[#1] TA is dead...
...jak w temacie.

Total Amiga #26 jest ostatnim numerem jaki się ukaże http://www.totalamiga.org

Szczęściem polską edycję dopadnie to dopiero... hmm... szacunkowo przyszłym roku :D

A na poważnie: Może dogadać się z tymi ludźmi od anglojęzycznej edycji Amiga Future?
[#2] Re: TA is dead...

@recedent, post #1

A może z niemieckojęzycznej?

[#3] Re: TA is dead...

@OSH, post #2

...hmm... szybki kurs niemieckiego?

Ajne klajne Pumpernikel, majne libśen? Najn, danke, iś bin szon zatt. ;)

jest to możliwe, ale wtedy
liczba miesięcy obsuwy=liczba miesięcy obsuwy+6;

[#4] Re: TA is dead...

@recedent, post #3

Na stronie TA napisali, że bedzie wychodziła angielskojezyczna wersja AF, w tym samym czasie co niemieckojezyczna (przekazanie sobie prenumeratorów). Potrzeba już tylko dogadać sie z Niemcami, żeby na podobnej zasadzie jak obecnie przekazywali materiały.

Czas pokaże na ile jest to wykonalne. AF wychodzi co dwa miesiące a to przy braku tłumaczy może zaboleć.

[#5] Re: TA is dead...

@Skotos, post #4

Skotos napisał(a):

> Czas pokaże na ile jest to wykonalne. AF wychodzi co dwa
> miesiące a to przy braku tłumaczy może zaboleć.

Ja jestem tłumaczem niemieckiego

[#6] Re: TA is dead...

@OSH, post #5

A moze panowie tak by zrobic gazetke Amiga Poland ? czyli AP
[#7] Re: TA is dead...

@SzaryWilk, post #6

Zrób! ZRÓB! jak zrobisz to obiecuje że kupie 10 egzemplarzy. conajmniej!

[#8] Re: TA is dead...

@MinisterQ, post #7

hmmm kupisz 10 egzemplarzy??? Jeśli tak to ja wydam, tylko, że cena
będzie taka by po sprzedarzy 10 egzemplarzy wygrzewać się na wyspach
bahama :))

[#9] Re: TA is dead...

@SzaryWilk, post #6

Ty i te twoje pomysły ^^ ;)
[#10] Re: TA is dead...

@Kaczus, post #8

Twoje nie będą miały takiej samej wartości merytorycznej.

[#11] Re: TA is dead...

@MinisterQ, post #10

Tu nie chodzi o merytoryke, tylko o kase... :)

[#12] Re: TA is dead...

@Kaczus, post #11

Na kasę trzeba odpowiednią merytoryką w tym przypadku zasłużyć. :P
Odpadasz w przedbiegach. Za cieńki na szarego wilka jesteś. :P

[#13] Re: TA is dead...

@MinisterQ, post #12

Szary Wilku kto będzie wydawcą że się spytam???czyżby las Raccoondinium?

[#14] Re: TA is dead...

@pwe, post #13

Ktoś tu za dużo kreskówek ogląda
[#15] Re: TA is dead...

@SzaryWilk, post #6

Wilku, już jest taka gazeta, nazywa się Total Amiga po polsku. Można kupić. Niedrogo.

@ all:

Panowie, nie nabijajcie się z szarego przy każdej okazji. Człowiek ma... hmm... dużo dobrych chęci.

[#16] Re: TA is dead...

@recedent, post #15

Zgadzam sie. I robi to spokojnie, bez wyzwisk. W wiekszosci przypadkow to zabawne ale i kulturalne.
[#17] Re: TA is dead...

@x3nU, post #14

Tak prawdę mówiąc zrobić gazetę amigową po Polsku nie jest trudno. Problemem są, jak Kaczuś powiedział, pieniądze. Jakby zbyt był taki, aby opłacić redaktorów, druk i jeszcze trochę zostało, to sam bym się zaangażował. Ale niestety rynek odbiorców gazety amigowej w Polsce jest za mały. Np. rynek Apple jest kilka razy większy i 2 tytuły padły w krótkim czasie, gdzie tu jest wiele firm, które się reklamowały. Do tej pory nie ma gazety poświęconej tylko Macintoshom po Polsku. A na rynku amigowym mamy 2 firmy, które stać na reklamy i to nie co miesiąc.

[#18] Re: TA is dead...

@x3nU, post #14

Tak mi się skojarzylo ;)

szary wilk->las->gazeta
Czyżbyś wiedzial o jaką kreskówkę mi chodzi (a no faktycznie w nazwie lasu napisalem)

A tak poważnie to co dalej będzie z TA?czekam na konkrety ;)

[#19] Re: TA is dead...

@pwe, post #18

No, TA już nie będzie. Chyba anglicy powiedzili to wyraźnie o czym zresztą informujemy w dziale Aktualności.

Jeżeli pytasz o TA-PL, to raczej jeszcze 3 numery się powinny pojawić.
[#20] Re: TA is dead...

@recedent, post #15

Al ena checiach sie konczy, bo nie nauczyl sie do tej pory czytac ze
zrozumieniem.... Może czas skoczyć jeszcze raz do szkoły... choć nie
wiem... jak to malin powiedział???
szkola polska zrobila ze mnie umyslowego inwalide!
tyle, że w przypadku SZW on najwyrazniej nie zdaje sobie z tego sprawy
:)

[#21] Re: TA is dead...

@Kaczus, post #20

no jakos robicie gazete ta,wiec moze teraz kiedy juz nie bedzie ta,zrobic gazete amiga poland bo macie doswiadczenie na poczatek netowa powiedzmy z kilkoma artykulami.
[#22] Re: TA is dead...

@SzaryWilk, post #21

Poczytaj co się na ten temat pisze w komentarzach w dziale Aktualności.
[#23] Re: TA is dead...

@mailman, post #22

Mailman - czego oczekujesz - jest to jedynie potwierdzenie tego co
napisalem tu: http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=40017&t=39970&ostatnie=1

[#24] Re: TA is dead...

@SzaryWilk, post #21

Równie dobrze (a może nawet lepiej) wrzucić co jakiś czas artka na PPA, jak sugeruje Mario w aktualnościach. I szybciej i wygodniej i koszt jakby mniejszy... Wada za to jedna - na sedesie się tego nie da czytać (chyba że ktoś ma laptopa z bezprzewodowym internetem) ;) .

[#25] Re: TA is dead...

@recedent, post #24

Każdy artykuł można zapisać do PDF-a i wydrukować.
[#26] Re: TA is dead...

@recedent, post #24

W takim razie wogóle można zaproponować sondę: kto byłby skłonny zakupić (tak jak można zakupić TA PL) zrzut nowszych treści, które pokazały się w internecie (głównie PPA - nadsyłane artykuły, opisy, recenzje + wstępniak ;) ) i za ile pieniędzy (przy założeniu, że w necie cały czas będzie dostępne to samo zupełnie za darmo).
[#27] Re: TA is dead...

@Mario, post #26

Można. Tyle, że taka sonda nas nie daje żadnej gwarancji. Ktoś się narobi, a ludzie i tak nie kupią. Na takie coś trzeba po prostu brać przedpłaty. Ale pomysł z sondą jest do rozważenia.
[#28] Re: TA is dead...

@mailman, post #27

Gwarancji nie daje , ale jakies rozeznanie zawsze , ja np bardzo chetnie kupowalbym papierowy magazyn i to najchetniej co miesiac ;)
wiem wiem to nierealne a szkoda . Ale 2 miesiecznik moze by dalo rade :) a co do artkow to fakt nie powinny byc dostepne w wersji elektronicznej only papier

[#29] Re: TA is dead...

@recedent, post #1

No tak, polecam zajrzeć tutaj - wygląda na to, że chłopaki z Amiga Future jeszcze nie mają ekipy do tłumaczenia (!)...

[#30] Re: TA is dead...

@recedent, post #29

Jakąś tam mają, ale chyba coś nie jest liczna...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem