@watman,
post #20
To nie mój wydruk - tylko przykład jak to może wyglądać. Tak ogólnie to dobrze mieć szklany pojemnik powiedzmy 2-3 cm głęboki, położyć na środku kawałek np. szyby i na to kawałek folii aluminiowej, poziom acetonu musi być poniżej niego, na to wydruk, nalać do pojemnika na dno aceton i przykryć od góry aby "opary" spowodowały "zmiękczenie krawędzi" i pozostawić aż uzyska się pożądany efekt. To tak ogólnie, w każdym razie nie moczyć wydruku w acetonie bo się rozpłynie.
Co do przewodu do myszki z Ali to faktycznie może być za sztywny, ale jak nie sprawdzimy to się nie dowiemy - oni oszczędzają czasami bardzo na materiale więc jest nadzieja, że będzie miękki. Mam w ręce teraz przedłużkę z MATT oraz myszkę z A1200 i jest spora różnica na niekorzyść twardości tego z MATT.
Jest jeszcze jedna możliwość - taki kompromis - poszukać "miękki" przewód z odpowiednią ilością żył, wydrukować obudowę tego wtyku dwuczęściową (w jednym z dżojów mam taki - sprawdzę jak to jest wykonane), do tego wykorzystać po zdjęciu blachy wtyk żeński DB9 (ale to już karkołomny wyczyn).