kategoria: A1200
[#31] Re: Problem z dyskiem A1200

@lasero79, post #28

Ja tak miałem jak podłączyłem dysk z Ami do PC i wyskoczył jakiś komunikat na PC, ze dysk nie ma ID czy coś podobnego. Oczywiście kliknąłem OK i po zawodach było. W Ami dysk nie widoczny a pod PC działał normalnie. Z 10 razy próbowałem go na różne sposoby czyścić pod Windowsem i nic to nie dawało. Dopiero zerowanie pod Linuxem pomogło. Pod tym przykrym doświadczeniu zauwazyle ze u mnie za każdym razem jak podłączam dysk z Ami do PC to Win 10 próbuje zmienić coś z dyskiem i jeśli kliknę OK to Ami juz dysku niw widzi a jak kliknę Anuluj to jest OK.
[#32] Re: Problem z dyskiem A1200

@misiek2, post #30

Czyszczenie w diskpart nic nie dało. Dysk jest niewidziany nadal w amidze. Odpuszczam sobie walkę z tym dyskiem zainstalowałem sobie inny większy dysk oraz od nowa postawiłem system.
[#33] Re: Problem z dyskiem A1200

@lasero79, post #32

Nauczka na przyszlosc Dane przenosc karta CF lub po LANie
[#34] Re: Problem z dyskiem A1200

@lasero79, post #32

Pod uae trzeba ustawic amiga 600/1200 ide/ ata 2 strict. Zero problemów.
Drugim czestym bledem jest ustawianie zupełnie innej konfiguracji w uae niz mamy w amidze.
Ustaw w miare to samo ( ten sam procesor,kickstart) mozesz dac wiecej fast ram o ile potrzebujesz :) i ustaw Max prędkość. W ten sposób wygodnie postawisz system pod uae a on będzie działać na amidze bez problemów. Cześć osob ustawia abstrakcyjne konfiguracje po uae (060 1GB fast ram rtg itd) a potem im system na amidze z golym 020@14 i 4 mb fast niechce działać poprawnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem