kategoria: A500
[#31] Re: WB 3.1.4 Vampire 500 V2+

@tbone, post #30

Hmm trochę podejrzewam zasilacz ;( ogólnie zmienię zasilacz (albo znajdę jakiś sensowny, to kupię, albo pod koniec miesiąca wezmę od A500), kondensator i zobaczymy...
[#32] Re: WB 3.1.4 Vampire 500 V2+

@X-Type^HVR, post #31

Większość zasilaczy ma napięcie –12 V (a często i +12 V) nieregulowane, bazujące na stabilizacji napięcia +5V i przekładni transformatora przetwornicy. W tej sytuacji zamontowanie tantala na napięcie mniejsze od 25V to proszenie się o kłopoty...
[#33] Re: WB 3.1.4 Vampire 500 V2+

@Krashan, post #28

Heh, niech ktoś jeszcze raz napisze, że wymiana kondensatorów elektrolitycznych na tantalowe to dobry pomysł.

Ja cały czas jestem zwolennikiem kondensatorów tantalowych.
Nie zdarzyło mi się aby markowy tantal Kemet padł. Zdarzyło mi się natomiast wlutować odwrotnie Kemeta. Grzał się strasznie, ale nie sfajczył.
Ten na obrazku nie ma oznaczeń Kemet.
A nawet jakby miał, to jak sam wiesz Chińczycy podrobią wszystko.
Kupujesz w dobrej wierze oryginał (najczęściej sprzedawca też jest święcie przekonany że sprzedaje oryginał), a otrzymujesz chińską podróbkę.

Fajny obrazek ilustrujący podróbki majfriendów, podróbka w podróbce:
[#34] Re: WB 3.1.4 Vampire 500 V2+

@stachu100, post #33

To tak samo jak baterie litowo-jonowe i pojemności 3000mA a w środku maleństwo. Albo już nie podróbka:

Ciekawe jakie jakościowo są tantale zamawiane z Ali.

Ostatnia aktualizacja: 03.01.2019 15:27:12 przez Adinfo
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem