[#31] Re: Rozbudowa A600 czy kupno A1200

@QkiZ, post #30

Może mieć.
Tak samo jak głośniczek, enkoder, czy trzeci przycisk.

Ostatnia aktualizacja: 17.02.2019 13:58:44 przez Norbert
[#32] Re: Rozbudowa A600 czy kupno A1200

@Norbert, post #31

Hehe, no nie, ten głośniczek to bajer szeroki uśmiech! Wiem, że to lekko odpustowe rozwiązanie, ale chętnie bym wypróbował, bo ta cisza przy wgrywaniu jest drażniąca. Osobiście też polecam Goteka, ja mam z softem HxC i podoba mi się, w A600 drukujemy dodatkowo podstawkę i bebechy Goteka montujemy na niej, korzystając ze śrub od obudowy Goteka (pisałem wyżej). Goteki są nieplombowane, więc problemu z utratą gwarancji nie ma. Polecam w A600!
[#33] Re: Rozbudowa A600 czy kupno A1200

@Norbert, post #31

Tylko trzeba się bawić, a HxC ma to na starcie.
[#34] Re: Rozbudowa A600 czy kupno A1200

@QkiZ, post #33

A to już zależy od zdolności użytkownika.

Gotek z hxc czy FF na na starcie obsługę natywnych obrazów dyskietek i to wielu formatów. Odpada konwersja na hfe.
[#35] Re: Rozbudowa A600 czy kupno A1200

@Norbert, post #34

Konwersja do hfe zapewnia najbliższą amidze emulacje stacji dyskietek, włącznie z zabezpieczeniami oryginalnych gier.
[#36] Re: Rozbudowa A600 czy kupno A1200

@QkiZ, post #35

Ale nie musisz mi tego pisać, wiem co potrafi format HFE.
HFE dostępne tez jest w Gotku w hxc i FF.
Mając oryginał na dyskietce i tak nie nagrasz tych zabezpieczeń na HFE.

Większość i tak używa adf czy innych obrazów dyskietek które takich zabezpieczeń nie posiadają.
[#37] Re: Rozbudowa A600 czy kupno A1200

@Norbert, post #36

Zapomniałem jeszcze o możliwości personalizowania firmware dla Gotka z HXC.
https://hxc2001.com/custom_fw/
[#38] Re: Rozbudowa A600 czy kupno A1200

@jezyk, post #1

Ja odpowiem.
a) Furia
b) stacja dysków
[#39] Re: Rozbudowa A600 czy kupno A1200

@jezyk, post #1

Chcesz pograć i whdload używać :) To tak jak ja robię na co dzień na mojej Amidze 1200 :)

Amiga 1200 z hdd i fastem jest najlepszym rozwiązaniem.
Kiedyś może dokupisz jakiegoś Blizzarda albo coś z nowszych kart z prawdziwą Motorolą na pokładzie chociaż pewnie nie będziesz miał takiej potrzeby.

Nie pchaj się w śmietnik wampirów, goteków czy kosmicznych kart-kanapek.
Gotek jest dobry w Amidze bez kontrolera hdd czyli w golasie A500 a dziś nawet on traci sens bo masz opcję tanich kart turbo dla pińcetki.
(np. karta od Lukzera, mam trzy w moich Amigach - mają kontroler dysku i 8mb ram i Motorolę 40MHz :)

Vampir jest... nie jest dobry bo wysysa Amidze duszę, jest drogi, niedostępny i nie ma w nim nic oryginalnego to już lepiej odpalić emu na lapku
a karty kanapki działają 10 minut na godzinę i cały czas masz rozkręconą Amigę.

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2019 20:14:13 przez Vato
[#40] Re: Rozbudowa A600 czy kupno A1200

@Vato, post #39

Vampire działa bez amigi
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=oRTRFw19zKs

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2019 20:15:10 przez Dorian3d
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem