[#31] Re: Jak dodać dodatki z ClassicWB do 3.1.4?

@tukinem, post #30

Chyba może być problemem mój kickstart. W amidze siedzi 3.1 Jeśli to nie stanowi problemu, to może i spróbuje. Tylko czy bez lepszego procka taki system uciągnie?
[#32] Re: Jak dodać dodatki z ClassicWB do 3.1.4?

@Biegu86, post #25

Kwestia edycji i poustawiana wszystkiego jak się chce. W ClassicWB to menu też nie jest sztywne, możesz je modyfikować jak chcesz. No chyba że szukasz gotowca aby nie bawić się z ustawieniami to inna sprawa.
[#33] Re: Jak dodać dodatki z ClassicWB do 3.1.4?

@nostrum666, post #32

Wiesz moja znajomość tego systemu jest poniżej kiepskiej i gdy próbuję coś więcej robić to niestety system mi klęka.
Chyba jednak zostanę przy obecnym systemie ClassicWB68k pod 3.1 , tyle ile udało mi się go pod siebie ustawić jest prawie idealny, ale problem mam z paletą kolorów. Zamieściłem inny wątek na ten temat aby tutaj nie śmiecić.
[#34] Re: Jak dodać dodatki z ClassicWB do 3.1.4?

@Biegu86, post #31

Nie słuchaj tukinema
Wszystko o czym pisał da się doinstalować do 3.1.
Nie jestem fanem 3.1.4 i 3.2, ale z dwojga złego wybrałbym 3.1.4, bo jest 'chudszy' o ReAction, a tym samym powinien chodzić 'żwawiej' na Twojej Amidze.
Co się tyczy kolorów, to więcej niż 16 na tej Amidze nie wyciągniesz, chyba że ustawisz ekran Low Res co mija się z cele w przypadku Workbencha. Żeby zachować paletę MagicWB przy 16 kolorach trzeba byłoby zablokować paletę kolorów. W tej dystrybucji powinien być gdzieś program FullPalette, którym można to zrobić.

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2022 10:38:48 przez AmiClassic
[#35] Re: Jak dodać dodatki z ClassicWB do 3.1.4?

@AmiClassic, post #34

Można sobie doinstalowywać do woli. Dałem tylko łatwiejszą i krótszą opcję.
[#36] Re: Jak dodać dodatki z ClassicWB do 3.1.4?

@tukinem, post #35

Czytam Twój podpis i zaciekawiło mnie jaką masz tam kartę turbo. To A630 czy ACA630 ?
[#37] Re: Jak dodać dodatki z ClassicWB do 3.1.4?

@Biegu86, post #36

A630 kupiona kilka miesięcy temu.

Za to ja widzę w Twoim podpisie, że masz kartę CF. Furia podobno jest wybredna co do kart CF. Było tu wałkowane to wiele razy. Nie wiem jak A630 wykrywa je, bo sam używam SD i z tym nie ma żadnego problemu. 3 różne karty działają lepiej niż pod czytnikiem USB w PC. Do tego jeśli chcesz używać CF w PCMCIA też nie będziesz mieć problemów z obniżeniem Fast ram, gdyż tu masz 32MB Fast ram jako Zorro III. Jedyny minus tej karty jaki zauważyłem to przy zamykaniu obudowy taśma z klawiatury potrafi lekko przyhaczyć o wiatraczek z karty i może lekko "zacharczeć". No i Doomy, Gloomy itd działają chyba wolniej niż na Furii bo brak FPU.

Ostatnia aktualizacja: 16.09.2022 03:42:10 przez tukinem
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem