[#1] Rejestracja FroggerNG
Czy ma ktoś jakiś kontakt z autorem FroggeraNG?
Chciałem zarejestrować ten program, ale jedyny kontakt do autora jaki znalazłem to mail elf.at.frogger.dot.rules.dot.pl który chyba już jest nieaktualny bo nie dostałem żadniej odpowiedzi.

[#2] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #1

Mam ten sam problem. Jestem zmuszony korzystac z wersji niezarejestrowanej :/

[#3] Re: Rejestracja FroggerNG

@Prince, post #2

Nie mam najmniejszych wyrzutow sumienia uzywajac pirackich programow ktorych nigdzie nie mozna kupic. Froggera niestety nawet pirackiego trudno zdobyc

[#4] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #1

amigafan napisał(a):

> Czy ma ktoś jakiś kontakt z autorem FroggeraNG?

Ja od zawsze majlowałem z nim przez adres :
bjsebo@jota.tuniv.szczecin.pl (to stary adres przez który dostałem keya)
lub
elf@frogger.rules.pl
[#5] Re: Rejestracja FroggerNG

@kmilota, post #4

Ten drugi mail podałem w pierwszym poscie - brak jakiejkolwiek odpowiedzi.
A ten pierwszy mail to już chyba serwer nie istnieje :(

Ostatnia modyfikacja: 02.06.07 19:37
[#6] Re: Rejestracja FroggerNG

@Prince, post #2

Prince napisał(a):

> Mam ten sam problem. Jestem zmuszony korzystac z wersji
> niezarejestrowanej :/

A zaglądałeś na tą stronę: http://www.frogger.rules.pl/ ?
[#7] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #5

tez chcialem rejestrowac i lipa :(
[#8] Re: Rejestracja FroggerNG

@kmilota, post #6

Po kliknięciu na "register" wyskakuje komunikat, że strona nie istnieje a w kontakcie na stronie jest mail, który podał amigafan... Więc chyba nic z tego.
[#9] Re: Rejestracja FroggerNG

@Prince, post #2

ale z tej wersji nie da się korzystać. po paru sekundach oglądania wyłącza się obraz.

[#10] Re: Rejestracja FroggerNG

@jarecki130, post #7

jarecki130 napisał(a):

> tez chcialem rejestrowac i lipa :(

To jak, autor zaginął? Jeśli tak, to wygląda na to że mam chyba jedyny zarejestrowanego FroggeraNG 2.08 w wersji OSD, działający znakomicie ma VooDoo3 3000 :)
[#11] Re: Rejestracja FroggerNG

@kmilota, post #10

i jak tu się nie dziwić że piractwo kwitnie jak nie ma do kogo wrzucać kasę? Może autor Froggera ma wystarczająco ojro aby za darmola wypuścić swój fajny bądź co bądź programik
[#12] Re: Rejestracja FroggerNG

@kmilota, post #10

jedyny nie jestes ;)

btw. www.ppa.pl/newsy/komentarze.php?p=4853&c=1#comments

[#13] Re: Rejestracja FroggerNG

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #12

Znam te komentarze, ale tam nie ma nic o użytkownikach Froggera 2.08 OSD dla Mediatora z VooDoo3 3000 :)
[#14] Re: Rejestracja FroggerNG

@kmilota, post #13

przeciez link podalem przy okazji bo szukacie autora.

[#15] Re: Rejestracja FroggerNG

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #14

Sprawdzałem to zanim stworzyłem ten wątek.
Jedyny znany kontakt do autora to ten mail co podałem w pierwszym poscie.

[#16] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #15

W grudniu 2006 r. wysłałem list do autora, gdyż zginął mi klucz do Froggera. Dostałem odpowiedź i klucz, kontakt błyskawiczny. Adres wziąłem z helpa Froggera: info@frogger.rules.pl

[#17] Re: Rejestracja FroggerNG

@AS, post #16

Jakiś czas temu korespondowalem z elfem, ale potem kontakt się urwał...

[#18] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #1

Własne rozmawiałem a autorem frogerra który zajmował się kodem na 68k 10 lat temu niestety nie ma kontu z Elfem . Mimo to nadal go szukam może uda się zrobić wywiad . Czy ktoś się orientuje w jakim mieście mieszkał elf albo z jakiego miasta pochodzi??

Benedykt

[#19] Re: Rejestracja FroggerNG

@Benedykt Dziubałtowski, post #18

Podejrzewam, że rozmawiałeś z Neo. Wraz z BJSebo (później Elf - albo coś mi się pokićkało) studiowali na 90% na Politechnice Szczecińskiej.
[#20] Re: Rejestracja FroggerNG

@Benedykt Dziubałtowski, post #18

Pochodzil to nie pamietam, ale dlugo mieszkal w Szczecinie.

[#21] Re: Rejestracja FroggerNG

@mailman, post #19

Mi cos z kolei swita, ze froggera najpierw pisal thorgal. Noe pisal Soft Cineme. Mi rowniez sie wydaje ze Elf jest ze Szczecina.
[#22] Re: Rejestracja FroggerNG

@mailman, post #19

Sensei(frogger) :: 21:41:28 / S 21:42:03
Neo to jest ten kumpel Elf ktory dal mu kod do SoftCinema czy jak to sie nazywalo.. program od AVI ja jestem Sensei

benedykt

[#23] Re: Rejestracja FroggerNG

@Benedykt Dziubałtowski, post #22

Sensei był chyba 3 lata albo 4 lata temu na Abstrakcie w Gliwicach. I on sam mówił że przeją prace nad frogger'em od kogoś wcześniej.

[#24] Re: Rejestracja FroggerNG

@quaint, post #21

nawet dobrze mi switalo:)
http://wfmh.org.pl/pub/frogger/frogger.readme
[#25] Re: Rejestracja FroggerNG

@Benedykt Dziubałtowski, post #22

zgadza sie. soft cinema zostala pozniej polaczona z froggerem.
[#26] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #1

Udało mi się skontaktować z Sebastianem Jędruszkiewiczem poprzez mail podany w #16.
Otrzymałem odpowiedź, że nie ma już możliwości zarejestrowania FroggeraNG, ponieważ autor nie posiada już Amigi.

Co prawda nie rozumiem w czym to przeszkadza, aby w zakresie koniecznym do rejestracji użyć winuae czy też wypuścić publiczny klucz skoro już nie ma się planów dotyczących tego programu a wciąż jest wiele osób, które chciałyby go używać ale takie jest stanowisko autora.

Na podstawie analogicznego wątku na AW.net dotyczącego MooVida wiem, że jego autor również nie jest zainteresowany dalszą rejestracją swojego programu.

Oznacza to, że NIE MA MOŻLIWOŚCI nabycia żadnego programu odtwarzającego filmy na Amigę Classic PPC.

Ostatnia modyfikacja: 10.06.07 12:50
[#27] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #26

to moze by ich pomolestowac o udostepnienie darmowych kluczy ;)

[#28] Re: Rejestracja FroggerNG

@Hellena, post #27

Czyli jak ktos kupil klucz wczesniej to moze teraz na nim troche zarobic
Ma ktos do sprzedania? ;)

Ostatnia modyfikacja: 11.06.07 22:08
[#29] Re: Rejestracja FroggerNG

@vi-bee, post #28

Dajesz 500zł? To od razu sprzedaję i nie będę Froggera więcej używał na swojej Amidze. W końcu ten klucz stał się rodzynkiem :)
[#30] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #26

Oznacza to, że NIE MA MOŻLIWOŚCI nabycia żadnego programu odtwarzającego filmy na Amigę Classic PPC.

To teraz proponuję Ci zabłysnąć przykładem, wziąć jakieś źródła, np. mplayera, albo innego vlc i zrobić "prosty port", tak jak marcik zrobił "prosty port" khtmla.
Zarobisz sobie, a i może nawet strajkować nie będziesz musiał. ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem