[#1] Gdzie kupić ami 1200
Może ktoś wie gdzie można kupić tanio amige 1200, przez tanio muwie 80 zł. Czyto jest zaniska cena i czy wogule opłaca ssię kupić tą amige za te pieniądze??

Ostatnia modyfikacja: 14.05.07 14:37
[#2] Re: Gdzie kupić ami 1200

@arti4-92, post #1

Amigi nie sa juz produkowane, wiec trudno ustalic konkretna cene.
To lezy w kwestii dogadania ze sprzedajacym OK

A jak mozesz za 80pln sprawna i w miare kompletna to kupuj bo cena jest korzystna moim zdaniem - zreszta zobacz sobie ogloszenia/lokalna gielde/allegro

[#3] Re: Gdzie kupić ami 1200

@arti4-92, post #1

Pytanie bez sensu . W jakiej konfiguracji?? w jakim stanie technicznym?? do wyboru masz allegro , ebay (tylko nie ebay.pl) Animart , Efunzine ,Giełda na ppa coś pominąłem??

To tak jak bys zapytał czy opłaca sie kupic poloneza za tysiaka . Z gazem ,bez?? ro produkcji przebieg , stan techniczny............precyzuje pytania bardziej na przyszłość .

Benedykt

[#4] Re: Gdzie kupić ami 1200

@arti4-92, post #1

Jak masz a1200 za 80zl to podaj namiary, biore od reki:)

[#5] Re: Gdzie kupić ami 1200

@arti4-92, post #1

weź człowieku naucz się lepiej ortografii, bo kurwica człowieka bierze, gdy widzi wypociny różnego rodzaju niby-dysortografów z pokolenia dzieci neostrady

[#6] Re: Gdzie kupić ami 1200

@arti4-92, post #1

Tu mam cos za podbna sume.

[#7] Re: Gdzie kupić ami 1200

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

Efunzine - oszalałeś ?!

[#8] Re: Gdzie kupić ami 1200

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

z polonezami to teraz jak z amigami - niewazne ktory rocznik, wazne w jakim stanie

[#9] Re: Gdzie kupić ami 1200

@Pinto, post #5

Sam jestem dysortografem . Jednak est coś takiego jak słownik on-line czy choćby firefox 2.0 LENISTWU MÓWIMY NIE!!

Benedykt

[#10] Re: Gdzie kupić ami 1200

@elektro, post #7

Zaproponuj coś lepszego niż to co napisałem !!

Benedykt Dziubałtowski

[#11] Re: Gdzie kupić ami 1200

@Benedykt Dziubałtowski, post #10

Napewno nie Efunzine, bo nie kupisz tam tanio. 80zl za amige to tylko na Allegro.

Niedostępny
Niedostępny 749 zł Kupuj!

Używany
Dostępny
Dostępny 199 zł Kupuj!

Dla mnie bomba...

Ostatnia modyfikacja: 14.05.07 17:08
[#12] Re: Gdzie kupić ami 1200

@elektro, post #11

Może byś odpowiedział na moje pytanie a nie czepiał sie głupot??

Benedykt

[#13] Re: Gdzie kupić ami 1200

@arti4-92, post #1

Ja mam A1200 (raczej sprawna - nie odpalalem jej juz pare lat) w obudowie Infinitiv, ktorej w zasadzie juz i tak nie uzywam. Ma w sobie:
- przejsciowke do dysku 2,5->3,5"
- zasilacz 200W AT
- uszkodzona (przeze mnie) karte MTec 030 40Mhz - ma zlamane chyba ze 2-3 nozki od procesora i nie ma oscylatora - wynik moich zabaw w podkrecanie - moze jeszcze daloby sie ta karte uratowac...
- stacje dyskietek

Rewizja tej plyty to 1D.1. Ma sprzetowy ROM (niestety tylko) 3.0.

Kilka dyskow w niej lezy - na ktoryms z nich chyba jest system z roznymi p******ami... Ale nie mma czasu tego sprawdzac - moglbym ze 2 dyski wygladajace na "podejrzane" wrzucic do srodka...

Ja w sumie i tak jej nie uzywam, bo jesli w ogole mialbym poamigowac to na czyms minimum klasy Efiki a i na to pewnie i tak bym nie mial czasu (studia, zlecenia itp.) :(

Jesli ktos mialby z mojej Ami zrobic dobry uzytek to oddalbym ja w dobre rece za powiedzmy 100-140 PLN.
Chetnych prosze o pisanie w tym watku lub na PM to jak znajde czas to wystawie na allegro.
Jesli ktos by byl sklonny odebrac sprzet osobiscie (Bydgoszcz) to mialby pierwszenstwo i moze nawet obnizylbym cene - bo najgorsze by bylo to cale pakowanie...

Ostatnia modyfikacja: 14.05.07 17:31
[#14] Re: Gdzie kupić ami 1200

@Masta Krishna, post #13

Jesli kolega zareczy na tym forum, ze Ami jest sprawna w 100% (bez tej karty oczywiscie) to biore z pocalowaniem reki ;)

Problem tylko w tym, ze raczej do Bydgoszczy specjalnie nie pojade... wiec Ami musiala by byc solidnie "opakowana" i przygotowana do podrozy ;p
Za karton i solidne opakowanie jeszcze doplace byle tylko dotarla w jednym kawalku do... Poznania
[#15] Re: Gdzie kupić ami 1200

@Benedykt Dziubałtowski, post #12

Dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu bo nie potrafisz czytać i pisać ze zrozumieniem. Poza tym zastanów sie gdzie w twoim poście jest pytanie, bo ja tam widzę tylko forme rozkazującą zakończona wykrzyknikiem.

[#16] Re: Gdzie kupić ami 1200

@elektro, post #15

Specjalna wersja POSTU dla osób niedowodzących oraz niepotrafiących normalnie rozumować:

do wyboru masz allegro , ebay (tylko nie ebay.pl) Animart , Efunzine ,Giełda na ppa coś pominąłem??

Zaproponowałem to co znam . Skąd niby mam wiedzieć jaka Amige on chce ?? Gołą czy PPC ??

elektro

W odpowiedzi na #3

Efunzine - oszalałeś ?!

Niby dlaczego oszalałem ?? Drogo??

Benedykt Dziubałtowski

W odpowiedzi na #7

Zaproponuj coś lepszego niż to co napisałem !!

Ciężko się nie zirytować czytając wypowiedzi "na poziomie" Mimo późniejszego posta nadal nie podałeś lepszego rozwiązania niż to które ja zaproponowałem

elektro

W odpowiedzi na #10

Na pewno nie Efunzine, bo nie kupisz tam tanio. 80zl za amige to tylko na Allegro.

Niedostępny
Niedostępny 749 zł Kupuj!

Używany
Dostępny
Dostępny 199 zł Kupuj!

Dla mnie bomba...

Dla mnie też

lektro

W odpowiedzi na #12

Dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu bo nie potrafisz czytać i pisać ze zrozumieniem. Poza tym zastanów sie gdzie w twoim poście jest pytanie, bo ja tam widzę tylko forme rozkazującą zakończona wykrzyknikiem.

Z Tobą także bo jak widać to nie ja tutaj nie rozumuje poprawnie .

Benedykt

[#17] Re: Gdzie kupić ami 1200

@Benedykt Dziubałtowski, post #9

miałem firefox-a, ale przesiadłem sie na słabszezgo kompa i mozilla "zamula dupe"

[#18] Re: Gdzie kupić ami 1200

@Benedykt Dziubałtowski, post #16

A jaką amige 1200 moge kupić za 80 zł, zalerzy mi na tym aby działała xD i miała klawke :D

[#19] Re: Gdzie kupić ami 1200

@arti4-92, post #18

Prawdopodobnie gołą ;) Szukaj na Allegro, Giełdzie PPA.

[#20] Re: Gdzie kupić ami 1200

@arti4-92, post #17

To używaj Opery i zainstaluj Aspella z polskim słownikiem. Też sprawdza pisownię, ale trzeba kliknąć prawym w polu z tekstem i dać "Sprawdź pisownię".
[#21] Re: Gdzie kupić ami 1200

@selur, post #14

Poczekam - moze ktos sie jeszcze odezwie kto bedzie chcial dojechac.

Pewnie znalazlby mi sie jakis kabel Composite i podlaczylbym chociaz do TV i sprawdzil, czy Ami na pewno dziala (tzn. czy sie pokazuje ekran kickstartu, bo dalej nie mialbym jak sprawdzic - chyba, ze znajde jakis dzialajacy dysk) choc raczej od stania w szafie sie popsuc nie powinna.

Jak sie nikt nie odezwie to mam kumpla co studiuje w Pozku to moze kiedys przy okazji by ja zabral do Ciebie autkiem, bo Poczcie srednio ufam...

PS. Oryginalnej obudowy (desktop) i klawiatury do tej Ami nie mam jakby co - trzeba podlaczyc klawe PS/2 - no i w Infinitivkach jest ten kijowy adapter klawiatury co dwa klawisze kursora naraz nie dzialaja...

Ostatnia modyfikacja: 14.05.07 21:01
[#22] Re: Gdzie kupić ami 1200

@Masta Krishna, post #21

bym sie skusił gdyby była obudowa org ;)
ale jeszcze pomysle ;)

[#23] Re: Gdzie kupić ami 1200

@Masta Krishna, post #21

Szkoda, ze chcesz osobiscie (choc to rozumiem:) Bo bym wpadl i jeszcze Ci zgrzewke bro postawil (tudziez koli/soku/wody)..jak cos, pamietaj o mnie..a i karte naprawic potafie i dla pokolen opchnac:)

[#24] Re: Gdzie kupić ami 1200

@MrT, post #23

No jakby co z wyslaniem karty mniejszy problem, wiec jak osoba, ktora wezmie moja Ami nie bedzie karta zainteresowana to poleci ona prosto do Ciebie za jakies grosze w stylu 10 zl+przesylka :)

Ostatnia modyfikacja: 14.05.07 22:59
[#25] Re: Gdzie kupić ami 1200

@Masta Krishna, post #24

za dyche moge wziąść to karte , plus 9.5 za paczke proritet ?? tak

[#26] Re: Gdzie kupić ami 1200

@MrT, post #4

toz masz 2 po co ci 3

[#27] Re: Gdzie kupić ami 1200

@Masta Krishna, post #21

Ja z przyjemnością bym zakupił sobie taką Amisię, ale ostatnio kuleję z funduszami i nawet na to mnie nie stać (biedny student).
Co do karty to mógłbym ją kupić i naprawić (jestem z Bydgoszczy) tylko po co mi ona jak nie mam 1200 :(

A ile by kosztowała, tak mniej więcej, Amisia, którą można by podpiąć do netu (ethernet) i dałoby radę przeglądać stronki, gadać na gg, pisać w pożądanym edytorze tekstu tworzyć stronki html, słuchać muzyki ( mp3? ) itp. ?
Chciałbym sobie taką kupić/zbudować ale się zastanawiam nad sensem bo dość ubogi jestem (mam ważniejsze wydatki).

[#28] Re: Gdzie kupić ami 1200

@brada, post #27

brada napisał(a):

> A ile by kosztowała, tak mniej więcej, Amisia, którą można by
> podpiąć do netu (ethernet) i dałoby radę przeglądać stronki,
> gadać na gg, pisać w pożądanym edytorze tekstu tworzyć stronki
> html, słuchać muzyki ( mp3? ) itp. ?

Powoli...do ethernetu (teoretycznie) wystarczy goła A1200 + sieciówka na PCMCIA i kątówka. Cena ok. 150-200 zł.
Ale tak uboga konfiguracja to za mało, by robić cokolwiek. Karta turbo (min. 030/50) to wydatek rzędu kolejnych 100-300 zł. przeglądanie stron WWW jest możliwe już na 040/25 + AGA (koszt ok. 400 zł) ale jeżeli mówimy o KOMFORTOWYM przeglądaniu, to potrzebujemy karty GFX+co najmniej 040/40 a jeszcze lepiej 060 (a jeszcze lepiej PPC albo Pegaz/AmigaOne ). I tu się zaczyna dramat (oczywiście w kategoriach finansowych). Karta 040/40 to już koszt ok. 300-400 zł. 060 - 700-800zł. Najtańsze PPC to ok. 600 zł, karta GFX - klasyczna (np CV643D) to ok. 300 zł, BVisionPPC kosztuje ok 400 zł. Oczywiście do tego co najmniej 32 MB RAM (ok. 30 zł). No i jeszcze karta muzyczna, jeżeli chcesz słuchać MP3 w pełnej jakości (ok 400-600 zł)
No to policzmy:
1. Płyta główna A1200 3.1 * 299 zł

2. Gift Cool (używany) * 189 zł

3. Stacja DD 880 kB (używany) * 35 zł

4. Przejściówka 2,5"-3,5" (używany) * 25 zł

5. HDD 20 GB (używany) * 99 zł

6. CD-RW 52x32x52 * 119 zł

7. Klawiatura A1200 (używany) * 39 zł

8. Mysz Amiga (używany) * 25 zł

9. BlizzardPPC 603e/160 - 040/25 (używany) * 599 zł

10. Zorro III A1200 (używany) * 199 zł

11. CyberVision 64 (używany) * 329 zł

12. Delfina Flipper Edition (używany) * 499 zł

13. Monitor Commodore 1084S (używany) * 159 zł

14. AmigaOS 3.9 (używany) * 159 zł

Razem: 2774 zł
To i tak nie jest Amiga o najlepszych parametrach...
A teraz najsłabsza konfiguracja Pegaza...
15. Pegasos I G3/600 (używany) * 1249 zł

16. ModeCom FINE II * 179 zł

17. 256 MB ECC SDRAM (używany) * 199 zł

18. HDD 40 GB * 199 zł

19. Voodoo 3 2000 AGP (używany) * 59 zł

20. DVD-ROM x16 (używany) * 79 zł

21. MediaTech MT-138 * 45 zł

22. Samsung SOM-3100 * 59.9 zł

23. Monitor...jakikolwiek do blaszaka. Cena ok 200-300 zł
Razem: 2487 zł...

A teraz AmigaOne:

Red MicroA1

Dane techniczne:

płyta główna MicroA1-C
procesor G3 800 MHz
pamięć 256 MB DDR RAM
twardy dysk 40 GB z zainstalowanym AmigaOS4 Prerelease
karta graficzna Radeon 7000 na płycie głównej
nagrywarka CD-RW 52x32x52
klawiatura PS/2
mysz optyczna z rolką A4Tech
obudowa Tracer Red Brass MicroATX
Cena: 3799 zł

Jak sam widzisz, za Pegaza zapłacisz niewiele więcej niż za LEKKO rozbudowaną A1200, która mogłaby posłużyć do wymienionych przez Ciebie celów (zo nie znaczy, że będzie idealna). Nie wspominam już o cenie A1...

Teraz do wszystkich , którzy ewentualnie mają ochotę wszcząć ze mną polemikę, że uprawiam tu "Pegazową propagandę". Zamiast na mnie naskakiwac, podajcie Koledze lepszą ofertę. Ja wcale nie twierdzę, że pozjadałem wszystkie rozumy...

[#29] Re: Gdzie kupić ami 1200

@brada, post #27

Efika 340 zł wejdz na moja stronke strzałka w prawo

Ostatnia modyfikacja: 16.05.07 02:08
[#30] Re: Gdzie kupić ami 1200

@OSH, post #28

Cóż, Amiga to drogie hobby jest :/

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem