[#31] Re: Rejestracja FroggerNG

@MinisterQ, post #30

Eee tam, wolę strajkować. A ile wolnego czasu jak nie trzeba tylu papierków wypełniać ;)

[#32] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #31

Jezus Maria! Czyżby jakiś przebłysk? Czyżbym widział żart? Niesamowite! ;)

[#33] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #31

Jak strajkujesz i masz troche więcej wolnego czasu to zapraszam na irca (kanał #ppa na serwerze freenode) ;)

[#34] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #26

Otrzymałem odpowiedź, że nie ma już możliwości zarejestrowania FroggeraNG

To jest właśnie najbardziej bolesna wiadomość z całego wątku.
Czy Elf napisał coś wiecej, coś czego można sie uczepić typu - "nie chce mi sie słuchać narzekań, że nie ma tego czy tamtego"? Ja bym zarejestrował i nie narzekał, bo teraz pluje sobie w brode, że jak był program dostepny to mnie sie ubzdurało - nie mam PPC, to nie rejestruje, a trzeba było na zapas.

[#35] Re: Rejestracja FroggerNG

@Skotos, post #34

Czy Elf napisał coś wiecej

Nie. Jak również nie odpowiedział na kolejny mail gdzie zaproponowałem użycie w aspekcie koniecznym do rejestracji winuae.

Być może większe zainteresowanie produktem skłoni go do zmiany zdania. W końcu może trochę zarobić bez żadnego wysiłku (nie licząć "wysiłku" koniecznego do rozesłania mailem ludziom kluczy).
Dlatego zachęcam do wysyłania maili do Elfa - może to coś da.

[#36] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #35

to że elf nie ma amigi to nie problem bo chyba ma pegazosa, a że na mosie działają programy i pod wosa i pod pupa i pod 68k można testować. Poza tym o ile pamiętam zrobił jakąś beta wersje ze oskórkowanym gui (screenshoty są ma MZone)

[#37] Re: Rejestracja FroggerNG

@rzookol, post #36

rzookol napisał(a):

> Poza tym o ile pamiętam zrobił jakąś beta
> wersje ze oskórkowanym gui (screenshoty są ma MZone)

Dokładnie. Jest to wersja FroggeraNG 2.08. Jest jeszcze wersja z OSD. Pięknie to działa. Szkoda, że nie będzie tego dalej rozwijał.
[#38] Re: Rejestracja FroggerNG

@kmilota, post #37

Fajnie by było gdyby źródła wypuścił :)
[#39] Re: Rejestracja FroggerNG

@witekk, post #38

Tzn. w razie czego jesteś chętny na przejęcie pałeczki? ;) Bo wypuszczenie źródeł nie oznacza, że ktoś będzie program dalej rozwijał.

[#40] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #26

Niestety jeśli chcesz używać jakiegoś programu do odtwarzania na Classicu to pozostają Ci dwa wyjścia:

1. Albo jakaś dobra dusza wyśle Ci klucz (ewentualnie kupisz go) do Froggera
2. Albo Mos Pup i MPlayer, (polecam wersję 0.91 jest lżejsza)

Ja na swojej A4000T Escom też właśnie miałem ten problem. Niestety wiem że nie przepadasz za Mosem, ale w tej chwili MPlayer pod MosPupa jest chyba jedynym programem który odtwarza filmy na Classicu...

Do mpegów to tylko Amp, zresztą bardzo dobry.

[#41] Re: Rejestracja FroggerNG

@grxmrx, post #39

Czemu nie? Zawsze mogę dodać jakiś element do GUI ;) Ale myślę, że jakiś chętny zawsze się znajdzie, jak nie ja to ktoś inny

Ostatnia modyfikacja: 15.06.07 08:38
[#42] Re: Rejestracja FroggerNG

@Sir_Lucas, post #40

Co najważniejsze to MorphOS działa na A4000T bez problemów :)

[#43] Re: Rejestracja FroggerNG

@Hellena, post #27

@ Hellena
to moze by ich pomolestowac o udostepnienie darmowych kluczy

Nie! Napiszę do obu autorów o udostępnienie mi binarek i będę za nich rejestrował nowych użytkowników i rozsyłał klucze, skoro im już się nie chce. Oczywiście będę podawał swoje konto :D Przynajmniej będzie z tego jakiś pożytek dla obu stron, tzn. dla mnie i dla użytkowników :D Obiecuję że będzie o wiele taniej niż wcześniej. A co drugą opłatę rejestracyjną będę przelewał na konta aktywnych developerów. Pierwszy będzie MiniQ, jego nr konta jest pop-up'ie AmiGG :D
[#44] Re: Rejestracja FroggerNG

@R-Tea, post #43

tak tez bylo by ok :P

[#45] Re: Rejestracja FroggerNG

@Sir_Lucas, post #40

Najpierw musiałbym się dowiedzieć jak wogóle uruchomić MOSa na A4kT+CSPPC+CVPPC

[#46] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #45

przegranie plików na czystą partycje wpisanie w skrypt ze z niej ma bootować mos, zabootowanie z pod amigaosu nie działa ?

ps. mplayer na klasyku to dla mnie porażka :)
ps2. można za to wygodnie przeglądać nowsze pdf co standardowy amigaos nie za bardzo potrafi
ps3. na klasyku działają też demka na os4 pod os4emu

[#47] Re: Rejestracja FroggerNG

@rzookol, post #46

Tyle tylko żeby uruchomić na A4000TE trzeba przegrać wersję z 06.06.06

Najlepiej startować z dysku podłączonego do kontrolera na CSPPC.

Skopiować tak jak jest, zrobić przypis czyli skrypt dla mosa.

MPlayer nie jest porażką, wpadnij na AmiParty we wrześniu to się przekonasz ok, racja

U mnie zajętość proca wynosi 65%-70% co jak na Classica uważam za niezły rezultat.

Acha i jeszcze resetlevele tak jak sugerują trzeba ustawić. I to tyle.
Powodzenia życzę.

Ostatnia modyfikacja: 15.06.07 13:20
[#48] Re: Rejestracja FroggerNG

@rzookol, post #46

przegranie plików na czystą partycje wpisanie w skrypt ze z niej ma bootować mos, zabootowanie z pod amigaosu nie działa ?

No właśnie nie.
Wiesza się (tzn nie uruchamia dalej) po pierwszym resecie.

[#49] Re: Rejestracja FroggerNG

@Sir_Lucas, post #47

Najlepiej startować z dysku podłączonego do kontrolera na CSPPC.

Mnie się go udało uruchomić TYLKO wtedy gdy odłączyłem dyski z CSPPC i podłączyłem jakiś stary dysk IDE.
Jak dla mnie to wyglądało, że właśnie OBECNOŚĆ jakiegokolwiek urządzenia na szynie SCSI w CSPPC powoduje zwiechę po resecie.

Ostatnia modyfikacja: 15.06.07 13:26
[#50] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #48

U mnie wskakuje po resetach, w przeciwieństwie do A1200 gdzie muszę wyłaczać za każdym razem jeśli chcę reset bo nie wstanie.

Mos 1.4.5 działa u mnie stablinie jak diabli. Miałem może z jedną zwieszkę i to też z mojej winy bo przekombinowałem.

Startuj z partycji FFS.

[#51] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #49

Ide jest za wolne. Kontroler z A4000T oryginalny jest lepszy, ale to też nie to. Na kontrolerze z CSPPC śmiga super.

Miałem nawet podłączone dwa dyski. Jeden do kontrolera w A4000T drugi do kontrolera w CSPPC. I startowało za każdym razem.

Koniecznie ściągnij wersję która teraz jest, czyli 06.06.06. Nic nie zmieniaj w plikach, po prostu skopiuj. A potem robota ze skryptami. Jakby coś chętnie pomogę OK

[#52] Re: Rejestracja FroggerNG

@Sir_Lucas, post #51

Partycja może być w FFS z AOS3.9 czy musi być w jakimś starszym (z 3.1)?
Rozumiem, że musi być poniżej granicy 4GB ale nie musi być to pierwsza partycja na dysku?
Czy coś zmieniałeś w bootmenu CSPPC - tam gdzie jest m.in. szybkość RAM, mapowanie ROMu, włączanie/wyłączanie kontrolerów IDE/SCSI na płycie głównej?

[#53] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #52

ja na a1200 mam w ffs z 3.1, na pewno mos się gryzie z partycjami nowego sfs więc trzeba chyba zmienić im wersje na starsze

mapowanie romu powinno byc chyba wyłączone, prędkość dla bezpieczeństwa przestaw na 70ns. Jak zadziala można wrócić do 60ns

Ostatnia modyfikacja: 15.06.07 14:08
[#54] Re: Rejestracja FroggerNG

@amigafan, post #52

Partycja może być w FFS z 3.9

Nie musi to być pierwsza partycja.

Z bootmenu CSPPC wyłączyłem tylko mapowanie romu, prędkość ramu na 70ns potem jak już zaczął wstawać przestawiłem na 60ns.

[#55] Re: Rejestracja FroggerNG

@Sir_Lucas, post #54

Co ostatnie posty maja wspólnego z wątkiem?? jak chcecie pogadać o tym to proszę założyć nowy temat .

Benedykt

[#56] Re: Rejestracja FroggerNG

@Benedykt Dziubałtowski, post #55

Dokładnie. Tutaj toczy się ważna rozmowa na temat braku dalszego rozwoju FroggeraNG, a tu jakaś gadka o instalacji MorphOSa na A4000.
[#57] Re: Rejestracja FroggerNG

@kmilota, post #56

"ważna rozmowa na temat braku dalszego rozwoju FroggeraNG" i braku możliwości rejestracji osiągnęła to co było jej zamiarem - wiemy, że Elf nie będzie rejestrował nowych wersji ani rozwijał programu.
Nie ma już nic do dodania.
Jedyną osobą mogącą cokolwiek wnieść w tym temacie jest sam autor Froggera, który nie zechciał zabrać głosu w niniejszej dyskusji (wysłałem mu w mailu linka).

[#58] Re: Rejestracja FroggerNG

@Skotos, post #34

Przeciez Frogger dziala tez na 68xxx a klucze sa te same co do PPC. Tez kiedys chcialem zarejestrowac, ale juz pare lat temu nie moglem sie skontaktowac z autorem. I teraz konwertuje wszystko na mpeg i riva ogladam. Szybka to ona jest, ale nawet pauzy nie ma, nie wspomine juz o przewijaniu :(

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem