[#31] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@David, post #30

Hej, a mógłbyś przyporządkować dostępność do pozycji ze strony wiki, tj.

* motherboard FPGA - T/N
* daughterboard SDRAM - T/N
* daughterboard I/O - T/N
* daughterboard USB hub - T/N
* daughterboard RTC - T/N
* daughterboard "inne" (jakie?) - T/N

Dzięki z góry.

* motherboard FPGA - We własnym zakresie
* daughterboard SDRAM - TAK
* daughterboard I/O - TAK v5.3 oraz 5.5
* daughterboard USB hub - TAK
* daughterboard RTC - TAK
* daughterboard "inne" (jakie?) - TAK LL Cool Joy

Ash własnie siedzi nad przeprojektowaniem V1 Daughterbord LL Cool Joy. Parę dni temu rozmawiałem z nim i nowa wersja będzie miała dodatkowo wyświetlacz OLED oraz usunięty jeden z portów USB, nie chce sterować zasilaniem poprzez mosfety, tylko dodał mechaniczny przełącznik.

Obecna wersja.

nowa wersja
[#32] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@David, post #30

Pomalutku i u mnie trochę rzeczy będzie dostępnych. Chciałbym pokazówkę zabrać na AP w lutym.
[#33] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@pong777, post #32

To super że jest już komplet.

Też na AP planuję zabrać Jegomościa
[#34] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@David, post #33

Własnie Ash napisał iż siedzi nad nowym daughterboard-em dla konsol, umożliwiającym podłączenie prawdziwych kartów (dodatkowe przejściówki, jeden slot), będzie tez coś dla CORE486 ;)

[#35] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@David, post #30

Chyba coś się ruszyło - link. Najciekawsze rzeczy:

- trwają prace nad płytką dla MiSTer'a z pamięcią DDR3 (oryginalnie dla NeoGeo), pierwsza beta rdzenia Amigi jest już dostępna (+256MB Fast)
- ruszyły pierwsze prace nad implementacją interface'u sieciowego i karty graficznej

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2019 14:55:52 przez Cedrat
[#36] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@Cedrat, post #35

Nie wiem czy składać Mistera czy czekać na nowy polski produkt który miał trafić do sprzedaży a coś cisza.
[#37] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@Sventevith, post #36

Ja MiSTer'a co prawda mam złożonego, ale jakoś leży w szufladzie. Moja A1200 z 030, FPU, i 128MB RAM jest po prostu znacznie potężniejsza.

Jakby do tych planów dorzucili porządną emulację procesora (najlepiej przez kod zapożyczony z WinUAE, odpalony na rdzeniu ARMowym), to byłaby to rewelacja.
[#38] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@Cedrat, post #35

Jak płytka de10 na której oparty jest mister ma ram ddr3 więc po co go dodawać skoro tego z płyty się nie wykorzystuje?
[#39] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@Pico121, post #38

Racja... chyba coś pomieszałem :/
[#40] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@Cedrat, post #37

Na pewno to znacie:
Amiga 600 FPGA (MiSTer) Conversion
Moim zdaniem bardzo fajny sposób na zagospodarowanie przestrzenne MiSTera (chociaż ta "misterowa" kanapka też ma swój urok). Na eBay'u można dostać gotowe plastiki również w białym kolorze, lub kto może drukować samemu, bo koszty projektu są niestety wysokie. No i wielka szkoda, że wyjścia db9 to USB. A więc oryginalna myszka i joy nieprzewidziane w projekcie. A znowuż nie wiadomo, czy z LL Cool Joyem wszystko się zmieści w A600.
[#41] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@David, post #30

O Amidze ok. min. 19:13

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2019 09:48:08 przez philipo

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2019 09:48:23 przez philipo
[#42] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@Michciu, post #40

chociaż ta "misterowa" kanapka też ma swój urok

Są jeszcze w sklepach obudowy do MiSTera - przeważają druknięte na 3D, ale ja zdecyduję się właśnie na coś takiego.
[#43] Re: MiSTer -- co z tym projektem

@David, post #42

Te obudowy nazwijmy to "crystal cases" fajneOK. Którą bierzesz?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem