Vga2hdmi zadziała jeśli Amiga da obraz bliski standardowemu VGA.
Scart2hdmi zadowoli się PAL, wiec na TV zobaczysz wszystko co Amiga daje w standardzie.
Mnie zastanawia czy konwerter do Wii, który zamienia rgb na hdmi, nie będzie dobrym scandoublerem do Amigi. Kosztuje 22 zł Kusi mnie by zrobić taki adapterek i sprawdzić.
Trzeba by najpier zbudowac przelotke z amirgb na wii, a pozniej dopiero ten adapter. I zobaczyc czy działa.
W sumie 22pln to niedużo, to nawet jakby sie nie udalo to strata niewielka.
Chyba kupie i ja i jakiegos pajaka zbuduje :)
Ostatnia aktualizacja: 02.12.2018 18:11:42 przez MariuszK
Mam takie urządzenie kupiłem do WII i przymierzałem się do przeróbki do xbox classic. Jak wrócę z pracy to wrzucę zdjęcia góra/dół pcb z rozpiską sygnałów na złączu. Zapłaciłem na ebayu 2.68 funta. Jakość nie powala na wii, ale wiadomo jak wyglądają gry na wii.
Tak "paczam i paczam", to RGB jest podpięte, composit nie. Jest szansa ze zadziała.
Kupuje i będę testował. Musze jeszcze tylko poszukać jaki to chip convertera tam siedzi.
Bo konstrukcja w sunie prosta, tylko scaler hdmi i trochę pamieci...
Na upartego to można to załadować do obudowy po starym/popsutym modulatorze.
To wtedy będzie i od razu poprawna wtyczka 23PIN. No zobaczymy... dostane będę kombinował.
nie to miałem na myśli, chodziło mi o to że wiiu jest wstecz kompatybilne i odpala gry z wii, plus jest taki że wii u jest podłączana do TV przez HDMI, dlatego jak ostatnio odpalałem np mario galaxy albo zelde syward sword, to wygląda to naprawdę super jak na tak starą konsolę.
Ale już koniec tego OT
ps2 to hdmi-może wykorzystać takie coś. U mnie obraz jest jak żyleta z ps2 i ps1.
Myślałeś jak doprowadzić zasilanie do urządzenia? Byłoby zewnętrzne, czy z Amigi?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.