@Stardigit, post #1
@X-Type^HVR, post #4
@PWS, post #5
 A na marginesie, bo na PPA jeszcze się tym nie chwaliłem, to niedawno właśnie na Coffinie udało mi się skompilatorować mój wczesny amigowy build Quake Pińć, jak widać na załączonym obrazku.
 A na marginesie, bo na PPA jeszcze się tym nie chwaliłem, to niedawno właśnie na Coffinie udało mi się skompilatorować mój wczesny amigowy build Quake Pińć, jak widać na załączonym obrazku. 
 , no ale nie mam obecnie czasu wgłębiać się w temata.
, no ale nie mam obecnie czasu wgłębiać się w temata.                                    @Stardigit, post #8

Ciekawe jak sprawa legalności? wszystko jest ok z tym Coffinem? :)
 Ciekawe jak sprawa legalności? wszystko jest ok z tym Coffinem? :)@Stardigit, post #8

@snajper, post #16
@WojtekX, post #17
Gdyby C= szło do przodu zapewne byłby rozwój i nowe modele.
Wiec dla mnie V4 jest takim nowym modelem po latach.
I wszystko tam widzę na plus. Jest szybciej, są nowe rozdzielczości ekranu, jakaś karta graficzna no i jaka taka kompatybilność w stecz.

@recedent, post #18
 ,,,, więc można czekać na coś innego. Aros jakoś mnie nie rozpala, jak kiedyś pisałem x86 plus Amiga nie dla mnie.
,,,, więc można czekać na coś innego. Aros jakoś mnie nie rozpala, jak kiedyś pisałem x86 plus Amiga nie dla mnie.@WojtekX, post #19
I nie wiem kiedy będzie wsparcie MOSa...

@X-Type^HVR, post #22
chyba, że się coś zmieniło i można przenosić MOSa pomiędzy maszynami?
@recedent, post #24
P.S. Czy tylko ja widzę dysonans między "nie będę wydawał kasy na MOSa" (przypomnę: 79 Euro) a "zajmę się klasykiem (setki Euro) napędzanym Vampirem (kolejne setki Euro)"?

Każdy zdrowo myślący Amigowiec przyzna, że Amiga kojarzy się bardziej ze sprzętem niż z systemem operacyjnym. Bo co komu po kilku dyskietkach z Workbenchem/AmigaOS?
 Każdy zdrowo myślący Amigowiec przyzna, że Amiga kojarzy się bardziej ze sprzętem niż z systemem operacyjnym. Bo co komu po kilku dyskietkach z Workbenchem/AmigaOS? 
                                    @Stardigit, post #25