kategoria: A500
[#31] Re: problem z kartą CF w HC533

@mkdevil666, post #30

Miałeś allegrowy adapter?
Bo chyba mam ten sam problem...
[#32] Re: problem z kartą CF w HC533

@watman, post #31

nie na ebayu kupiłem
[#33] Re: problem z kartą CF w HC533

@mkdevil666, post #32

Karty cf sa kaprysne. Proponuje zwykly adapter cf/sd i zamontowac sobie karte sd. Dziala praktycznie kazda karta sd czy micro sd. Jezeli chcesz sprawdzić jeszcze czy nie masz problemu z kickiem podlacz zwykly dysk hdd i sprawdz. Ewentualnie zamontuj kick 3.1 i powinno dzialac wszystko.
[#34] Re: problem z kartą CF w HC533

@Paul149, post #33

CF/SD takie?
ADAPTER

Czy lepiej adapter SD na 44 pinowe IDE i jakiś adapter/taśmę 44 na 40?

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2018 09:17:59 przez watman
[#35] Re: problem z kartą CF w HC533

@watman, post #34

Mój adapter Lukzer sprawdził i był z nim problem - jak swój podłączył to karta normalnie dała się sformatować. Taką relację mi zdał.
Karty cf są OK a u mnie nie chciały zaskoczyć. Na jego adapterze karty poprawnie działały. Przed zakupem proponuję podłączyć inny adapter.
[#36] Re: problem z kartą CF w HC533

@mkdevil666, post #35

Taka sytuacja: HC533 z adapterem CF, przy 4 możliwych ustawieniach oktapussy/oktagon i zasilanie do adaptera tak/nie, w trzech przypadkach adaptera w ogóle nie rozpoznaje, w jednym (bez zworki, czyli chyba oktapussy) wyrzuca takie coś jak na zdjęciach.
Trefny adapter, trefna karta CF czy może problem z turbiną?
CF - Sandisk Extreme III 4GB, adapter - chińska podróba Delocka
Inne adaptery do testów już lecą, kartę mam jeszcze też Sandisk Extreme III, ale 1GB...

[#37] Re: problem z kartą CF w HC533

@watman, post #36

Identyczne efekty dawał mi uszkodzony adapter .. niby nowy ale cos nie chcial współpracować . Wymiana na drugi zalatwiala sprawe.
[#38] Re: problem z kartą CF w HC533

@lukzer, post #37

OK, dzięki, to poczekam aż przyleci paczka następnych :) 1 z 3 powinien zadziałać ;)
[#39] Re: problem z kartą CF w HC533

@watman, post #36

Zobacz czy SCSImounter będzie widział dysk/partycje i będzie potrafił to podmontowac.
Dysk podzielony hdtoolboxem z dodanym filesystem w RDB ?
Automount włączone.?
[#40] Re: problem z kartą CF w HC533

@Norbert, post #39

1. Nie dam rady, nie mam aktualnie jak nagrać adfów na flopy
2/3. Tak
[#41] Re: problem z kartą CF w HC533

@watman, post #36

Co to jest DF4?
Jeśli DF4 to dysk, ale system widzi go jako dyskietkę. ( trackdisk w early menu). Dziwne.
A PC4 to tez dyskietka ?
[#42] Re: problem z kartą CF w HC533

@Norbert, post #41

Po mojemu by nie było problemu by kolega nie przypisywał do partycji takich form jak PC0 czy DF4. Później są problemy z boot'owaniem

By było nazwane po ludzku to by problemów nie było.
[#43] Re: problem z kartą CF w HC533

@watman, post #40

Nie używasz przypadkiem X-COPY 8.5 ?
Jeśli tak, to by tłumaczyło problemy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem