przy ReAmiga takie są. W AllPCB robiłem już wiele razy, pierwszy raz okazało się że mają problem z wyprodukowaniem PCB
[#71] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #68

Swoją drogą ciekawe, co tam było takiego trudnego. Wydawało mi się ze ten proces jest na tyle zautomatyzowany, że tu nie ma miejsca na niepowodzenie. Może jakiś kruczek ze względu na to, że to przerys, który pewnie nawet nie próbował przejść żadnego ERC?
[#72] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@teh_KaiN, post #71

Może po prostu ta firma sobie nieradzi z takim PCB
[#73] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #72

Pewnie przy takim rozmiarze płytki mają problem ze spasowaniem warstw . Tak w sumie ciekaw jestem jaka jest przyczyna i które miejsce płyty sprawia im problem?
[#74] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #72

Możesz się ich podpytać o co chodzi jak jeszcze będziesz miał jakiś kontakt w tej sprawie z nimi? Sprzedaj im jakiś tekst w stylu "żebyś wiedział na przyszłość czego unikać przy projektowaniu".
[#75] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@teh_KaiN, post #74

Napisali konkretnie tak:
"Hi,
thanks for your contact.
For this order, I just checked the order status with the fab.
t is now in 3rd production.
For 1st production, there are 5pcs good, 5pcs bad cause open & short circuit
For 2nd production, no good, as the open & short circuit
For 3rd prodcution, it is in inner Brown Oxide.
Pls see attched the picture.
Now would u like us to send te 5pcs to your at first, and send u the rest 5pcs together with your new orders?
Or wait to send 10pcs together.
wait to your reply."

Jak dla mnie to problem leży w produkcji a nie w projekcie.
[#76] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #75

Kurde, ciekawe czy te płyty będą działać po złożeniu, skoro mają problemy z produkcją.
Żeby nie okazało się, że brakuje masy
[#77] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@SuperBuster, post #76

Mi się wydaje że problem jest w ścieżkach na stronie TOP i Bottom małe odstępy miedzy ścieżkami i pewnie tam im się chrzani
[#78] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #77

Nareszcie jakieś dobre wiadomości, płytki zrobione są w drodze.
[#79] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #78

No to trzeba już kase pomału odkładać
[#80] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@SuperBuster, post #79

Jest już oficjalne potwierdzenie od DHL, dostawa płytek w poniedziałek
[#81] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #80

To niech teraz wszyscy trzymają kciuki, żeby moje auto się sprzedało w ten weekend
[#82] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@SuperBuster, post #81

A to nie wiesz jak to sie robi? Wystawiasz ogłoszenie, w tytule wpisujesz koniecznie rarytas, biały kruk. Następnie, że się nie znasz i nie masz akumulatora i nie masz jak sprawdzić, jak chowałeś go do garażu tydzień temu to działał, więc teraz też powinien. Orgyginalny niewybielany lakier. Z uwagi na wiek auta nie udzielasz gwarancji i możliwości zwrotu.
[#83] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #80

Już jest nowsza wersja z dwiema poprawkami oraz opis jak to poprawić na wersji 1.0 RE-Amiga 1200

link

Są tam tez poprawione pliki GERBER ale nie ma poprawki na PCMCIA-reset-fix.
[#84] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@markus0321, post #83

Poprawki do wersji 1.1 każdy zrobi sobie sam nie są trudne.
[#85] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #84

Spoko ja tam nie widzę problemu jak dla siebie, dałem tylko info żeby wszyscy wiedzieli co trzeba poprawić.
[#86] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@markus0321, post #85

Tak z ciekawości czy ktoś robi może zakupy części do Re-Amiga ? Chodzi mi tylko o te drobnicę smd może wspólnie byśmy to zorganizowali bo drobnice prawie zawsze kupuje się w nadmiarze ?
[#87] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #86

A jest lista czesci BOM?
[#88] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #86

Ja sporo drobnicy mam ale jakby ktoś skompletował cały zestaw w jednym sklepie to chętnie sie dołączę.
[#89] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@JacK_Swidnik, post #87

BOM jest w paczce w tym linku:
link
[#90] Re: Re-Amiga 1200 zbiórka.

@KrisbA, post #89

no dobra ściągnąłem, przejrzałem. większość 805 i 1210 - ale będzie jazda
no to ja może poczekam aż ktoś z Was polutuje i uruchomi pierwszy ok, racja nie będę się pchał
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem