kategoria: A500
[#31] Dziękuję.

@KUBA18i, post #1

Widzę, że mój wątek wzbudził spore zainteresowanie, dziękuję za odpowiedzi i porady (i za offtopy).

Zaopatrzyłem się w zestaw dwóch joysticków Quick Shot II Turbo. Działają dobrze, ale zauważyłem, iż oba przyciski mają tą samą funkcję(FIRE). Z tego co widzę, trudno znaleźć grę ekskluzywną na Amigę, która by wymagała Alt Fire, ale może powinienem spróbować przelutować druty, aby przyciski działały niezależnie?

Baterii jeszcze nie usunąłem, ale pewnie niedługo się tym zajmę. Jakie było jej pierwotne zastosowanie? Słyszałem o zapobieganiu zwarciom, więc może powinienem ją zastąpić lub zostawić?
[#32] Re: Dziękuję.

@KUBA18i, post #31

Nie jest trudno o takie gry - Turrican, żeby nie szukać za daleko. Ale przed przelutowaniem sprawdź, czy masz w kablu odpowiednią liczbę żył i czy właściwy pin we wtyczce jest podłączony. Jeśli nie, nie masz co się łapać za lutownicę.
[#33] Re: Dziękuję.

@KUBA18i, post #31

Bateria podtrzymuje stan zegara czasu rzeczywistego - jeśli masz rozszerzenie z RTC, to przy każdym włączeniu Ami będziesz miał ustawiony prawidłowo zegarek, jeśli bateria jest wyczerpana albo wylana, to zegarek się zresetuje... Jeśli Ci na nim zależy, to baterię baryłkową można zamienić na koszyczek do baterii zegarkowej, ale możesz równie dobrze po prostu olać wymianę i tylko usunąć baryłkę żeby nie wylała i nie napaskudziła na ścieżki...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem