[#31] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@selur, post #30

Myślę, że niewielu, odzew był na szczęście słaby. I tych właśnie chcemy ostrzec.

EDIT: poza tym kolega, który mocno namawiał, sam rzetelnie doszukał się prawdy i chwała mu za to. Tak więc rozsądek zwyciężyłOK.

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2019 18:41:28 przez Michciu
[#32] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@selur, post #30

a juz kazdy tu mial nadzieje, ze dobry Dziadek z USA da mu A4000 ZA DARMO!!

Nie każdy, już w drugim poście napisałem, że to dęty temat.
Wystarczy uważnie obejrzeć i posłuchać co mówi i jak mówi. Łże po prostu.

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2019 19:28:15 przez Kilos
[#33] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@Kilos, post #32

ale scammer... i te historie w necie od lat... jprdle... jak on nie ma wstydu...

choc w komentarzach pod filmmikiem sa tylko zachwyty..
[#34] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@ami2019, post #33

powiem tak:
nie podoba mi sie imie "Hans George ", bo brzmi troche jak uchodzca Niemiecki w USA.
Uciekl przed armia czerwona w '45, dlaczego?

Ktory Niemiec oddalby kilkadziesiat komputerow Amiga wartych lekko z kilkadziesiat tysiecy PLN za DARMO ?
Co ? Nastepny bogaty dziadek Niemiec co jezdzi swoim 3 litrowym 300 konnym Audi tylko do kosciola i spowrotem a na dodatek rozdaje komputery Commodore Amiga, ktore dzis osiagaja zawrotne sumy, tylko po to zeby uszczesliwic amigowcow?

Amber Gold byl dla mnie bardziej wiarygodny niz ten dziadek.
[#35] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@selur, post #34

Marzysz o amidze, to składaj i sobie ją kup, a nie liczysz na jakieś loterie.
[#36] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@Ralpheeck, post #35

Ale on ją ma, albo kilka. Ale musi ponarzekać.
Poczytałem na szybko troszkę, bo chciałem wierzyć, że gość ma szczere intencje, ale nie dawało mi spokoju wiele szczegółów. A namawiałem i nie chciałem, żeby ktoś prze ze mnie nadział się na minę :/
[#37] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@flops, post #36

Sorry. Wstyd przyznać, ale dopiero teraz obejrzałem film.... i jestem załamany.
Jak można pójść w takie mitomaństwo?
Law firm używa systemu z czapy? Amiga 600 jako komputer w firmie w Stanach (jak się ukazała miała opinię komputera do gier), no i facet mu to oddał za darmo? I on to dobrodusznie oddaje? I a4000 z niewylanymi bateriami? Przecież to jest tak głupie, że aż nawet w USA niemożliwe. No i koleś zabiega o zainteresowanie dla kanału, ale nie pomyślał aby zrobić zdjęcie, co wzbudziłoby zainteresowanie tego kanału. Co za dobroduszny genniusz!
[#38] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@Ralpheeck, post #37

ma ktos mozliwosc wkleic tu, lub wystawic gdzies dyskusje fejsbukowa o tym gosciu?

https://www.facebook.com/groups/CommodoreAmiga/?ref=group_header

niestety/stety nie jestem i nie zamierzam byc uzytkownikiem tej uslugi... stad moja wyjatkowa prosba, bo dotyczy jednak amigowego swiata i "typkow" ktore na nim przebywaja...

a tak juz zeby nie bylo ze tylko ten hans :D jest scammerem...

u nas w pl tez sa "pasjonaci" amigi i generalnie retro... ktorzy prowadza swoje kanaly na YT, ludzie im wysylaja sprzety a potem te same sprzety pojawiaja sie na allegro lub olx...

oczywiscie kulturalnie polscy scammerzy ladnie dziekuja darczyncom, ze bedzie sprzet w ich posiadaniu jako najcenniejsze egzemplarze.. tak najcenniejsze, na alle... :D

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2019 16:46:08 przez ami2019
[#39] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@ami2019, post #38

Dobrze mówisz kolego!Jest na You Tube jeden taki "Pasjonat".Dostaje prezenty od widzów,a potem wystawia na Allegro lub Olx.Niezły sposób na życie 😁a jak mu wytknąłem to co robi to się wielce oburzył i stwierdził,że nic od widzów nie sprzedaje 😉
[#40] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@enzo83, post #39

Zjawisko stare jak internet. Najlepiej dodać do nazwy kanału czy profilu "Museum" i gadać o tym jakim to się jest pasjonatem i strażnikiem pamięci o tym czy o tamtym i jaką to pała się miłością do danej marki. Oczywiście nie wszyscy są źli i nie każdy zaczyna z zamiarem robienia wałków. Jesteśmy tylko ludźmi.
[#41] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@Kilos, post #40

MI oddawajcie :) prędzej zemre niż sprzedam :D http://szajb.us
[#42] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@juen, post #41

Ta jest, juenowi oddawajcie - toż to pasjonat, miłośnik pancerza i skrzydeł:)
[#43] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@fazior, post #42

Jako ze nie mam konta na youtube, nie bralem tego dziadka na powaznie od samego poczatku ale cos mnie jednak tknelo i musialem sprawdzic o co tu w ogole chodzi. Troche googlowania i...

jedno video wyjasnia sprawe, wystarczy posluchac "bystrego" Dziadka jak sie wygraza, ze bedzie rozmawial z jego "wrogiem" w twarz.
W sierpniu spieniezyl bardzo fajny sprzet dla kasy i nagle go sumienie ruszylo i teraz bedzie Swietym Amigowym Mikolajem.

[#44] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@selur, post #43

Czuje potworny BUL DÓPY (nawet slynna masc lekarza nie pomaga), ze zyczliwi ludzie daja sie nabierac takim "bystrym kolekcjonerom" i oddaja im swoje graty za DARMO a ty lyse penisy, biegna zaraz z bananem na mordzie na jEBAYA w wiadomym celu i jeszcze obwieszczaja swiatu wszem i wobec, ze "ziemniaki" juz poszly na handel.

Jest tylu swietnych entuzjastow starych komputerow, ktorzy potrafia zdzialac CUDA na tych sprzetach a praktycznie rzadki sprzet PRAWIE ZAWSZE laduje w oslizglych, tlustych lapach takich slodkopierdzacych cebularzy z wujtuba. puszczenie pawia
[#45] Re: Losowanie Amig 4k i innych - Hans Campbell

@selur, post #44

jak tam u campbella? rozeslal ludziom amigi... :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem