Otrzymałem odpowiedź, że nie ma już możliwości zarejestrowania FroggeraNG
To jest właśnie najbardziej bolesna wiadomość z całego wątku.
Czy Elf napisał coś wiecej, coś czego można sie uczepić typu - "nie chce mi sie słuchać narzekań, że nie ma tego czy tamtego"? Ja bym zarejestrował i nie narzekał, bo teraz pluje sobie w brode, że jak był program dostepny to mnie sie ubzdurało - nie mam PPC, to nie rejestruje, a trzeba było na zapas.
Nie. Jak również nie odpowiedział na kolejny mail gdzie zaproponowałem użycie w aspekcie koniecznym do rejestracji winuae.
Być może większe zainteresowanie produktem skłoni go do zmiany zdania. W końcu może trochę zarobić bez żadnego wysiłku (nie licząć "wysiłku" koniecznego do rozesłania mailem ludziom kluczy).
Dlatego zachęcam do wysyłania maili do Elfa - może to coś da.
to że elf nie ma amigi to nie problem bo chyba ma pegazosa, a że na mosie działają programy i pod wosa i pod pupa i pod 68k można testować. Poza tym o ile pamiętam zrobił jakąś beta wersje ze oskórkowanym gui (screenshoty są ma MZone)
Niestety jeśli chcesz używać jakiegoś programu do odtwarzania na Classicu to pozostają Ci dwa wyjścia:
1. Albo jakaś dobra dusza wyśle Ci klucz (ewentualnie kupisz go) do Froggera
2. Albo Mos Pup i MPlayer, (polecam wersję 0.91 jest lżejsza)
Ja na swojej A4000T Escom też właśnie miałem ten problem. Niestety wiem że nie przepadasz za Mosem, ale w tej chwili MPlayer pod MosPupa jest chyba jedynym programem który odtwarza filmy na Classicu...
@ Hellena to moze by ich pomolestowac o udostepnienie darmowych kluczy
Nie! Napiszę do obu autorów o udostępnienie mi binarek i będę za nich rejestrował nowych użytkowników i rozsyłał klucze, skoro im już się nie chce. Oczywiście będę podawał swoje konto :D Przynajmniej będzie z tego jakiś pożytek dla obu stron, tzn. dla mnie i dla użytkowników :D Obiecuję że będzie o wiele taniej niż wcześniej. A co drugą opłatę rejestracyjną będę przelewał na konta aktywnych developerów. Pierwszy będzie MiniQ, jego nr konta jest pop-up'ie AmiGG :D
przegranie plików na czystą partycje wpisanie w skrypt ze z niej ma bootować mos, zabootowanie z pod amigaosu nie działa ?
ps. mplayer na klasyku to dla mnie porażka :)
ps2. można za to wygodnie przeglądać nowsze pdf co standardowy amigaos nie za bardzo potrafi
ps3. na klasyku działają też demka na os4 pod os4emu
Najlepiej startować z dysku podłączonego do kontrolera na CSPPC.
Mnie się go udało uruchomić TYLKO wtedy gdy odłączyłem dyski z CSPPC i podłączyłem jakiś stary dysk IDE.
Jak dla mnie to wyglądało, że właśnie OBECNOŚĆ jakiegokolwiek urządzenia na szynie SCSI w CSPPC powoduje zwiechę po resecie.
Ide jest za wolne. Kontroler z A4000T oryginalny jest lepszy, ale to też nie to. Na kontrolerze z CSPPC śmiga super.
Miałem nawet podłączone dwa dyski. Jeden do kontrolera w A4000T drugi do kontrolera w CSPPC. I startowało za każdym razem.
Koniecznie ściągnij wersję która teraz jest, czyli 06.06.06. Nic nie zmieniaj w plikach, po prostu skopiuj. A potem robota ze skryptami. Jakby coś chętnie pomogę
Partycja może być w FFS z AOS3.9 czy musi być w jakimś starszym (z 3.1)?
Rozumiem, że musi być poniżej granicy 4GB ale nie musi być to pierwsza partycja na dysku?
Czy coś zmieniałeś w bootmenu CSPPC - tam gdzie jest m.in. szybkość RAM, mapowanie ROMu, włączanie/wyłączanie kontrolerów IDE/SCSI na płycie głównej?
"ważna rozmowa na temat braku dalszego rozwoju FroggeraNG" i braku możliwości rejestracji osiągnęła to co było jej zamiarem - wiemy, że Elf nie będzie rejestrował nowych wersji ani rozwijał programu.
Nie ma już nic do dodania.
Jedyną osobą mogącą cokolwiek wnieść w tym temacie jest sam autor Froggera, który nie zechciał zabrać głosu w niniejszej dyskusji (wysłałem mu w mailu linka).
Przeciez Frogger dziala tez na 68xxx a klucze sa te same co do PPC. Tez kiedys chcialem zarejestrowac, ale juz pare lat temu nie moglem sie skontaktowac z autorem. I teraz konwertuje wszystko na mpeg i riva ogladam. Szybka to ona jest, ale nawet pauzy nie ma, nie wspomine juz o przewijaniu :(
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.